Új hozzászólás Aktív témák

  • Zsírkrétamen

    senior tag

    Sziasztok!
    Kis segítséget szeretnék kérni kutya-macska barátság kialakításában :DDD
    Szombaton lesz egy hete, hogy elhoztuk újdonsült családtagunkat, egy maine coon kislányt (képek hamarosan :)) ). Nagyjából 3 hónapos lehet, még egész kiscica, gazdája szerint találkozott már kutyával (de csak nagyon kistestűvel).
    Mikor bevittük a lakásba a hordozóba úgy gondoltuk, hogy beengedjük hozzá a kutyát (mivel a kutya alapvetően nem kedveli a macskákat, a többséget üldözi, de pl a szomszéd cicát nem), ennek az lett az eredménye, hogy karmolt, fújt, morgott és bepisilt (bár a hazavezető út is hosszú volt, ez várható volt).
    Jelenleg az a felállás, hogy a cica kisajátíthatott magának egy szobát (nagyjából 10nm), aminek az ajtaját zárjuk, ott nyugisan tud mászkálni, játszani, naponta többször bemegyünk hozzá, jókat játszunk stb.
    A kutya kinti-benti, alapvatően ott van ahol mi, így télen csak a dolgát végezni engedjük ki, amúgy egy amstaff, közepes termetű, lány, vagy 30-40kg.
    Mivel a kis jövevény a "gamer" szobánkat sajátította ki, így esténként mindannyian bemegyünk, mi gépezünk, a kutya meg lefekszik mellettünk a földre. Ilyenkor a jövevény 2 dolgot csinál: vagy bebújik a futópad alá mert ott nem éri el a kutya, ha a közelébe megy akkor morog rá, ha nincs a közelébe akkor csak csöndbe alszik. A napokban kapott egy tornyot, így mostmár annak a tetején szokott fetrengeni, amikor mindannyian bent vagyunk a szobájába.
    Amúgy a cica nagyon barátságos és bújós, alapvetően bátor, ha nyitva van az ajtaja és a kutya nincs a közelben már menne is feldekezni a ház többi részét, sőt, ha a kutya épp mélyen alszik/nem mozdul, akkor elkezd nézelődni, sőt le is jön hogy bújhasson hozzánk.
    Mivel a cica alapvetően kinti-benti lesz ahogy a kutyus, így vettem már rá hámot is (hogy biztonságban fel tudja fedezni a kertet), próba képp ráadtam, hogy ne tudjon elszaladni ha beengedjük hozzá a kutyát, na ennek az lett a vége, hogy fel kellett kapnom a macskát, aki szanaszét karmolt és miután elengedtem, visszabújt a futópad alá.
    A kutya alapvetően 2 dolgot szeretne tőle: jól megszagolni minden porcikáját és megnyalni (ez a kutya egy nyalógép, mindent is megnyalogat , főleg állatokat/embereket ). Viszont amíg a macsek ilyen erőszakos, nem akarjuk jobban összeereszteni őket, mert nem akarjuk hogy megkapja az orrát, elég éles karmai vannak, nem akarjuk a kutyát sem megsebesíteni. Amúgy a cicát is érdekli a kutya, ha bejött és kimegy, megszaglássza ő is merre járt, sőt, mivel látta a kutyustól, hogy ha megnyalja a kezem simi jár érte, így már ő is eltanulta tőle ezt a tulajdonságot :DDD
    Ötlet? Párom most azt találta ki, hogy felvesz egy kesztyűt (hogy ne sebesítse meg a macska), lefogja és odarakja a kutyához, én ezt egy kicsit erőszakos megoldásnak találom.
    Valamit kell kezdenünk vele és tudom hogy nem 2 perc mire összebarátkoznak, de kicsit zavaró hogy buktunk egy szobát, ha meg bemegyünk, a kutya sokat nyüsszög, mert látja hogy ott van és nagyon szeretne barátkozni.
    (Anno szüleimnél volt kutya és lett hozva kismacska, de ők kint voltak, már nem is emlékszem, de egy idő után összebarátkoztak. Az mondjuk egy uszkár volt, sokkal nyugodtabb fajta volt. A jelenlegi kutyánkkal az a baj, hogy tele van energiával, nagyon barátkozós, izgálga, hangos, folyton tobzódna a macskán.)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák