Hirdetés
- PlayStation 5
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- PlayStation 4
- World of Tanks - MMO
- Android játékok topikja
- Magic: The Gathering Arena
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Xbox Series X|S
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
-
GAMEPOD.hu
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mian
aktív tag
szóval akkor most 2x512mb legyen plusszba vagy 1gb vagy vmi más, hogyan mükszene jobban? en nem értek annyira hozzá.....följebb volt már egy hsz.om!
vki? -
Laraxior
titán
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Tomate
veterán
Létezik ilyen, hogy GEIL Ultra 1024Mb DDR2 1066Mhz KIT ??
-
Mian
aktív tag
válasz [CS]Blade2 #18453 üzenetére
köszi a gyors választ, MSI K9N Neo V2 a lapom, de föntebb írtam egy kész regényt meg ott is leirtam a lapom....
-
bluobluo
aktív tag
Erre: #18429 valaki?
Köszönöm!Nem rendelek, veszek soha semmit a netről!
-
Core2duo6600
veterán
válasz bluobluo #18458 üzenetére
Az, hogy a gép hány muveletet tud adott idő alatt elvégezni, vagyis milyen gyors
Az alaplapi chipset típusától , és a Processzor típusától függ .
A több rammal azért érzed gyorsabbnak a gépet, mert kevesebbszer kell a virtuális memohoz nyulnia.
És hozzá tartozik még az is, hogy nagyon nem mindegy, hogy milyen a ram minősége
A kingmax, nem éppen a csúcs minőségű
Ezek a registry pucolók, meg hogy is mondjam...., inkább ésszel kell használni.
RAM ok szeritni időzítéseket beálítottad korrekten ?
Ráadásul nem is egyforma ramjaid vannakIlyen esetben érdemes lenne ! gigas ram ot kittben venni, valamelyik neves gyártótól.
Corsair, Kingston, én ezt a 2 öt ismerem mint márkás, lehet van még ezenkivül is.
A CPU-d ugye nincs húzva ?
HA igen vegyél mindent alapraGigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Mian
aktív tag
válasz Core2duo6600 #18460 üzenetére
ram időzítést nem állítottam, nem is nagyon tudom hogy kell, sőt semmit nem állítottam minden alapon van a gépen, nem értek annyira hozzá, a procim amd athlon 64 x2 6400+, az alaplapi chipset pedig nvidia nforce520, az alaplap ahogy már említettem pedig msi K9N Neo V2.....nézegettem a bios-t látom h lehet itt állítani ram időzítést vmi v1ről 2esre vagy vmi iesmi már nem emlékszem pontosan de nem tudom hogy ott melyik a jó meg iesmi....alapból 2őn van, nem emlékszem mi van eléírva de egy 2es van a végén....de lehet keverem vmivel...
-
Mian
aktív tag
amugy most egyforma ramok vannak a gépemben 2*1gb 800mhz kingmax, csak kijött a gta4 meg most tettem föl vistát stb., meg később lehet joljohet még a +ram a gépembe, meg most akarok uj videokarit venni és gondoltam ha veszek akkor most veszek mindent így egyszerre...és ugy gondoltam h még veszek ezek mellé + 2x512mb ugyanien kingmaxot ugyanott ahol rakattam a is a gépet nyáron, ugyanoan csak annyi h 512mb-os lenne de lehet inkább még 1 ugyanoan 1gb-osat veszek és akkor télleg egyformák lesznek, csak a topik elején azt irták h ha lehet az egyik dual channelben ugyanannyi legyen mint a másikban ezért gondoltam h ne ugy legyen h 2gb és 1gb hanem 1,5 1,5gb és ha jol tudom ha dual channeles nem gond ha az egyik kisebb vagy mégse?
kösz ha elolvastad a regényem -
Laraxior
titán
nekem az FSBvel van gondom...de sebaj..elhasználom 4590/1224MHz 24/7..megteszi
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
bolic
őstag
Tipp1: Csak párosával elérhető a dual channel (2db vagy 4db), különben single channelként fog üzemelni.
Tipp2: 3GB-ig megfelel a 32 bites Vistára, efelette már ajánlott a 64 bites Vista, viszont a 64 bites Vista is jól működik 4GB-nál kevesebb memóriára
Tipp3: Vegyél 2x512MB ramot.
Enjoy and have fun...
[ Szerkesztve ]
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!
-
bluobluo
aktív tag
válasz Core2duo6600 #18460 üzenetére
Nem értem, hogy a kingmax miért nem minőségi ram, feszt ezt hajtogatják mindenhol, hogy az milyen jó!
Háát ha egy 40-50ezer forintos ramhoz nézed lehet!
Alapon van járatva a gép, eszembe nem jutna húzni, azzal csökkenne az élettertama, a memóriák meg dualban mennek, és semmi más gondját baját nem látom, csak annyi, hogy kevés a műveleti mennyiség, amit elbírna a gép!
Nem állítottam semit semmin, a ramon sem!
Kellene?
És ha igen, hol?[ Szerkesztve ]
Nem rendelek, veszek soha semmit a netről!
-
SirKero
őstag
Hali!
GIGABYTE GA-P35-DS3 - INTEL Core2 Duo E4500 2.20GHz COOLERMASTER Hyper TX2 RR-CCH-L9U1-GP konfigurációhoz milyen RAM-ot ajánlanátok? Jelenleg KINGMAX TinyBGA 1024Mb DDR2 1066Mhz van benne de ezzel a procit nem tudom csak 3GHz-ig húzni. Onnan már a Ram-ok nem bírják. Az alaplap a gyártó szerint az 1200-as memóriát is kezeli :[link]
Ötlet??[ Szerkesztve ]
Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
Core2duo6600
veterán
válasz bluobluo #18470 üzenetére
Nem 50 000 es rammal hasoníltottam össze, legalábbis ma nem annyi.
Nekem egy ilyen van.
Ez most 11 000 körül van a moddingcomputerben.
Igen, Magára a ram ra rá van írva az időzítés, hogy mi a gyártón ajánlása.
Ha szerencséd van akkor ezt a bios magátó, korrektul beállította, nekem nem.
Vagyi nem annyira ami a ramra van írva.
A Laptól függően, ezt a Chipset beállításainál kell keresni (intel), amd nél nem tudom.
A DRAM timings vagy valami hasonló a menüpont neve.
Kingmax márpedig nem minőségi ram,
Akkor már inkább a Kingston value.
Egy helyen készül amennyire tudom, a válogatottakat kingston néven hozzák ki, amik nem sikerültek olyan jól, meg kingmax néven.
Ma amikor elég olcsóak a ramok, elérhető nagyobb rétegnek a minőségi ram.
Nem úgy mint 2 éve.
Amikor a nyamvadt lapon nem fogadta el, csak a Corsair dominátort.
Akkor kb 100 000 volt. , ma 11 000 Ft
Elötte volt benne kingmax is, meg még vagy 4 pár, és instabil volt.(#18464) Mian
Nem akarlak elkeseríteni, de a gta 4 miatt nem érdemes nagy költségbe verni magad.
Szvsz az alaplapod, kevéske a cpu d-hoz.
Nvidia 520 i chipset, nem éppen a legerősebb.
A GTA nak meg iszonyatos igénye van, én le sem szedtem mert nagy eséllyel akadozna.
Erre a lapra szvsz nem érdemes költeni, mert egy erősebb vga val sem lesz annyival gyorsabb.(#18471) SirKero
Szvsz ahhoz a laphoz erősebb cpu dukálna.
Corsairból : [link]
Kingston ból : [link]
Akkor mész a biztosra ha a ramgyártó listáján, és itt is fent van
Lapod QVL listája :[link][ Szerkesztve ]
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
bluobluo
aktív tag
válasz Core2duo6600 #18472 üzenetére
Ok!
Kösz az infót!
Az everest ezt írta:
[link]
Majd még utánna nézek, máshol is, hogy mit hol kell pontosan beállítani, én nem szeretek a biosba nyúlkálni, viszont mivel más különösebb baja nincs a memóriáknak, meg még újjak, nem szeretném lecserélni őket!
Csak a beállítás érdekel/t!Nem rendelek, veszek soha semmit a netről!
-
SirKero
őstag
válasz Core2duo6600 #18472 üzenetére
Köszönöm a segítséged
Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
nagyúr
Sikerült megvennem a tegnapi napon a Dominator ramokat, igaz nem volt még alkalmam kipróbálni, majd csak holnap, de kinézetre nagyon brutális
-
vagamo
őstag
Már régen csináltam memoria tesztet és elfelejtettem, hogy melyik programmal is a legbiztosabb a teszt.
Ami Bootolható : memtest86-3.3 vagy ami a win alatt fut: memTestPro vagy esetleg van valami újabb amit ajánlotok!Köszi a segédletet!
vagamoEsetleg van valakinet tuti BIOS beállítása erre a konfigra?:
P5Q
8400C2D (gyári hűtővel)
2*1GB 1066Mhz Kingmax CL5
4850 Ati gigaMinden nagy utazás, egy kis lépéssel kezdődik... android---->Iphone4S
-
vadani
tag
sziasztok
egy elméleti kérdésem lenne, valószínűleg fárasztó ezért elnézést is kérek
Tehát adva vagyon egy p5k premium alaplap ebben 2x1gb geil 6400es ultra ram, ezt bővíteném ki még ugyanennyivel.Kérdés 32 bites windows tudja e majd kezelni? másik lesz-e ennek bármi érezhető hatása a választ előre is köszönömjanissary
-
[CS]Blade2
addikt
válasz vadani #18478 üzenetére
32bit-en nem fogja használni a 4x1Gb-t, csak 3x1Gb-t.
Biosba is csak 3Gb-t lát, ami be nem kapcsolod a Memory Remap -ot.
Asus lap elég rosszul kezeli a 4 modult.
Nekem 4x1Gb Kingmax 800-as van P5B-be, és húzott CPU-val
2 modullal megy 800Mhz-en 1,8V-on
4 modullal még 2,1V-on sem indul el 800mhz-en (600Mhz-hez kell 2,05V) -
vadani
tag
válasz [CS]Blade2 #18479 üzenetére
köszönöm a válaszokat nem kis utána járástól mentettetek meg, 64 bitre biztos nem állok bonyolult configom van xp, vista, mac osx nem bolygatom meg még egyenlőre mindenestre váltok majd idővel. köszönöm mindenkinek
janissary
-
[CS]Blade2
addikt
Sikerült kihoznom 667Mhz-et a 4db Kingmax-800-asból. Így most FSB333 mellett a CPU 9x333=3Ghz-en, a ram 667Mhz-en üzemel 5-5-5-18 időzítésekkel 2,1V-on. Orthos futott RAM+CPU teszten 1órát. Elindult 2,1V-on 800Mhz-en is, de 1sec alatt 2 hibát jelzett a memteszt, a skype sem indult el memóriahibára utalva, sem az MSN, majd fekete lett az everest és lefagyott a az egész. Reset után meg a Vista bejelentkezőnél lekapcsolt a gép.
Gondolom az ASUS meg nem foglalkozik már a P5B-vel, így esélye sincs, hogy kezelje a 4Gb-t normálisan.vadani: A Videokártya memóriáját kell levonni a 4GB-ból, annyit fog látni 32bit-en. 512Mb-s VGA esetén jó 3,5Gb-t.
[ Szerkesztve ]
-
barnam_
nagyúr
válasz [CS]Blade2 #18483 üzenetére
Miért kell a 800-s ramoknak 2.1V ha 667Mhz-n megy?
-
[CS]Blade2
addikt
válasz barnam_ #18484 üzenetére
4Db 1Gb-s modul van bent, és szarul kezeli a P5B a 4modult. Ezért nem megy csak 667Mhz@2,1V-on, 800Mhz-en megy sehogy.
Ha csak bent van a 4 modul, és gyári FSB200-on 1800Mhz-en megy a CPU akkor elég neki 800Mhz@1,8V. Amint hozzányúlok a cpu-hoz, egyből jóval több fesz. kell a memóriának. -
vagamo
őstag
Ezt a nyomorult memoria arányt soha nem fogom megérteni!
P5Q, 8400C2D, 2*1giga 1066 Kingmax CL5 Most EPUval Orthos test alatt 5:6 arányban van, mit kell tennem 1:1 arányhoz, vagy egyáltalán van értelme?
Most a proci: 375 FSB
Memo: 450 Mhz
ez az 5:6 arány?
A lényeg nekem csak annyi, hogy stabil legyen, gyári hűtővel nem kell extrém tuning, csak minél szebb eredményeket érjen el a gép a tesztek futtatásakor. Értem a memo, cpu, és a videókártya
3DMark06-ot érdemes még futtatni, vagy van újabb ami mérvadóbb?Minden nagy utazás, egy kis lépéssel kezdődik... android---->Iphone4S
-
DanielMurphy
tag
üdv!
láttam, hogy hasonló témáról szólt az előző pár komment, de nem találtam meg a direkt választ, úgyhogy megkérdezem:
új konfigom van, GIGABYTE GA-EP31-DS3L alaplappal, és 2 x KINGMAX TinyBGA 1024Mb DDR2 1066Mhz memóriával.
Az Everest szerint a memóriáim sebessége 667 Mhz. Ez normális? Nem 1066 Mhz-en kellene menniük?
sry, ha hülyeséget kérdezek. -
barnam_
nagyúr
válasz vagamo #18488 üzenetére
A DDR-nél 2 értéket szoktak megadni, van az effektív, és a valós. Az effektív az 1066, a valós ennek a fele, 533.
A Gigabyte alaplapokon nem arány számmal, hanem szorzóval adják meg a memória értékét, ráadásul az effektívet, az szerintem jobb.DanielMurphy: Milyen procid van? Állítgattál valamit a bios-ban?
[ Szerkesztve ]
-
Mian
aktív tag
hi!
ujra én ....most egy olyan kérdésem lenne a ram időzítésekről eszembe jutván, hogy tesóm gépében már egy éve 1 kingmax és 1 csx 512mbos 400mhzes ddr1 ramok vannak, de pl van oan h egy játék megy folyékonyan és időnként egy picit befagy aztán megy tovább, gom ez az időzítés miatt van, azt tudom h a kingmaxnak 2,5 a cl-je a csxnek pedig 3, megnéztem alapon 2,5 re van állítva a biosban a cl. ez így jó? melyik a jobb ha 2.5re vagy 3omra állítom?
-
pe de
csendes tag
Sziasztok!
Gyakorlati kérdés:
Kb 1 hónapja vettem új lapot (MSI 945GCM478), és RAM-ot (GEIL Black Dragon 667MHz / 2x1GB KIT). A lap elivleg tudja a 667MHz-et, de akárhogy állítgatom az időzítést, FSB/RAM szorzót, nem akarja a Bios kiírni a hőn áhított "667MHz Dual Channel"-feliratot...
Ne kérdezzétek milyen megfontolásból (húzta a zsebemet a sok apró) tegnapelőtt vettem GEIL Value 800MHz / 2x1GB KIT-et. Az eredmény hasonló...Valamiért ragaszkodom a jó öreg 3GHz / 1MB / 800 P4-esemhez, arra gondoltam, amit lehet, kihozok ebből a platformból, aztán ha beszarik, váltok. Ha semmi ötletet nem tudtok, akkor van két eladó KIT-em, és veszek hasonlót, csak 2x2GB-ot
Everest hasonlót jelez, bár felismeri a RAM-ok eredeti sebességét. A legnagyobb változás, amit a Bios állítgatásával el tudtam érni, a 400MHz volt
Ötlet?
Hámimás.
-
pe de
csendes tag
Ja és egyáltalán nem néztem utána, de ha jól sejtem a Value a Black Dragonhoz képest visszalépés, ugye?
533-nál többet sehogy sem sikerül kicsikarni belőle. Nem emlékszem, hogy láttam volna fesz. emelési lehetőséget a Biosban, de megnézem.
Hámimás.
-
FragMaster
addikt
Sziasztok
Supertalent T800UX2GC4 ramokról mi a vélemény? 900mhz 5-5-5-15 1.9v-2.0v körül biztosra vehetően mennek?"FragMaster felhasználónak 11 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!": http://goo.gl/vYc6Ml
-
[CS]Blade2
addikt
[link]
Neked ott azt írja, hogy 3,00GHz (200x15) és 667Mhz ?
A képen az 533 úgy jön ki, hogy 133x2x2=533Mhz Az a FSBRAM 1:2.00
A te esetedben 200x2x2 kell, vagyis a FSBRAM ugyanúgy 1:2.00
Ha ennyire teszed, akkor 800Mhz-et kell hogy menjen.
Geil-nek lehet hogy a fesz-t is manuálisan kell beállítani a te esetedben a gyártó által ajánlottra.
Most nézem, hogy 667-re akarod belőni. Akkor nem a 1:2 kell, hanem 1:1.xx kell.[ Szerkesztve ]
-
pe de
csendes tag
válasz [CS]Blade2 #18499 üzenetére
Nekem 3,00GHz (200x15) és 533MHz.
667-re szeretném, papíron ennyit tud a lap, ha jól sejtem a 1,33-as szorzót kellene beállítanom, de akkor is csak 533-on megy... Most találtam egy beta-bios frissítést némi OC-tulajdonságokkal felruházva, de még nem mertem/tudtam feltenni. Semmi extra vágyam nincs, csak ami rá van írva, az menjen is...
Hámimás.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest