Új hozzászólás Aktív témák

  • pendre54

    addikt

    Üdv!
    Feltennék egy keresztkérdést, hátha van valakinek már tapasztalat ilyen téren is. Előtte azért egy kis előzmény.
    Társas házi övezetben lakunk, és a házunk melletti zöld övezeti részben, az asszony évek óta kertészkedik, egy kb. 300 négyzetméter nagyságú területen. Tavaly áprilisban, egy szép tavaszi napon, az épp virágozni készülő tulipánok között talált egy cica mamát, egy alig pár hetes, szoptatós kölykével. Finoman fogalmazva se volt túl boldog emiatt ;] , mert mindene a virágos kert. Minden esetre a lényeg, hogy az idők folyamán, a kis kölyök macsekkal összehaverkodtak, amiről később megtudtuk a dokitól, hogy egy nőstény teknőc fajta, amikor ivartalanítottuk. Az anyját, a szomszéd lépcsőházban lakó idősebb pár vette gondozásba, nekünk maradt a teknőc.
    Csináltunk neki egy macska házat is, postai MPL-es dobozból, az körbeszigeteltük 5 cm vastag hőszigetelő panellal, tetejére linoleumot raktunk, és még be is cserepeztük. A képen, a jobb oldali ház a miénk.

    Télen, a kemény mínuszokban fent volt a lakásban, és mint látszik elégedett volt a szállással.

    Mostanra már úgy alakult a helyzet, hogy kétlaki életet él a macsek, az éjszakát fent tölti a lakásban, hajnalban leengedjük, napközben fent durmol, majd este megint lemegy pár órára. Amikor lent van, akkor előszeretettel átmegy a mellettünk lévő tenisz klubba, ami az első képen a háttérben látszódik is. Van egy csomó salakos pálya, meg fedett csarnok is, rengeteg bokros, zöld felülettel.
    Szóval, akkor a kérdés. Macska lábmosás :D ügyben mi lenne a jó követendő taktika. Ugyanis, amikor feljön a lakásba, elég porosak, vagy sokszor sárosak a tappancsai, ráadásul a teniszpálya vörös salakos pora is gyönyörűen meglátszik, amikor felugrál a bútorokra. Azt próbáltuk eddig, hogy a fürdőkád aljába 1-2 cm vizet engedtünk, és amikor bejön a lakásba, megpróbáltuk belerakni a kádba, hát mit mondjak, cirkusz az van bőven, eredmény meg elég vegyes. :DDD Ha van ennél valamivel eredményesebb módszer, akkor megköszönném az ötleteket.

    "Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw

Új hozzászólás Aktív témák