Új hozzászólás Aktív témák

  • 04ahgy

    nagyúr

    válasz #65675776 #34853 üzenetére

    Nem kijavítani szeretnélek, csak kissé árnyalni az általad mondottakat.

    Alapórajelen (1333MHz JEDEC szabványidőzítés mellett) nincs semmi gond, de a nagyfrekvenciás viselkedése (2000-2400MHz effektív fölött) nagyon más minden chipnek, és az sem mindegy, milyen CPU mellett van.

    A Micron D9GTR AMD AM3 IMC-vel például közel s távol sem megy olyan jól, mint P45 MCH / Bloomfield IMC mellett, még akkor sem, ha más chippel szerelt RAM-mal kitesztelt, és a D9GTR-rel elért érték felett jóval képes üzemelni.

    Az OCZ-nek is volt anno a CL6-8-6-22-es 1600MHz Platinum RAM-ja, az istennek nem ment AMD-vel, Lynnfield-del azonban mint a kisangyal. Persze az OCZ rossz példa, mert elég szutyok RAM-jai voltak DDR3 téren. De ott a Geil, és az ADATA is (utóbbinál főleg a PSC chipes, de az még a Sandy-t sem szereti).

    Továbbá anno nekem az ADATA support azt írta (MSI és Gigabyte lapon kívül, AsRock és ASUS lapban, Sandy Bridge mellett még 1333MHz / CL9 esetén is spontán fagyásaim vannak az aláírásomban szereplő Elpida MGH-E Hyper chipes RAM-mal, Gulftown-nal hibátlan, Bulldozerrel hibátlan, Lynnfield, Bloomfield laza neki, csak a Sandy kurváskodik vele), hogy a Hyper által a stabilitáshoz megkövetelt jelkarakterisztika (felfutási él, stb.) nem a legszerencsésebb a Sandy Bridge mellé.

    Ezt fórumokon (Pl. XS) megerősíteni találtam, más márkájú, Hyper chipes RAM-ok esetén is (Mushkin RedLine, Corsair Dominator GTX2, Kingston HyperX 2000MHz / CL8 T1, stb.). Xtremesystems-en azt olvastam, hogy szerencsére Sandy Bridge EP esetén nincs ilyen gond a Hyperekkel.

    HGyu

    7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

Új hozzászólás Aktív témák