Új hozzászólás Aktív témák

  • mitkov77

    aktív tag

    válasz Angel1981 #32535 üzenetére

    Igazából nem csak az időzítés számít a memnél, hanem a freq is. Amit venni akarsz valószínű 1066 MHz-es, ezért nagyobb a késleltetése. Vagy nem, de mivel nem írtál pontos adatokat erre következtetek. Viszont a memória kezelő mindig a leglassabbhoz állítja a rammokat, ezért a cl5-ös lesz az alap, ami cs annyiban lassít, hogy a procid 1066 MHz -ig kezeli a memóriát. Tehát most kicsit a mem miatt vissza van fogva. Inkább a 2x1GB-t cseréld le a 2x2gb-re, majd a 2x1gb-t cseréld el,v a add el, és helyette 1066 MHz-es rammokat vegyél.

    kris07
    Az esetetben az a gond, hogy a procid max. 1066 MHz memeket tud kezelni, ennyi sávszélességgel bír a memóriavezérlő. Sajnos a 775 tokozáshoz a DDR3 memeket cs mutatóban találták ki, mert egy hasonló sebességű, de jobb késleltetési idejű DDR2 leveri, vagy egy szinten van vele.
    Ha mindenképpen szeretnél rammot venni, akkor a g.skill helyett jobb alternatíva lehet a kingston hyper t1-es ramjai. 1600 MHz-es változatát 2x2 GB-t 7k körül már lehet kapni. És egyszer majd még jól is jöhet. Persze a lap is fontos, h meddig kezeli a memeket, ha csak 1333-ig akkor is benyomhatod, legfeljebb alacsonyabb sebességgel, és jobb késleltetéssel használja majd, vagy manuálisan beállítod.

    [ Szerkesztve ]

    CPU-VGA-SSD összehasonlító teszteket itt találsz http://www.anandtech.com/bench . Ezért feleslege újabb hozzászólást írni. Engem úgy tanítottak, hogy ha hozzám szólnak - kérdeznek, válaszolok. Ha írok egy privát üzenetet te is tedd meg ugyan ezt.

Új hozzászólás Aktív témák