Hirdetés
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- World of Tanks - MMO
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- PlayStation 5
- PlayStation 4
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- Android játékok topikja
- Magic: The Gathering Arena
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Xbox Series X|S
-
GAMEPOD.hu
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ősember
őstag
válasz MrSealRD #12149 üzenetére
hogyan viszonyul? annyi a közös bennük, hogy mind a kettöt szokás ramnak hivni. az egyiket azért, mert tényeg ram, a másiket meg... hát... megszokásbol
viccet félretéve a super talent ramok nagyon jok és ami még fontosabb, megbizhatoak[ Szerkesztve ]
______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!
-
bozont
veterán
Tuningnál mivel érdemes tesztelni a ram stabilitását?
[ Szerkesztve ]
-
bozont
veterán
válasz Stalker-2572 #12154 üzenetére
A memóriákat is terheli, nem inkább csak a procit?
Memtest86 vagy 86+ jobb?mod.: A ddr-nek 2,8V még biztonságos?
[ Szerkesztve ]
-
Ősember
őstag
válasz bozont #12155 üzenetére
a superpi szinte csak procit néz, persze ha durva ramhiba van, az kiderülhet viszont memoriát tesztelni memtest-el érdemes, esetleg prime-al vagy orthossal.
ddr1-nek belefér a 2.8v______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!
-
Ősember
őstag
válasz Stalker-2572 #12158 üzenetére
memhiba hogy a répába jönne ki superpi-vel? 10 megát eszik a rambol. erre alapozni akár csak fél giga stabilitását is enyhén szolva nonsense
______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!
-
bozont
veterán
Mindegy, az is lehet hogy mindkettőt lefuttatom aztán meg WoW ezerrel. Ha ettől nem dől meg a gép akkor semmitől.
Ez lehet kicsit off, de proci tuning szempontjából számít az hogy a mudulok melyik foglalatban vannak? -
Ősember
őstag
válasz bozont #12160 üzenetére
proci szempontjábol szerintem mindegy hol vannak a ramok, bár konkrétan ezt még nem néztem meg viszont azt tudom, hogy a ramok slotonként eltérö max orajeleket produkálhatnak
Stalker-2572: akkor te leszel az a kivétel, aki erösiti a szabályt
-
holinorby
tag
Sziasztok!
Egy kezdő kérdés!?
Vázolom: A mostani gépem eszméletlenül belassult mostanában, nincs sok kedvem 2 hó után újra telepíteni mindent, eszembe jutott hogy van a szekrényben egy régi gép, elővettem és akkor láttam hogy ez tavaly szeptemberben szervizelve volt, kicserélték a procit meg a ramokat meg mittomén mitNa most, a régiben megnéztem és Kingstom 512 ddr 400-as vagy milyen ram volt, ugyan ilyen van a mostani gépben is. Beraktam mellé, indítottam a gépet, látványos gyorsulás, viszont se a sajátgép- tulajdonságoknál se a feladatkezelőben nem mutatja hogy 2x 512 van
Akkor most hogy is van ez?
Lehet hogy az új gépemben a ram szarakszik ami mellesleg egy Samsung vagy valójában a másikat is használja csak nem mutatja?
Hogy tudok erről megbizonyosodni?Így fél óra intenzív söröflés után sem lassul be a gép 4 youtube-os videónál...
Még 1!
A régi javított gépben egy 3,06-os celeron cpu van a jelenlegiben meg egy 2,4-es p4
A celeronon a lapkából kiállnak azok a tüskék, a P4-nél meg a befogadójából állnak ki a tüskék. Gogolom a kettőt nem lehet megcserélni?Köszönöm!
-
Skodry
aktív tag
válasz holinorby #12163 üzenetére
Ez tényleg láma kérdés
sajátgépnél 1gb ramot kellene kiírni semmiképp nem azt ,hohy 2X512.
amikor bootol a gép kiírja mennyi ram van benne.
Ha valami logo szar jön be akkor nyomj egy tabot és meglátod.
Ha lassu a monitorod használd a pause break gombot.
ha olyan a biosod akkor nyomd meg a del és nézd meg kiírja e mennyi ram van benne.
Vagy cpuz progit bekeresed googlen és letöltöd és az kiírja hogy milyen ram mennyi milyen fesz stb...[link]
itt egy li8nk, ha nem tudod letölteni írd be google-be hogy : cpu z letöltés!!!
telepíted elindítod és megnézed a amemori fülön,hogy mi van kíírva.
Válasz a megoldások között!!!
Ja és rakd dualba ha lehet mert úgy gyorsabb!!!"Ha ez a nap nem a barátod volt, akkor valószínűleg a tanárod volt!"
-
bozont
veterán
válasz Ősember #12162 üzenetére
Sajnos a 480at sehogy sem sikerül kiszedni belőlük. Próbáltam felcserélni őket, másik két slotba is átraktam. Ez a memtest mennyire megbízható? Attól hogy hibázik valahol mindeképpen azt jelenti hogy nem bírják a ramok? A 8as tesztig simán eljut, de ott mindig hibázik.
-
Ősember
őstag
válasz bozont #12165 üzenetére
megesik, hogy a chipset miatt hibázik a memtest, de ez elég ritkán fordul elö. mellesleg ez az egyik legmegbizhatobb tesztprogram, én ezt használom általában. elöfordulhat az is, hogy hibázik a memtest, de a rendszered teljesen stabil marad. az ilyen és hasonlo jelenségekre alapozták az x-akták sorozatot is
-
Ősember
őstag
válasz holinorby #12163 üzenetére
a sajátgépnél ssme fogja megmutatni neked milyen felállásban van ram a gépedben ugy értem, akkor is 1gb-ot fog mutatni, ha 1x1gb vagy 2x512mb-od van. a gyorsulás elég egyértelmü jele annak, hogy használja a géped a plusz ramot. innentö legyértlemü, hogy az 1 512-es gyorsan betelt és nem tudta a gép hova irni az adatokat, ezért lassult be, de igy már mindenki boldog
a celeronod valoszinü socket 478-ba jo és az ujabb lapod pedig socket 775. nem kompatibilisek______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!
-
Nescafé
őstag
4 giga ramnál hogy lássa is melyik vista kell a 64 bites?
iPhone 15 Pro , IOS 18 , Fénix 7 Pro Solar
-
donki
senior tag
Sziasztok.
Van 4x 1 GB Geil ultra memóriám, két különböző boltból.
Ebből 2 GB működik ahogy kell, de a másik pár nem.
Programok időnként kifagynak. Játékok elég gyakran. A játékok jellegzetes módon fagynak ki, valami video kártya driver hiba vagy hasonló az üzenet. Persze a másik pár memóriával ez nem fordul elő.
A memtest-86 default test semmi hibát nem jelez, lefuttattam a 3 órás tesztet az sem jelzett hibát. Gondolom, ha van hiba, akkor az valami speciális területen, amit a teszt nem vizsgál. Egyébként ez a ram már cserélt, abból a boltból az előző is ilyen volt, teljesen szar de a memtest nem mutatta a hibát. De szerencsére ha az egyik ramot raktam az első memória foglalatba akkor nem indult el a gép, ezért bizonyítható volt, hogy rossz a ram.
A kérdésem, hogy milyen teszttel tudnám kimutatni a hibát, hogy a bolt visszavegye? Illetve a bios-all tesztet a memtest-86-tal hogy kell lefuttatni? -
Sátán44
addikt
Milyen memóriát tudtok ajánlani 16.000Ft -ig?1066Mhz-es jól tunningolható legyen 2GB kit
[ Szerkesztve ]
Kis bohóccal is lehet nagy cirkuszt csinálni... :-)
-
FireKeeper
nagyúr
válasz Sátán44 #12172 üzenetére
pont ilyen árban van most az iponban 4 gigányi Buffalo ram. ugyan csak 800as, de ha jól tudom akkor Micron chipes, lehet el kéne gondolkodni rajta, hogy ha már ennyiért veszel ramot, ne fektess-e be hosszú távra...
mod: bocs csx-et írtam előbb buffalo helyett, már javítottam, és micron d9gmh chipek vannak rajta![ Szerkesztve ]
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
Sátán44
addikt
válasz FireKeeper #12173 üzenetére
A csx-ről már hallottam,de ezt a buffalot még nem.Mennyire tunningolható és megbízható?
-
FireKeeper
nagyúr
válasz Sátán44 #12174 üzenetére
a Firestix ramjaik nagyon jók, ezekről az olcsókról nem tudok semmit, ramlisten néztem meg hogy micron chipes. ha lenne rá most zsém, simán kipróbálnám, 16k 4 giga ramért, és a micron chipes ramok általában jól húzhatók (supertalent, csx diablo, crucial, mushkin, ocz, patriot) a nagy modulgyártók a tuningos ramjaikra mindig valami micron d9 chipet raknak.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
Sátán44
addikt
válasz FireKeeper #12175 üzenetére
CORSAIR Dominator 2048Mb DDR2 1066Mhz KIT erről mi a véleményed?Ez jól tunningolható?
[ Szerkesztve ]
-
FireKeeper
nagyúr
válasz Sátán44 #12176 üzenetére
nyilván, mivel corsair dominator, illene neki, ráadásul ezen válogatott d9 chipek vannak, bár kérdéses, hogy az a pár MHz ér-e annyit mint +2 giga. szvsz inkább a ram mennyiségét érzi meg az ember mindennapos használat során, mintsem az órajelet. persze azért ne 533-on fusson, de ha nem rekorddöntés a cél, akkor sztem nem éri meg az árát (attól persze biztos pokoli jó ram!)
körülnézhetnél Ősembernél, régebben voltak jó áron supertalent ramjai!
mod: itt is van SuperTalent 2x1 T800 4-4-3-8 - 13k, Ballistix 2x1 800 - 15k
persze no reklám, én még ugyan nem vettem tőle ramot, de majdnem megkötöttünk egy üzletet, csak nem volt rá zsém, korrekt üzletembernek tűnt[ Szerkesztve ]
-
Sátán44
addikt
válasz FireKeeper #12177 üzenetére
Igazad van a mennyiség számít,de most nekem bőven elég 2GB ram,majd ha teljesen kifor a vista,akkor pakolok még bele.Addigra meg bejön az új opr.rendszer Azt olvastam vhol hogy ki lehet hozni belőle akár 1300Mhz-et is
-
Sziasztok!
Milyen ramot tudnátok ajánlani nagyon max 25k-ért, inteles platformra?
követelmények: alapból 800Mhz@CL4 és 4 gigás KITeddig ilyeneket néztem:
CORSAIR TwinX 4096Mb DDR2 800Mhz DHX CL4 KIT (21576Ft)
GEIL Ultra 4096Mb DDR2 800Mhz KIT (22322Ft)
GEIL Black Dragon 4096Mb DDR2 800Mhz KIT (18000Ft)nagyon nem szeretnék valami gagyi félét venni, mivel tuningolni is szereténm valamelyest
egyébként a black dragon mi a lófenéért olcsóbb, mint az ultra?[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
lipi67
nagyúr
Hát...nem egy jó memók!Tuningra nulla!!!Tudom drasztikusan fogalmazok,de van alapja.Van 1 ismerősöm,Ő vett 1kitet,s 1/2 óra után kivágta..Pedig nem hülye..
Sok hűhó..semmiért..Nagy név(mögöttes tartalom nélkül),már 14k alatt is kapni..[ Szerkesztve ]
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
Ősember
őstag
az ujabb corsair dominator kiadás azért lett sokkal olcsobb, mert chipet váltottak. csak a rev1-esek micronok, a többi quimonda, elpida vagy powerchip...
FIreKeeper ez neked is szolt meg a többieknek akik még várják a csodát
lipi67: ha haverod körbeszaglászott volna pár forumon, leesett volna neki miért lett ennyivel olcsobb hirtelen
az uj dominatorok nem tuningramok, csak a kinézet ugye nem ezt sugalja
[ Szerkesztve ]
-
lipi67
nagyúr
válasz Ősember #12183 üzenetére
Hali!Szóval itt a turpisság!Hamar kijött.Mikor a First-nél 14k ra ment másnap rendelt is a srác.Megjött,betette,s kva nagy csalódás.Szóval ezért.Bár..Komolyan mondom(Ő mondta)nem csak önmagához képest,hanem a régi ramjaihoz képest is csalódás volt.Viszont plexi oldallapos házba jól mutat.
csak a kinézet ugye nem ezt sugalja -ez volt a pozitívum..(meg az ár,s hozzá jött a kíváncsiságaMost gondolkozom,hogy üzletelnünk kellene.
[ Szerkesztve ]
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
Nescafé
őstag
4 giga ramhoz hogy lássa normálisan csak x64-es vista jó.?
-
-
nagyúr
-
szornyu
csendes tag
Udv!
Kerdesem, hogy ECS K7VTA3/KT333 alaplapba jo-e ez a RAM:
- Kingston 1GB DDR RAM 333MHz CL2.5Remelem, nem tul hulye a kerdes, nem ertek hozza.
Ha nem jo, akkor mik azok, mik jok bele, es meg be is szerezhetok?
Csak az valaszoljon, aki tud segiteni erdemben, olyat ne irjon senki, hogy vegyek uj gepet, alaplapot, stb., mert nem veszek. Csak memoria kell. A valaszt elore is koszonom.
-
nagyúr
válasz szornyu #12192 üzenetére
Itt a lap specifikációja, mely szerint DDR333-as RAM-ból 3GB-ot tolhatsz bele, ergo 1 slotba mehet az 1GB-os modul. Megnéztem a deszka manualjat, de nem láttam RAM-kompatibilitási listát.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Nescafé
őstag
Amugy az nagy gáz ha 4 giga rammal mondjuk 32 bites xp-t használok.
-
Dillon
tag
Lenne egy kissé "naív" kérdésem. Ha 32bites XP alá szeretnék 3GB memóriát, meg tudom úgy oldani, hogy 2x1GB és 2x512MB múködjön dualban? Persze ugyanolyan gyártótól származó ramokra gondoltam... köszi.
(nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
gombavadasz
tag
Sziasztok!
1 oldalas ram mellé nem ajánlatos 2 oldalasat berakni?
Illetve előfordulhat,h egyik gépben megy egymás melett az 1 ill 2 oldalas, másikban nem?
Ez csak elméleti kérdés, a gyakorlat nálam az,h ha egy 1odalas és egy 2oldalas van bent, lefagy a gépem.Választ előre is köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- Android szakmai topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Feketelista, avagy a rossz boltok topicja
- Formula-1
- Politika
- BMW topik
- Autós topik
- SSD kibeszélő
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2400MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 12991Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- BONTATLAN! Corsair Vengeance DDR5 KIT 64GB (asztali) 6000MHz FEHÉR
- 16gb 2400mhz REG ECC RAM modulok számlával, 6 hó garanciával.
- 2 GB / 800 MHz DDR2 RAM, Több db, 1 év Garancia + Számla!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest