Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kassadin
addikt
Hali! A jelenlegi memóriáimmal(DDR2 Corsair XMS2 2x2 GB 800Mhz) érdemes a késleltessél babrálnom?
Üdv: Kassadin -
djyuri
őstag
Üdv
Eredetileg 4 GEIL 2Gb-os egyforma ramom volt. De sajna az egyik memtest hibás...így ki kellett vennem.
De a gép flottul megy..viszont nekem ezt írja az aida:
[link]Létezhet,hogy hamis a meglévő harmadik ramom?
THX
-
Tibitabi
tag
Szia!
Működik mindhárom modul. A Feladatkezelő szerint: 1572336K a memóriám, illetve az összes műszer 1,5Gb-ot mutat. / Továbbra is a modulnév, sorozatszám, gyártási idő ismeretlen a gép számára a 400Mhz-esnél./
Az új mérések azt mutatják, hogy a memória olvasás és másolás nagyjából 5%-kal csökkent, viszont az írási sebesség szinte ugyanannyi.
Jelenleg a három Slot-ból a középsőben van a 333Mhz-es modul. Ha ezt a 3.-ba helyezném át, attól sem változnának a sebességek? / Illetve most úgy néz ki működnek együtt, szóval nem piszkálgatnám, ha nincs sok értelme.../
Szerinted benne hagyhatom a gépben, így hogy valamilyen szinten hibás? / Konkrétan ugye önmagában és még egy modullal társítva nem működik, viszont kettővel már szuperál. /
Nem szeretném, ha elfüstölne valami miatta, mert esetleg valami zárlatos lesz benne. -
-szőke-
tag
Heló.
Nekem olyan kérdésem lenne hogy mennyi az ideális memória a mai játékokhoz?4Gb-8Gb ?(Windows7 64bit)
A választ előre is köszönöm.
-
nagyúr
válasz -szőke- #33907 üzenetére
4GB elég a legtöbb játékhoz, de a konkrét adatokról az adott játék topikjában tudnak beszámolni.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
nagyúr
Pusztán a játékhoz nyilván elég 4GB, de attól függően, hogy mi fut a háttérben, mennyit cache-sel be az OS, akár el is fogyhat a 4GB. A gámák jellemzően 0,5-1,5GB körül vannak RAM-használatban. Alapból nekem ~2.3GB van használatban pl. most (rezidens progik, letöltések, böngésző, zene), ha erre ráindítom az Obliviont, felugrik 3.5GB-ra, tehát ha pl. fut vmi RAM-igényes progi a háttérben (tételezzük fel, hogy nem mindenki csak játszik a gépen), akkor néha kevés lehet a 4GB. Nem mondom, hogy hétköznapi, pusztán azt, hogy előfordulhat.
[ Szerkesztve ]
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Pocok256
veterán
Sziasztok,
következő témában kéne egy kis segítség. Van egy laptopom (asus k53ta sx029d) amiben van 1 db 4 gigás modul. Mivel itt a gpu és a rendszer is erősen profitálna a dual channelböl érdekelne, hogy +2 giga bővítéssel megnőne e a memória sávszélesség. (128-ra) Egyes helyeken azt írják, hogy igen dual channelbe fog menni csak aszinkron működéssel, na már most ez a fogalom nekem sajnos nem mond semmit, és neten sem találok épeszű magyarázatot, hogy akkor az aszinkron és a szinkron futás között mi a különbség, és aszinkron dual channel milyen hátrányokkal jár a szinkron dual channelhez képest.A választ előre is köszönöm.
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
zeroo93
tag
Sziasztok! Végre sikerült stabilizálnom a gépet, azonban egy furcsa dolog ütötte fel a fejemet. Adott egy Geil Value Plus 4 gigás CL9-es memória, amit a gép, ha jól olvastam ki, 6-os időzítéssel futtat, de ha más nem, az adatátvitele 3520MB, ami szerintem nem valami sok egy DDR3-as ramhoz képest. Szerintetek csak simán rakjam át 9-esre a dolgokat?
Alaplap: Asrock 760GM-GS3
CPU: AMD Phenom II X4 955 BEJavítsatok ki, ha tévednék, de ehhez a konfighoz, ezért ez eléggé lassú nem?
A wise man does not need advice and a fool won't take it. Tel: +3630/8560390
-
nagyúr
válasz zeroo93 #33913 üzenetére
Használj kicsit pontosabb fogalmakat... Mi az a "6-os időzítés", és mi az az "adatátvitel", ami mihez képest lassú? Mivel méred? Ha szintetikus tesztet futtatsz, ott nincs nagy jelentősége a lapnak pl., de a CPU-nak sem sok.
-
törölt tag
Üdvözletem!
Van egy XFX 790i Ultra alaplap és ebbe szeretnék 6-8Gb ( 3x2 -4x2) ramot vásárolni. Milyen memóriát ajánlanátok? 1333Mhz vagy 1600Mhz?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz #43676928 #33916 üzenetére
Két csatornás lapod van. 4 vagy 8 GB-ot vegyél inkább. 6 GB-al buknád a Dual működést. Nem nagy érvágás de ha már van használd ki.
Ha nincs tuning akkor elég egy 1333-as is, ha lesz tuning akkor esetleg érdemes 1600-asat venned. De akkor sem muszáj.
Menynit szánnál rá?
Ha nem sokat akkor Kingston HyperX, ha többet akkor Corsair, G.Skill.
#nincsbennetarcsi
-
törölt tag
A keret nincs korlátok közé szorítva. Ez nagyban tőlem és a pillanattól függ, mert lehet h most tetszik a dolog és megveszem drágábban, vagy nemtetszik és jó az olcsóbb is. Van valami ajánlat, esetleg vmi ritkaság?
-
törölt tag
Választottam: Mushkin Redline lett a kiválasztott 4x2Gb kiszerelésben.
Köszönöm a választ!
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
Van nekem egy MSI P35 Platinum Combo 775-ös alaplapom,ami támogat DDR2 1066,DDR3 1333mhz-es ramokat. Most nagyon alacsonyak a ram árak,és karácsony tájékán akarok építeni egy 1156-os alap gépet,de gondoltam most eladom a mostani DDR2-es ramomat,és veszek 6GB vagy 4GB DD3-as ramot. Az lenne a kérdésem,hogy ebben a lapban mennének az 1600-as ramok ha úgy állítanám be bios-ban,vagy be sem kapcsolna velük a gép? Illetve inkább 1333-as,vagy 1600-as ramot érdemes venni?
-
Darko_addict
őstag
Sziasztok!
A Windows-élményindex szerint, az én 2x2GB Kingston DDR2 800MHZ-es ramom 5.8 pontot kapott, míg barátom 3x2GB Kingmax DDR2 800MHZ-ese már 7.1-et. Ha jól tudom, itt a ram-ok gyorsaságát nézi, nem a mennyiséget. (persze van különbség 512MB és 6GB ram között, de a win (csak a rendszer) nem használja ki a 4-et sem.
Mitől lehet ekkora eltérés?Don't give up your dreams. Keep sleeping.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Mans20 #33922 üzenetére
Kingston nem "gyárt" memóriát csak kvázi átcimlézi, tehát ha Kingston veszel jó eséllyel azon is Hynix chip lesz.
Kingmax más tészta, ők maguk gyártják a chipeket is. De pl a Herculesek mennek szépen tuningban.Szóval egyértelműen nem lehet kimondani, hogy Kingston rosszabb lenne pl. De a Hynix az egyik legjobb ram chip gyártó. Szóval nem rossz választás. De náluk is vnnak jobban meg kevésbé jól sikerült chipek. Szóval szerencse is kell.
HollyBoni: Tuningal mehet 1600-on is a lapodban. De ehhez fsb-t kell emelned. LGA775 nem profitál sokat a gyorsabb ramból, az újabb Intelek sem. Ráaádsul a 1333-asok 90%-a megy 1600-on is. Szóval nem muszáj 1600-asat venned csak ha 100%-ig biztos akarsz lenni hogy tud 1600-at a ram.
Darko_addict: A modulok időzítése is egyezik? Élmény index nem ad pontos értéket, kb a jóslással egyenértékű. Aida memóra tesztet mnézzél, neki mennyit meg neked mennyit mutat írás/olvasásra.
#nincsbennetarcsi
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz HollyBoni #33930 üzenetére
Bukod a kétcsatornás működést. Illetve valószínűleg csak asszimetrikus dual módban fog menni. Érezehtően nem lesz lassabb de felesleges 6GB ram ha nem munkára kell a gép.
Köznapi használatra (netezés, filmnézés, játékok) elég bőven 4GB még egy jó ideig (2-3 év) addigra meg itt lesz a DDR4 már és mehet az egész a levesbe.
A legújabb játékok se esznek önmagukban több mint 2-2,5GB ramot.#nincsbennetarcsi
-
Sziszifeca
őstag
Szerintetek melyik a jobb ram?:
- Corsair XMS2 2x2 Gb 800mhz 1,8v
- Kingston Hyper-X 2*2GB DDR2 1066 MHz-es CL5 2,3v>>Youtube/Sziszifeca<<
-
gtamate2
veterán
Sziasztok.
A kérdésem a ram vásárlásos topicba is beírtam, de mivel nem egyszerű a kérdés gondoltam ide is felteszem, plusz elég sürgős lenne. Elnézést kérek ezért előre is"Lenne egy gyors kérdésem, most az órákban jutott eszembe hogy úgyis pesten vagyok akkor nem is lenne rossz beruházni egy kis memóriára
Jelenleg a gépembe 2x1 gb Kingmax 1066-os memóriák vannak dual chanelbe (@1000mhz-en a tuning miatt)
Mit érné meg venni most?
olcsón van most 2gb 800mhz-es kingax, de ez csak egy darab, így ugrana a dual chanel?
Vagy esetleg egy ezressel drágábban Corsair TwinX DDR2 800MHz 2GB.
vagy kingston hyperx 2x1 gb 800mhz.
Ezek közül kellene dönteni. Igazából fogalmam sincs melyik lenne a legjobb, de gondolom ha egy párt vennék az jobban passzolna a dual chanel meg a tuning miatt is, de nem vagyok biztos hogy ezek a 800-asok mennének 1000 mhz-et.
Előre is köszönöm a segítséget "*Sn0w
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Sziszifeca #33932 üzenetére
Kingston-t, tuti megy 1066 CL5-öt, azt venném. Ha viszont nem lesz tuning akkor meg tökmindegy, amelyik olcsóbb.
#nincsbennetarcsi
-
Pocok256
veterán
Erre valaki ?
-
dunc
nagyúr
Hi az 1T ,és 2 T között mi a külömbség?
Jelenleg stabil 1T be. -
HollyBoni
veterán
Na sikeresen vettem 2x2GB DDR3 1333 ramot,bár ebben a sz@r combo lapban ha 1100-nál tovább húzom nem bootol be..
-
aclandiae
senior tag
Sziasztok!
Honnan lehet kideríteni, hogy melyik RAM típusok kompatibilisek a Lenovo y570-es notebook alaplapjával?
-
_Péter_
csendes tag
Sziasztok!
A gépemben van 2x1Gb CM2X1024-8500C5D.
Pontosan XMS2-8500 1024MB 1066MHz 5-5-5-15 2.10V ver 6.1 !Ha most szeretnék hozzá még 2x1Gb -ot ugyanebből a fajtából akkor figyelnem kell a verziószámegyezésre is, vagy az nem fontos?
Köszi[ Szerkesztve ]
-
Pocok256
veterán
válasz aclandiae #33938 üzenetére
Elméletileg a gyártó honlapján fent kéne lennie. Ha ott nincs leírva akkor ki kell deríteni a laptopba épített alaplap típusát és onnan kitalálni. De megpróbálhatod, hogy a gyártónak írsz egy levelet hátha tudnak segíteni ebben
-
aclandiae
senior tag
CL7 1066MHz vs. CL9 1333 MHz
Miért így párosítják az órajelet és az időzítést? (notebook RAM-okról van szó) -
boxos23
aktív tag
Csá
Ezt a lapot néztem ki magamnak [link]
Meg ezt a procit.[link]Szóval az lenne a kérdésem memória ügyben hogy a procihoz a tulajdonságainál van egy ilyen irva : Memory Types DDR3-1066/1333 és nekem csak kingmax hercules nano meóriám van itthon ami 1600mhz-s ez nem fog menni ezzel a procival?Vagy csak 1333mhz id megy?De a lap meg bir 2200oc-ig.Pfff nem értem én ezt.
bocs de a 1156 foglalatnál már nem vagyok hothon mint a 775-nél.
-
boxos23
aktív tag
válasz boxos23 #33943 üzenetére
ÁÁ már látom.
Itt az egyik kollégának core i7 van és annál a procinál meg 800/1333 van írva és neki meg sorsair dominator 1600mhz van benne.
Az a lének a core i3-530 meg az 1600mhz memória megy együtt.Bocsi de nem nagyon értem ezt. ez a csoport már teljesen más mint a 775-ös osztály
-
Qru
MODERÁTOR
A Command Rate egy órajelciklusokban kifejezett késleltetés a chipkiválasztás (a RAM kiválasztása) és a megfelelő parancsok végrehajtása között. 1T vagy 2T értékeket vehet fel, ez 1 vagy 2 órajelciklust jelent. Tehát a különbség az, hogy az adott parancsot milyen gyorsan hajtja végre.
Az összes memória időzítés közül kb ez az egy ami hoz valóban érdemi gyorsulást. Szóval fontos, hogy ha bírja a cucc akkor 1T-ben legyen.
_Péter_: A különböző rev számosokon különböző chippek vanank, eltérő esetén könnyen lehet, hogy nem fog dual-ban menni, rosszabb esetben egyáltalán nem fognak együtt menni.
aclandiae: A gyártó ezeken az értékeken tesztelte le a modulokat azért mennek ilyen időzítésen adott órajelen. Mivel a laptopok 99%-ban nincs tuning lehetőség kötve vagy ehhez sajnos.
Pocok256: Asszimetrikus DC... A DC-hez páros számú modul kell. Azonos méretű, felépítésű és egyező órajelű és időzítésű ram modulok.
A korszerűbb lapok képesek asszimetrikus DC-re, ez kvázi egy öszvér megoldás. Ha van benne pl 3 modul, akkor az egyik csatornában legy két modul a másikon meg az egyke modult kezeli.Esetedben az úgy valósulna meg, hogy a 4GB-osból 2GB lesz egy csatornába, a másik 2GB-os modul pedig a másik csatornában.
#nincsbennetarcsi
-
zeroo93
tag
Bocsi, hogy csak msot válaszolok, de ez b@szkurálta a csőröm:
Vagy ez így teljesen normális?
Engem az a DDR-es felirat zavar, meg a 6 megás sebesség. Nem olyan 10 körül kéne mozognia?
[ Szerkesztve ]
-
Mans20
addikt
Estét
Egy CL7 es 1333 ram mivel jobb mint egy CL9 es?ha nem tuningolom,érezhető valahol?vagy csak tuningnál?leginkább játék a fontos.
-
04ahgy
nagyúr
válasz Mans20 #33947 üzenetére
Dedikált és erősebb VGA-val, játékra az 1333/CL7 és az 1333/CL9 között kevesebb, mint 1 FPS a differencia, azaz mérési hibahatáron belül van. A CL9 viszont sokkal kevesebbe kerül, semmint ez az egy FPS bárkit is elgondolkoztatna.
Llano mellett, ahol erős az IGP, ott már többet számíthat.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
zeroo93
tag
Jah érthető, köszi!
Viszont, amit nem értek, hogy, miért ír ki ilyet, hogy DDR 400, meg ilyesmi, mert azt tudom, hogy a BIOS-ban másképp jelzi, de itt miért ez van?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest