Új hozzászólás Aktív témák

  • szacsee

    nagyúr

    válasz 04ahgy #34104 üzenetére

    Bios friss már megvolt.
    CPU-t áttettem már 2 másik lapba, mindkettőt CMOS reseteltem és eredmény ugyanaz:
    Bootol, belépek biosba és 5-10 másodperc után fagyi. (csak a procit cseréltem) Mindkét lap debug ledes és mindig megáll mint a szög, de más állásnál (eszközök felismerése, stb.)
    Memóriával ugyanez a szitu, hogy más lapokban (P67 Pro3, Z68 Extreme3 Gen3) prime blend alatt KO cmos reset után, akár lazított időzítéssel is.
    Mivel mindkét tesztgépben kétoldalas a már bejáratott ram, a Kingmax pedig egyoldalas így lövésem sincs.
    Giga lapban amiben próbáltam a ramot lesasoltam az időzítéseket és azt lazítva állítottam be az asrockokban. Egy modulnál sem stabil. Ma még visszarakom a Giga lapban és adok a pofájának. ;]
    Lappal szerintem nincs gond, mert egy másik procival komplett Win7 telepítéssel és stressz tesztekkel stabil volt és most is i5 2500K-val Vengeancel néztem Prime blend alatt és addig a 10 percig nem volt hiba (tovább stock 2105-ös coolerrel nem akartam nyaggatni, no meg majdnem 4 fázis 95W-os procival.... féltem a procim. :D
    Van több féle "elméletem", ami lehetséges:
    1: deszka valamiért nagyon összeakad a kingmaxokkal és ezt tetézi, hogy KO a proci. (ma egy Vengeance és a hibásnak vélt proci kiakadt Prime blend alatt, előtte csak Aida tesztel bohóckodtam, mivel a sovány tápellátású deszkát nem szívesen nyaggatom ha nem muszáj)
    2. Fos valami a deszkán és túlfeszel valamit, vagy a táppal van gond és hazavágta a procit és a ramot is, vagy csak hibásak voltak nem tudom.
    Kíváncsi leszek mi lesz a vége, de látom nem jövök ki belőle bukó nélkül, pedig nem magamnak csinálom a gépet, max ráterhelem a "vevőre"... csak kicsit hülyén néz ki, hogy hallomásból PC-hez értek, de már 1 hete nem tudom a gépét átadni. Ezután jön csak a gariztatás, amivel megint ellesznek egy darabig. Ha Bp-en laknék első 3 napban lazán cseréltettem volna és kész, de így pár hónap mire lezárul az ügy sztem.

Új hozzászólás Aktív témák