Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lujó55
addikt
Sziasztok!
Ismer valaki olyan DDR2-es modult, amit kék NYÁKra építettek? Tudom, sznobizmus, de full kék gépet csinálok és csak a memória nem jön össze
Kieg.: nem a hűtőborda színe a lényeges, hanem a modul maga legyen kék, mint pl. Sapphire VGA.[ Szerkesztve ]
-
-
KvPt
tag
Sziasztok!
Az a problémám, hogy van egy asus P8P67 LE alaplapom, mellé 2*4GB Corsair Vengeance memória, és valamiért egyszerűen nem hajlandó dual channelben működni, csak single-ben. Az automata memória "beállító" nem oldja meg a problémát, a rendszer egyszerűen nem bootol be, se akkor, ha a két kék, se, ha a két feketében próbálom a dual channelt. Valami ötlet esetleg?
Előre is kösz.
-
04ahgy
nagyúr
válasz Gaborka30 #34756 üzenetére
Minden lapnál mások. Általánosságban le kellene tesztelni más rendszerben, ami lehetőleg IMC-s, hogy a memória viszi-e az 1066MHz-et, a névleges feszültségén és időzítésén.
Utána minden egyes beállítás után tesztelni a rendszert, mikor valamit állítasz (MCH, GTL, DRAM Ref. Voltage.)
(#34755) KvPt: A CPU alatt egy LGA láb sincs elgörbülve a foglalatban? A CPU más alaplapban kezeli a dual channelt? A lapodban a single channel hibátlan mind a 8GB RAM-mal az első két fekete-kék pár slotban? Hát a második pár fekete-kék slotban mit csinál?
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
klambi
addikt
szevasztok!
érdekelne, hogy az Aqua-nál láttam notebook ddr3 ramból kingston hp [link] kiadást, nekem hp laposom van de ez miben lenne jobb hp-hez mint többi ram?ja mellesleg ram hűtőt nem tudtok hol lehet külön venni?
"Mond szépen angolul: Gyors róka!"
-
04ahgy
nagyúr
válasz klambi #34758 üzenetére
Mondjuk annyiban, hogy a HP gépek hajlamosak a nem HP branded RAM-okkal be se kapcsolni.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
04ahgy
nagyúr
válasz klambi #34760 üzenetére
A mostani benne lévő Hynix is HP SPD-vel van felprogramozva. Mindamellett nem 100%, hogy ez a konkrét gép nem fogad el más RAM-ot a HP-n kívül.
HGyu
-
Zotya984
senior tag
üdv
"Teszt eredmények:2x2GB, FSB +0,1V esetén ugyanazok a hibák jöttek elő. Észrevételeim alapján mindig a #7-es tesztnél hibázott (mint a képeken), hasonló memóriatartományban.
Visszaállítva az FSB-t alapra, csak 1 modullal (1x2GB) hiba nélkül lefutott mindkét modulnál.
Utána próbáltam az alaplap másik memóriafoglalatában is lefuttatni egyesével (1x2GB), az elsőnél hiba nélkül, a másiknál már hibákat írt. Viszont ez lehet, hogy nem mérvadó, mert tudomásom szerint 1 modul esetén mindig az 1-es foglalatot kell használni. Ráadásul ilyenkor DDR3-at írt ki a program, tehát csak a 2-es foglalat használata megzavarta.
Próbáltam még 2x2 GB-tal, 667 MHz-en is, kevesebb hiba született.
Ezek után a BIOS-t frissítettem, ugyanaz az eredmény.
Próbáltam a RAM-okat 2V-tal is, de ugyanaz, így azt is visszaraktam alapra.
Ezek az eredmények a Memtest86+ 2.11-gyel születtek.
Ezek után próbáltam a Memtest86+ 4.2-vel, ennél kevesebb hiba generálódott.
Végül próbáltam egy másik programmal a "+" nélküli Memtest86 4.0a-val, ennél hiba nélkül lefutott többször is."SZERINTETEK HIBÁSAK A RAMOK?????
"Tiszteljük meg egymást azzal, hogy válaszolunk a privát üzenetekre"
-
04ahgy
nagyúr
válasz Zotya984 #34763 üzenetére
Csak a Memtest86+ 4.20 javasolt, ez modulonként, BIOS default betöltés után az első foglalatba helyezett egyetlen modulon legalább egy éjszakát fusson. Ha hibázik, az RAM hiba, ha nem, akkor más.
HGyu
-
allein
addikt
Üdv. mindenkinek. Gyors gép reményében, memóriával kapcsolatos kérdésem van. Egy ilyen Amd FX Series 4100 típusú cpu-m van, ilyen AsRock lappal, és 2X60 Gb OCZ Vertex SATA III-as op rendszernek. Jelenleg 2x2 Gb Kingston Hyper X Dual Kit 1600 Mhz ramom van. Gyors gépet akarok, nem féltétlen játékra. Elég nekem ennyi ram? Köszönöm szépen előre a tanácsokat
-
04ahgy
nagyúr
válasz allein #34765 üzenetére
A gyors gépet az SSD garantálja a CPU korlátozza, a RAM ebben a szituban csak RAM éhes alkalmazásokban szól közbe.
HGyu
-
banánocska
aktív tag
Sziasztok! Ramot szeretnék venni a közeljövőben. 8Gb az biztos. Nem fogok procit tuningolni ezért 1333Mhz is megfelel. Hol érdemes venni?
-
-
allein
addikt
Word-ot akartam Office helyett, Office-ban dolgozni(Excel, Outlook)
-
gulliver123
csendes tag
Sziasztok!
Konfig összerakása elött állok és gondoltam megkérdem a véleményeteket, hogy
Sabertooth 990fx lap-ba milyen ram ot érdemes venni? Proci valameik 4 modulos
Bull lessz afelől nem döntöttem hogy melyik még. Érdemes 1866-os ramot megvenni?
A gép tuningolva nemigazán lessz.Szempont: 4gigás legyen 1 modul
gyors, és megbízható legyen
müködjenek dual chanel-be (16gigát szeretnék beletenni)Nem szempont: tuningpotenciál
hogy hogy néz kiSajnos első hsz. ben a memoriaidőzítések link halott szal nemtudom mi is az, meg cl9/cl7 se tom mi. Nagyon megköszönnék egy jó linket ha tudtok ahol elmagyarázza mik is ezek
Válaszotokat elöre köszönöm!
[ Szerkesztve ]
" Never underestimate the power of stupid people in large groups." Mark Twain
-
lacyc3
csendes tag
Sziasztok,
Így karácsony táján sikerült szert tennem 2x4GB-ramra, azonban az alaplapom csak 2x2GB-ot támogat (és lát a BIOS is) a Kingmax memóriákból.Nincs-e esetleg valami szoftveres trükk arra vonatkozóan, hogy a BIOS-al nem foglalkozva megkerüljem ezt a korlátot? Valami hasonló "csodára" gondolok, mint a PAE. Nem riadok vissza kernel fordítástól vagy bármilyen mágiától sem, bár kötve hiszem hogy lesz megoldás.
-
banánocska
aktív tag
CORSAIR 8192MB Vengeance DDR3 1600MHz CL9 KIT 12000Ft
Vs.
KINGSTON 8192MB HyperX DDR3 1600MHz CL9 KIT 11811FtMelyik érné meg jobban? A rendszer vagy Core i3 2100+H67 lap vagy Am3+ lap+Phenom 2 x4 lesz.
Remélem jól értem és a kit azt takarja hogy 2X4Gb.[ Szerkesztve ]
-
dewil666
őstag
válasz banánocska #34774 üzenetére
Memtestel86+ mindkettőt teszteltem a Corsair kicsivel nagyobb a másolási teljesítménye és kevesebb feszültség kell neki 1600Mhz-n. De mindkettő jó választás.
Jól érted 2x4Gb[ Szerkesztve ]
KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz banánocska #34774 üzenetére
Corsair-t vedd mert az 1,5V-os biztosan és a procidhoz az a jó.
Igen, a kit azt jelenti hogy 2 (vagy több) darabból áll.
#nincsbennetarcsi
-
Silverss
aktív tag
Hy
Valaki tudna segiteni?[ Szerkesztve ]
-
polonic
félisten
válasz 04ahgy #34764 üzenetére
Miért csak a memtest86+ javasolt. A plusz nélküli miért nem?
Gyakorlatilag majdnem ugyanaz a két program. A pluszos a simán alapszik.A sima memetest meg újabb is. Augusztus 25-én jelent meg az utolsó verziója, míg a pluszosnak jánuár 25-én, lassan egy éve.
[ Szerkesztve ]
-
banánocska
aktív tag
Már csak egy dolog választ el hogy megrendeljem. Am3+ lapokban működik a Corsair?
