Új hozzászólás Aktív témák

  • Zsírkrétamen

    senior tag

    Sziasztok!

    Ma meglesz az első állatorvosi látogatásunk (technikailag a második a macskának, még az elhozatala előtt megkapta az első oltásait), megkapja az esedékes oltásokat, meg átiratjuk a chipjét.
    Mire számítsak? :DDD Hordozóban már utazott, nem szereti de el tudja viselni. Nagyon kis kezes, otthon lehet gyömöszölni ahogy akarom, de az idegenektől nagyon fél. Érdemes szerintetek ráadnom a hámot? Azt is jól viseli, szoktunk kint benne sétálni. Attól félek, hogy elszalad és elbújik és mivel nem annyira bélpoklos, nem az a fajta akit kajával elő lehet csalogatni és a nevére sem hallgat, elég magának való, akkor jön oda ha simit akar egyébként el van magának ha a közelünkbe tud lenni.
    A második kör a kipakolás lesz, lány cicus. Erről tudnátok mesélni hogy zajlik, esetleg van erre valami iromány? (pl. már ruhát kap? Mintha neten azt láttam volna...nekünk anno még 15 éve csak fáslit kapott, de már nem is emlékszem hogy volt, akkor még fiatal voltam, szüleim vitték el.)
    Meddig lesz kábult? Ilyenkor érdemes elzárni pl a kutyától, mennyi a felépülési idő? Van ilyenkor valami extra amire oda kell figyelni?

    Más:
    Elképesztően jól alakult a kutya-macska barátság :)) Simán alszanak már együtt, nagyon jól elvannak bent. Most az a reggeli rutin, hogy "rádobjuk" a kutyára a macskát, aki természetesen már kora reggel pörög, elkezdi nyalni-harapdálni a kutyát, aki legalább felébred rá, meg egy idő után megunja hogy nem hagyja a macska aludni, felkel és ezzel a lendülettel ha már sétálgat, ki lehet küldeni :DDD Nem nekünk kell fél óráig könyörögni hogy hajlandó legyen kimenni, a macska 5 perc alatt "kizavarja".
    Viszont. Amint kimegyünk az ajtón, mindkettő megzavarodik.
    Arra már rájöttünk, hogy ilyenkor nem szabad a macskára ráadni a hámot, mert a kutya azt hiszi séta van, ettől bepörög, és nem éri miért csak a macska kapott pórázt, ő miért nem és elkezdi bántani, hisztizik.
    Ha nincs rajta hám, akkor alapvetően a kezembe tartom (hogy el ne szaladjon ha megijed valamitől), ilyenkor fogjuk rá elvannak, de amint a kutya a közelébe megy, elkezd rá fújni, karmol és retteg. Mint aki totál elfelejti, hogy ugyan ez a kutya van kint is, aki a haverja.
    Az a baj viszont, ha elkezd rá fújni és búgni, az valahogy triggereli a kutyát, ő is elfelejti hogy amúgy haverok, és elkezdi üldözni, előjön az ösztöne és szét kell őket szedni.
    Ha bevisszük őket, akkor kell egy 5 perc, amíg átállnak, tehát ha bent lerakom a macskát, elfut, a kutya felüldözi valami magas pontra, megy az ugatás-fújás, majd eltelik 5 perc, lejön a macska, és ugyan úgy odabújik a kutyához, mintha mi sem történt volna.
    Erre van valami ötletetek? Ugye az alapvető cél az lenne, hogy nyáron (meg amikor nem vagyunk otthon) kint legyen a macska is a kutya mellett, végezze kint a dolgát és csak este és télen lenne bent velünk.

Új hozzászólás Aktív témák