Új hozzászólás Aktív témák

  • Remus389

    veterán

    válasz envagyok #46000 üzenetére

    Ezt írtad: 120000-ért 12/24 magos ryzen threadripper, és 80-ért hozzá jófajta lap több év gariva

    Csak annyit mondtál, hogy a drágább és az újabb a gyorsabb, mondtál ezzel valami újat? Hát persze hogy az!

    Egy hatmagos Xeon 8-15 ezer (X5675-X5690), fényévekkel olcsóbb, a DDR3 is fényévekkel olcsóbb, a lap is az, persze ebből is van Brand lap ahogy alattam írja a kolléga ami olcsó, egy húzható EVGA biztos drága és ritka.

    Szóval az ár, persze sokkal több pénzért lehet jobbat venni, de mi ebben az érdemleges információ?

    Az hogy mennyire használható egy ilyen gép, hát speciális esetekben még meg is érheti, ha pl valakinek olcsón kell egy olyan gép ami 12 mag erejét kihasználja és nincs sok pénze. Mondjuk egy kezdő youtube-er aki komolyan gondolja, de nincs még sok pénze meg ideje (pl Diák még) de sok videót készít. Speciális esetekben jó lehet valakinek egy ilyen 12 magos szörny. Ennek megfelelően ritka is az ilyen gép, éppolyan ritka, ahány embernek ilyen kell, tehát kereslet és kínálat arányban van.

    Pl vehet az ember olcsón Brand alaplapot, ami nem húzható, belepattint két db erősebb hathengerest, szintén olcsón ebay-ről, és belepattint olcsó DDR3-at, igen, gyengébb lesz mint a Threadripper, de sokkal olcsóbb. Ráadásul a Threadripperhez, még a DDR4 RAM is iszonyat drága.

    Tehát a Threadripperes gép kb 250 ezer Ft 16 giga RAM-mal, egy ilyen dual 1366-os gép meg számold ki, 24 giga rammal. 50-60 ezer?

    [ Szerkesztve ]

    Már csak egy darab maradt!!! https://hardverapro.hu/apro/burson_v5i_dual_opamp-ok_2db_2/friss.html

Új hozzászólás Aktív témák