Vagy S1155-ben? Még töröm az agyam melyik legyen. -
Qru
MODERÁTOR
-
04ahgy
nagyúr
válasz allein #34770 üzenetére
Akkor egyelőre 4GB single channel elég lesz, és később, ha kevés, veszel hozzá egy ugyanolyat. A gyors SSD többet számít.
(#34772) gulliver123: Szerintem nem érdemes, mert az 1600-as társához képest aránytalanul drágább. És Corsair Vengeance 8GB-os kitből javaslok két darabot, az 4*4GB együtt. 1866MHz az IGP-s Llanok esetén javallott, ott is csak a grafikus teljesítmény támogatása érdekében.
(#34773) lacyc3: Milyen alaplapod van?
(#34774) banánocska: A kit-et jól érted, 2 db 4GiB-os modult takar a linkelt memóriák esetén. A két típus kb. egy szint, szimpátia alapján vedd azt, amelyiket. Habár a Kingston nagyobb, 1,65V-ot kér az abszolút stabil, 1600MHz-es üzemhez, így annak ellenére, hogy kissé drágult, inkább a Corsairt vedd, ha a Core i3-as gép mellett döntesz. Az AMD-nél tényleg mindegy.
(#34779) polonic: Felőlem azt használod, amelyiket akarod, de a Memtest86 (sima) bizony még mindig instabil multiprocesszor esetén, de többmagos CPU-n egyszálas módban futtatva meg hibatoleráns. A Memtest86+ meg az elején valóban a simán alapult, de azóta már csak az ötlet van a simától. Teljesen átírták a kódot. Hiába frissebb az eredeti, ha a +-os jobb, és jelenleg minden CPU-val elboldogul.
(#34782) polonic: IMC-s proci esetén még nem nagyon láttam Memory Remapot soha sem, AMD CPU-s alaplapoknál K8 óta nem találkoztam Memory Remappal, főleg nem AMD FX esetén. Természetesen Core i3/5/7 és első, második generációs származékaik esetén sem. A Memory Remap az X48/P45 nyugdíjazásával véleményem szerint eliminálódott.
HGyu
-
Bishoop
tag
Az a problémám hogy az új gépemben a memória csak 1333 MHz-zel megy, és 1600-on kéne.Miért megy vajon lassabban?
Alaplap
Asrock Z68 Extreme3 Gen3Processzor
INTEL Core i5-2500K 3.30GHz 1155 BOXMemória
CORSAIR 8192MB Vengeance Low Profile DDR3 1600MHz CL9 KIT CML8GX3M2A1600C9 -
RoBos
senior tag
Sziasztok,
segítséget kérnék...
Adott egy Asrock M3A785GMH/128M típusú alaplap, amibe eddig 4x1GB Kingmax 1333MHz-es ram volt.
Fejlesztés végett vettem bele még 2x4GB szintén Kingmax 1333MHz-es modult, h minden klappoljon, de még se lett jó. Ugyanis ram csere után összeomlott a win7. Ha úgy teszem be, h 2x1GB + 2x4GB = 10GB RAM, vagy ha simán a 2 új 2x4GB ram, nem indul, és most már ott tartok ha visszateszem a régi 4x1GB ramot már úgy se indul el, azt írja ki az automatikus javítás után a win7, h nem sikerült megoldania a problémát!
Tud vki segíteni, h ilyenkor mi lehet a baj? Ram csere esetén kellett volna vmit állítani a biosba vagy mi?!Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
5000watt
aktív tag
Sziasztok!
Vélemények vannak erről a ramokról?Corsair Vengeance CML8GX3M2A1600C9 LowProfile 2x4GB 1600MHz 1.5V CL9 DDR3 KIT
[ Szerkesztve ]
Ha kiírnád a telszámot, az árat, meg a várost, akkor már rég megvettem volna.. http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=5000watt
-
dewil666
őstag
válasz 5000watt #34795 üzenetére
Igen! Biosban át kell állítani. Ha esetleg fagyna vagy kék halálozna +feszt kell adni neki.
KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
5000watt
aktív tag
-
Amacs
aktív tag
-
törölt tag
Maradjunk annyiban, hogy az X38 hivatalosan nem támogatja a DDR3-1333 feletti RAM-okat. Szóval afelett tuning, amire nincs garancia. Egyébként valószínűleg segíthet rajtra az MCH feszemelés.
5000watt: Automatikusan nem is fogja, ugyanis a Phenom II-k maximum DDR3-1333-at támogatnak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Mozilla Firefox
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- MÁV topic
- Politika
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Külpolitika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest