Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kranazoli
senior tag
válasz 04ahgy #47049 üzenetére
Köszönöm szépen. Egyelőre nem tapasztalok semmi rendellenességet. Köszönöm a választ!
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | A-DATA 384GB SSD | XFX XTR Series 650W | LG-24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10 WST x64
-
04ahgy
nagyúr
válasz Blue Thunder #47052 üzenetére
Miden modul külön, egy éjszakát tutira futott, 2400-on?
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
trancemusic
senior tag
válasz Blue Thunder #47054 üzenetére
Esetleg az offset fesz kavar be.
Az idle feszt is visszaveszi 0.095 volttal.
Fix vcore-val is előjön a hiba?Nálam offset módban ibt very highon lefutott, asztal bámulásnál meg jött a kék...
Rájöttem, hogy idle feszt is visszaveszi: 800 mhz-én a korábbi 0.790 voltból lejött az offsettbe tett mínusz 0.085 volt, így a 0.705 volt idle, kékhalált okozott.Term. ezek az értékek nálad biztos mások, de támpontnak jók.
4770k-ra vonatkoznak, ami ráadásul sok feszt kérő chip. ( 4,8 ghz 1,48volt )[ Szerkesztve ]
-
Blue Thunder
senior tag
válasz trancemusic #47055 üzenetére
Fixel még nem próbáltam. Viszont ki fogom azt is...de az érdekesség vagyis a gyanum az hogy amikor a cpu 800mhz-en megy akkor a fesz olyan 0.600 körül van, nem lehet hogy ez is befolyásolja? De a másik meg azt nem értem ha a min cpu chace 39 a max meg 45-re van állitva akkor hogy veszi vissza 800mhz-re?
Telefonszámom: 06-30-6-570-800 +++ Ha írok PM-et tisztelj meg azzal ha bent jársz hogy válaszolsz!!!
-
trancemusic
senior tag
válasz Blue Thunder #47056 üzenetére
Teljesítmény centrikusra állítod az energia sémát, vagy letiltod a c1 stb. energiagazdálkodási funkciókat a biosban.
Akkor nem veszi vissza idle módban az órajelet.
Igen, a 0.600 volt kevès lehet, nehéz belőni az értéket,nem is szeretem az offset módot.Próbáld pl. 0.0800 v offsettel, illetve ha auton hagyod vagy 0.000v offset módban, akkor is kékül?
-
Blue Thunder
senior tag
válasz trancemusic #47057 üzenetére
Na most van egy procibeállításom ami stabil
4,4ghz
- cpu core ratio 44x
- cpu core voltage adaptive mode
- offset mode sign "-"
- cpu core voltage offset 0.095v
- additional turbo mode cpu core voltage 1.100 - 1.200-onCPU C-states ez van csak nincs külön...gondolom ezt letiltani épp úgy mint annak idején z77-es lapnál
Na akkor most mit hogy állítsak? vagy esetleg előtte próbáljam meg csak úgy ezekkel a beállításokkal hogy csak a c-statet tiltom le és lehet elég is lesz ez? Mert z77 extreme 4-nél procibeállítás után azoknál le volt tiltva a c-state, xmp-t betöltöttem és sosem volt kék halál...megjegyzem ott is offset-tel dolgoztam
[ Szerkesztve ]
Telefonszámom: 06-30-6-570-800 +++ Ha írok PM-et tisztelj meg azzal ha bent jársz hogy válaszolsz!!!
-
trancemusic
senior tag
válasz Blue Thunder #47058 üzenetére
Adaptív módot gondolom azért használsz, mert energiát akarsz spórólni.
Akkor ne tiltsd le a c1 funkciót.
Az offset -0.095 voltot csökkentsd addig,amíg megszűnik a kék.
Kezd mondjuk -0.080 volttal.
0.005 volttal csökkentsd amíg szükséges.Ha semmiképpen se lesz jó, de mindenképpen alul akarod feszelni, próbáld fix feszen.
Pl. 1,2 volt 4,4 ghz , és 0.005voltonként csökkented amíg stabil marad.
Hamarabb megvan mint az adaptív bohóckodás.
Memória vezérlőnek ugye próbáltál már több feszt adni?
0.05 volt bátran mehet, én adtam az asrocknak 0.200 voltot is már, hogy a fránya 1600-as ram 2400 mhz-en szaladjon.
Ennyit ne adj neki semmiképpen.[ Szerkesztve ]
-
Blue Thunder
senior tag
válasz trancemusic #47059 üzenetére
Dehogy akarok spórolni letojom hogy mennyit eszik
0.095-ön stabil ha az alá mentem már nem tetszett neki...Alulfeszelni meg minden féleképp kell mert alapon ugye marha sokat ad neki a lap azt még főzni is lehetne rajta
Ahogy nézegettem tesztek alatt, meg asus al suite programban a 4,4-et viszi olyan 1.165-ön, meg cpu-z-nél is akörül mozgott teszt alatt.Memvezérlőnél másik kolléga segített igen próbáltam ezekkel a beállításokkal:
CPU chace voltage fix 1.225
cpu system agent voltage offset 0.15
cpu analog/digital i/o voltage offste 0.100Telefonszámom: 06-30-6-570-800 +++ Ha írok PM-et tisztelj meg azzal ha bent jársz hogy válaszolsz!!!
-
trancemusic
senior tag
válasz Blue Thunder #47060 üzenetére
Akkor c1 letiltva.
Ha nem az idle feszt miatt kékült, akkor sajna nincs több ötletem.
Esetleg még a cache gyanús.
Próbáld 3,8-4 ghz a környékén a cache-t, auto feszen. Hátha... -
Blue Thunder
senior tag
válasz trancemusic #47061 üzenetére
Core voltage fix 1.120V (asus al-nál max 1.136-ra ment fel)
cpu chace voltage 1.215V[ Szerkesztve ]
-
Blue Thunder
senior tag
Na azt hiszem elértem a minimum feszt amin stabil még
CPU core voltage fix 1.105V ( alsuit-nál max 1.120) - 1.100-nál már egyből elfeküdt ahogy indítottam a burn-t
CPU chace voltage fix 1.205azt hiszem ez már elég jó nem?
Vagy még a chace voltage csökkentésével tudom lejjebb vinni a hőt? Nem mint ha játék alatt elérné ezt a hőfokot
[ Szerkesztve ]
-
trancemusic
senior tag
válasz Blue Thunder #47063 üzenetére
Igen,jó.
50 fok körül lesz game alattAkkor memory dump hiba megszünt?
Cache volt csökkentve nem csòkken a maghő számottevően.
[ Szerkesztve ]
-
Blue Thunder
senior tag
válasz trancemusic #47064 üzenetére
Hát hogy megszűnt e azt még nem mondom 100%-ra de úgy néz ki ez volt a hiba....
Hát azért közre játszik a chace a hőhöz mert az igaz hogy a memóriát stabilizálod vele de alapból ugye a prociban van a vezérlő vagyis melegszik ha nő a fesz...korábban a beállításnál nem volt chace emelés akkor a hő olyan 78-81 fok volt aztán emelésénél már 83-85 fok
-
trancemusic
senior tag
válasz Blue Thunder #47065 üzenetére
Ibt very high-ra tedd, ne standard-re.
Ha lefut 10 kör, akkor ott már nagy gond nem lesz.
Esetleg pici feszt még kell rá tenni game alatt, ibt stabil gép tud hátast dobni bf4, fc4-től. -
Blue Thunder
senior tag
válasz trancemusic #47066 üzenetére
Átettem very high-ra....Az előző beállításnál elhasalt az első körben....de a CPU core-t hagytam 1.105-ön és csak a Chace voltage-et raktam feljebb ahogy legelőször javasolták 1.225-re..na ez lett belőle:
Látod látod...mondtam hogy közre játszik a hőemelkedésben a chache voltage
Most majd próbálok visszafele menni megint kisebb értékre ahol stabil lesz...de asszem ez is elég jó már[ Szerkesztve ]
-
trancemusic
senior tag
válasz Blue Thunder #47067 üzenetére
129 gflops 2400 mhz rammal igen szépen mutat....
Ez azért igen messze van a memory dump-tól...Ha game alatt instabil lenne, akkor pici feszt kell még adnod a procinak.
[ Szerkesztve ]
-
Blue Thunder
senior tag
válasz trancemusic #47068 üzenetére
Ez most mit jelent jót vagy rosszat? Jó az érték?
-
trancemusic
senior tag
-
Blue Thunder
senior tag
válasz trancemusic #47070 üzenetére
Akkor jó!
-
kory24
őstag
Sziasztok!
HyperX Fury Black 8GB 1866MHz DDR3 memória kit (HX318C10FBK2/8) memóriát tervezek venni.
A kingston oldalán ezt olvasta róla:
"Compatible with H67, P67, Z68, H67, P67, Z68, Z77, Z87, H87, Z87, H97, Z97 and H61 Intel chipsets, as well as A75, A87, A88, A89, A78 and E35 AMD chipsets"
Nekem Gigabyte GA-A75M-S2V alaplapom van, amin AMD A75 chipset van.
Akkor mennie kell a lapomban igaz?
Bocs a sok kérdésért, amit néha itt néha az alaplapos topicba teszek fel, de nem akarok potyára venni memóriát.....
-
kory24
őstag
válasz MK VII #47073 üzenetére
Köszi!
Nézem. A Fury és Savage között csak az XMP profil a különbség?
Az csak inteleseknek lényeg, igaz?Amúgy gagyi gépem van, abba lehet mindegy milyen ram. (AMD A6-3650 APU-val). Játszani egyáltalán nem játszom...
E 2 közül melyik lenne jobb?
Az 1866-os Fury vagy az 1600as Savage?
Vagy esetleg 1866 Savage, de ez már a legfelső határ amit kiadnék ram-ra
De ha fölös gépembe, akkor elég oclsóbb is.
[ Szerkesztve ]
-
MK VII
veterán
válasz kory24 #47074 üzenetére
Már jó pár éve AMD-nél is létező jelenség az XMP profile a bios-ban!
Mint látom FM1-es rendszered van szóval tuti van kell lennie.Az 1866-os Savage-t vedd!!
Fölösnek nem fölös.. Én már nem vennék és nem is ajánlok nagyon 1866mhz alatti memóriát.
Nem nagy az árbeni különbség az 1600mz-es és 1866mhz-es ramok közt.[ Szerkesztve ]
-
kislaszlo83
tag
Sziasztok!
Vettem egy 2 gb-os corsair ramot VS2GB00D2, ami persze nem jó. A szokásos történet, a bunkó parasztot azóta sem tudom elérni. Hogyan lehet ezeket gariztatni? Elvileg élettartam garancia van rá, remélem tud vki segíteni, hogy mit is tegyek -
Blue Thunder
senior tag
válasz kislaszlo83 #47079 üzenetére
Érdemes moderátornak szólni, mert tudja felszolitani hogy tegyen valamit, akár ki is zárhatják. Garizratást azt nem tudom hogy megy, hála még nem volt ilyennel gondom
[ Szerkesztve ]
-
kislaszlo83
tag
válasz Blue Thunder #47080 üzenetére
Azon a köcsög jófogáson vettem, bár ne tettem volna...
-
Blue Thunder
senior tag
válasz kislaszlo83 #47081 üzenetére
Jah...az úgy már gáz
-
ÁdiBá
veterán
Sziasztok. Van egy Kingston HyperX 2400MhZ szettem ami 1,65V viszi a gyári 2133 - 2400 Mhzet.
1,65V 2400MHz cl11-13-13-30 Cl2
1,5V 2133Mhz cl11-12-12-30 Cl2.
Azon agyaltam hogy lentebb viszem mondjuk 1600mhzre. Viszont nem tudom milyen időzìtéssel probálkozzak és mekkora feszültséggel mert a papiron XMP profilon 1,35-1,65 ír.
Illetve az érdekelne még mennyi teljesìtményt veszìtek a 2400-2133 hoz képest?ÁdiBá
-
Blue Thunder
senior tag
Teljesen jó, ha stabil akkor nincs gond...ha játékra használod a gépet nem igazán fogod észrevenni a csökkentést.
De ha alapból minden gond nélkül megy 2400-on minek akarod visszavenniTelefonszámom: 06-30-6-570-800 +++ Ha írok PM-et tisztelj meg azzal ha bent jársz hogy válaszolsz!!!
-
ÁdiBá
veterán
-
Delg
csendes tag
Sziasztok.
Vettem egy RAM-ot PCX-en keresztül 2 napja, egy Kingston DDR3 1333mhz 4gb modulról van szó (típus: KVR13N9S8/4). Az alaplapom egy Gigabyte GA-H55M-S2H. 2db memória slot van benne, ezekkel max. 8 GB-ot lehet bővíteni a leírás alapján. Eddig egy 1 gb-os Kingston és egy 2gb-os Kingmax modul volt (sajnos jelenleg is ez van benne) benne. Hazahoztam, áramtalanítás után szakszerűen behelyeztem (pöckök ki, régi kikap, új betesz, pöcök vissza, szigorúan a két végénél fogtam csak meg) és Kékhalál. A BIOS érzékelte a RAM-ot, de a rendszer Windows töltődéskor újraindul, vagy kékhalállal indul újra. Egymagában próbáltam ki tehát kizárt, hogy inkompatibilis lett volna a másik meglévő modulokkal. Mondom oké, akkor visszaviszem van rá cseregari. A kedves eladó úriember nagyon korrekt volt, elkezdett futtatni egy memtestet rajta, nála is be kékezett a modul. Várhattam volna keddig, de kis ráfizetéssel kaptam helyette egy Silicon Power 4gb ddr3 1333mhz-es modult (típus:SP004GBLTU133V01) amin ugyancsak lefutatott egy Memtestet hiba NÉLKÜL. Hazajöttem és ugyanaz a probléma fogadott, kékhalál, újraindulás, a BIOS itt is beérzékelte a modult. Megpróbáltam újratenni a win-t, de nem engedte betölteni, újraindulás, kékhalál. A saját moduljaimmal hibátlanul megy a rendszer, jelenleg is. Mindenféle segítséget szívesen fogadok.
Link az alaplapomról: http://hu.gigabyte.com/products/page/mb/ga-h55m-s2h_10/specs/
UI: A tápom 580w-as egy I3-530-as proci és egy Gainward GTS250 van még a konfban.Tisztelettel: Pista
-
Delg
csendes tag
Haladtam a dologgal.
Sikerült a 2gb és a SP 4gb os modult működésre bírni, viszont a 6 gigából csak 3-at érzékel a rendszer. Ha kikapcsolom az msconfigban a max memória limitet akkor viszont restartol ugyanúgy. 6144-re próbáltam állítani, de visszaáll 3072-re. Megoldás?
Válaszaitokat előre is köszönöm.
Tisztelettel: Pista
-
trancemusic
senior tag
A procid nem szereti a kevés, nagy kapacitású chippel szerelt modulokat.
Ne kínlódj vele, vidd vissza, keressen neked 2x4gb ramot, ami régi gyártású, mindkèt oldalán van sok-sok (4-4) chip.
Vidd magaddal a géped is ha megoldható.
Régivágású sok chipes modullal menni fog a géped.[ Szerkesztve ]
-
Delg
csendes tag
válasz trancemusic #47091 üzenetére
A már meglévő ramjaim is ugyan ilyenek, méretre, chip számra, és ugyanúgy csak egyik oldalon vannak a chipek. Ettől független lehet mondasz valamit. Holnap kiderül.
[ Szerkesztve ]
-
Flashback
addikt
Szerintetek érdemes lecserélni a RAMjaimat?
Most 2x4GB Hyperx Gary 1600Mhz CL9-es Ramok vannak a gépemben 1.55V-on. Le tudnám cserélni 2x8GB Kingston Value 1600Mhz CL11-es ramra. Mindezt 15K-ért.
profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
Blue Thunder
senior tag
válasz Flashback #47093 üzenetére
Gondolom játékra használod a gépet....a 8 giga elég igaz vannak már játékok amik többet esznek ha neked jó cseréld le, időzítés különbségnél semmit sem veszel észre igazán.
Nah...több napos használat után úgy néz ki jó lett hogy áttértem fix feszre, adaptive helyett...idáig egy összeomlás se volt...nemsokára játékteszteknek is alávetem
-
MK VII
veterán
válasz Flashback #47093 üzenetére
Üdv.. Én a kollégával ellentétben inkább maradék cl9-es időzítésű ramoknál a helyedben.
Ha cserélsz akkor próbálj meg úgy vásárolni.. Szerintem...
Amúgy azt nem írtad, hogy miért akarsz cserélni.
Ha játék miatt akkor szerintem sincs nagyon értelme hacsak nem GTA 5-el játszol 1440p-ben.(#47094) Blue Thunder
"Nah...több napos használat után úgy néz ki jó lett hogy áttértem fix feszre, adaptive helyett...idáig egy összeomlás se volt...nemsokára játékteszteknek is alávetem "
Ennek örülök.. Amúgy én is fix feszeket használok.. Nem vagyok híve az offset-nek (már).. Igaz alulfeszeltem offsettel a procit, de voltak gondok nekem is.. Mióta fixen vagyok tökéletes..[ Szerkesztve ]
-
Weper
tag
Üdv. Lenne két kérdésem:
Az első az lenne, hogy a Dual Channel az úgy is működne, ha pl. tegyük fel, hogy most vennék egy 4 GB-os, 1600 MHz-es HyperX Blu-t, majd valamikor később vennék egy ugyanilyet? Azaz, ha nem kitben vásárolnám meg őket?
A második kérdésem: Most 4 memória foglalat van az alaplapomon. Van benne 2x2 GB kit. Ha a másik két foglalatba raknék memóriákat, attól még működni fog a 2x2-es Dual Channel?
Működhet kettő Dual Channel egymással párhuzamosan, pl. egy 2x2 GB-os és egy 2x4 GB-os Dual Channel?A válaszokat előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Blue Thunder
senior tag
Mindkét kérdésre igen a válasz, működne a dual channel..
Viszont ha bőviteni akarsz és van rá kereted akkor ezeket add el és vegyél 2x8 gigát, mert akkor is lesz DC viszont kevésbé dolgoztatja meg a memóriavezérlőt, de a te elgondolásod is működikTelefonszámom: 06-30-6-570-800 +++ Ha írok PM-et tisztelj meg azzal ha bent jársz hogy válaszolsz!!!
-
Frosttide
tag
Sziasztok!
Ma vettem egy Kingston KTD-XPS730BS/4G memóriát egy ASROCK M3A785GMH/128M alaplaphoz.
Gondoltam mielőtt elviszem a rokonnak kipróbálom egy ASUS P5G41T-M LX lapban, hogy megy-e (elvileg mindkét lap 1333MHz-es Non-Ecc és nem pufferelt memóriát kezel, ez illik a memóriára)
.
A problémám a következő:Memóriát berakom a slotba, tápkábelt bedugom a konnektorba ASUS lap mutatja kap áramot (kis zöld led világít), elindítom a gépet, felpörögnek a hütők, a winchester és ennyi a történet, nincs csipogás, sípolás, se kép, semmi. Új memóriával mindkét slotban ez megy, régi memóriával első indulás indítás után "lefullad" a gép ( felpörög és hirtelen leáll), de második indításra beindul.
Az lenne a kérdésem, hogy a rossz típusú memóriát vettem volna vagy az ASUS lappal lenne valami? -
MK VII
veterán
válasz Frosttide #47098 üzenetére
A saját memóriáid mekkorák? Mind két oldalán vannak chipek?
Alig találok valami normális infót arról a memóriáról amit most vettél, de valószínűleg, ha a memórián csak egy oldalt vannak chipek akkor a lapod (ASUS P5G41T-M LX ) nem tudja címezni a nagy kapacitású chipeket.A rokon lapjában szerintem minden további nélkül működni fog ez a memória.
-
Frosttide
tag
válasz MK VII #47099 üzenetére
A saját lapomban egy Kingmax 4gb 1333 MHz-es mindkét oldalt chipes memória van. Amit vettem, azon valóban csak egy oldalon vannak chipek és "alacsony profilú" (nincs olyan magas, mint ami a gépben van). Akkor a lapom nem kezelné csak és esélyes, hogy az ASROCK-ban elmenne?
Új hozzászólás Aktív témák
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- ADATA AM1P24HC4R1-BUNS 2x4GB 1Rx8 PC4-2400T-SA0-11 DDR4 2400 CL17 1.2V
- DDR3 - EDO RAMok - Retro - 4 GB - 512 KB - Corsair, Samsung, stb. - nagy mennyiség - több márka
- BONTATLAN! Corsair Vengeance DDR5 KIT 64GB (asztali) 6000MHz FEHÉR
- G.SKILL FlareX 2x8GB DDR4 3200MHz F4-3200C14D (CL14-es időzítésű memória Ryzen-hez!!!)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest