Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Taru

    tag

    Sziasztok!

    Azt szeretném megkérdezni, hogy ha a ramra (a matricára), mellékelt kis leírásba, garancialevélben vagy a gyártó honlapján nem szerepel (CSX), hogy a matrica sérülése garancia vesztéssel jár (ez a sablon angol szöveg) akkor kis sérült matricával elméletileg garizható a ram? Tehát a ram nem sérült, egyáltalán nem, hibás, de külső sérülés nincs rajta (memtest86+ 17 hibát talált majd megfagyott), a matricákon nincs rajta a sablon szöveg (egy vízálló ECO matrica van rajta - ez nem sérült, egy nem kidobható jel van rajta, de a sablon szöveg nincs - és egy sima papíros serial matrica - ez sérült kicsit, a sablon szöveg nincs rajta, csak a serial, egy vonalkód, meg volt valami kis sorszám (nem ami alapján azonosítják, ez sérült egy kicsit), semmilyen olyan jel nincs ami a kidobásra vagy sérülésre utalna)), mellékelt dokumentum nem volt (bubis papírba tekerve kaptam anno a boltban, előttem tekerték bele), a honlap meg nem említi a matricát de a bolt szerint a nagyker vissza dobja, mert a serial matricából egy kis darab hiányzik (letépte a hűtőborda amikor levettem, gyárilag ugyanis nem volt rajta, de a serial látszik egészben, azonos a garilevélben lévővel, tehát azonosítható a ram), mondjuk ettől függetlenül elküldték nekem, van 1 hetem utánna járni mit lehetne lépni ha visszadobják.

    Vettem a helyére másikat (low profile Kingstone és érdekes erre ráfért a szöveg és nem valami sima papírral van rajta, hologrammos és vízálló papíron) de szeretném, ha javítanák a rosszat (nem mintha akkor összeg lett volna). Ha más márka ráírja akkor vagy ezek is írják rá vagy náluk nem számít (szerintem). Erre valaki nem tudja, hogy melyik törvény vonatkozik? Az is elég ha tudjátok melyik törvénykövben kell keresni (megkeresem én csak nem tudom hol keressem). Esetleg érdemes a fogyasztó védelem véleményét kérni? Elméletileg ez így nem számít helytelen tájékoztatásnak?

    Egyébként a CSX oldalán úgy tudom az van, hogy ha a serial még látható a matricán (tehát beazonosítható) és csak a papír sérült a ram nem akkor ez nem lehet kifogás (mondjuk nem tudok németül de megkérdeztem valakit aki tud és azt mondta nem mondják, hogy nem eltávolítható csak, hogy a serial látható legyen, a boltban gond nélkül vissza olvasták (jó az egyik azt mondta nem de aki csinálta a gariztatást az igen, és én is gond nélkül vissza tudom olvasni, minden szám jól látható és 1 se hiányzik, teljesen azonos a garilevéllel)).

    Remélem jó helyre írtam, kerestem másik topikot de csak ezt találtam, a vásárlóst és egy 2005-s hasonlót (egy tápról), ha mégse akkor ha megmondjátok hova kellett volna írni, akkor ezt áthelyeztetem egy moderátorral.

    Előre is köszi a válaszokat!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák