Új hozzászólás Aktív témák

  • totron

    addikt

    válasz t72killer #9581 üzenetére

    Renováláskor, építéskor vagy újjáépítéskor főfalak alakítása, emelése esetén engedélyköteles a dolog, vagyis sok zsebet tömős történet, de ettől eltekintve nem értem a dolgot, hiszen vályogról írtál, azok a téglák - ha téglás konstrukció - jó eséllyel újrahasznosíthatóak, tehát az alapanyag már ott van az orrotok előtt. Fele fűtéssel elvagy egy vályogban egy faszerkezeteshez képest, de téglából is oda kell lépni, hogy megközelítse vagy érdemben lehagyja a hőtároló képességét, a vastagság persze nem mindegy.
    Sokan kizárólag vizuálisan értelmezik - persze félre - a látottakat és tenyérnyi vakolathiány miatt már bontanák az akár jó kis meglévő épületet is. A lényeg abban áll, hogy vizes-e a fal belseje vagy nem.
    Ha statikailag ténylegesen omladozó már, akkor persze nincs kérdés, bontani kell. Lehet belőle füstölő, katlan, budi, asztal vagy csak vízhatlanul lerakni téglatest alakzatba a megmentett téglákat. Vagy emelni belőle egy vágyott lakot és nincs horror árú faház, amit egyébként is rémálom kifűteni; pénztárcának sem jó, műszaki vénát is bssza, hogy zéró hatékonyság.
    Nem tudom a környék közbiztonságát, de ha szüretre van esély, egy mutatós, új faházat sem hagynának parlagon, lehet, a vályog meg eddig is meg tudott maradni ott. Csak egy tipp.

Új hozzászólás Aktív témák