Új hozzászólás Aktív témák

  • Vesa

    Topikgazda

    válasz killbull #1006 üzenetére

    Egyrészt, már a TM sem a régi ez egyértelmű. Nyilvánvalóan romlott a minőség a 90-es évek óta. Ugyanakkor nem mutat valós képet ha kiragadunk pár negatív esetet, mert Warthogból sem 3db-ot adtak el az utóbbi években, tehát értelmezni a minőséget akkor lehetne, ha egzakt adatokkal rendelkeznénk arról, hogy mennyi meghibásodás esik az összes eladott mennyiséghez. Minden terméknél vannak rosszabb szériák, gyártási hibás darabok, olyan gyártó nem létezik ahol ez nem fordul elő.

    Nekem is Warthog-om van, elég masszívan használom is, egyelőre semmilyen negatív tapasztalatom nincsen, amiből persze szintén nem következik semmi. Épp most panaszkodott valaki az Elite fórumban, hogy már a másodikat viszi vissza garanciában. Talán rossz szériát fogott ki, de magyarországon azt sem zárnám ki, hogy a kereskedő szivatja egy javíttatott cserével, mert láttunkk már ilyenre is pédát.

    Abban is biztos lehetsz, hogy a T.16000M semmivel sem jobb minőség, ugyanaz a gyártó és mivel abban gyakorlatilag minden műanyag, a sorjás cuccokra is nagyobb az esély. Ezzel együtt alapvetően jó a megítélése annak is.

    A VKB kis cég, a Virpil még annál is kisebb és újabb is. Bár az ránézésre látszik, hogy a felhasznált anyagok tekintetében minőségibb termékeik vannak, de ezekből lényegesen kevesebbet adtak el mint TM-ből, így tapasztalat se nagyon van a konkrét minőség/élettartam kapcsán. Ez nem egy nagy piac -gondoljunk csak arra, milyen piti áron kelt el a Saitek-, ezek a cégek sem nagyok, így nem várható el tőlük olyan világméretű hálózat kialakítása, mint a terület legnagyobb gyártójától.

    A Virpillel nekem az a bajom, hogy amegoldásuk jelenleg nem igazán desktoop barát, vagyis ha a mechanikát is megveszem alá, akkor a joy gyakorlatilag nem helyezhető el az asztalon csak felfogatással vagy a felfüggesztéssel, ami egy fix szimulátorban jó, de egy munkaasztalon körülményes.
    A VKB már jobb egy fokkal ilyen szempontból, de annak meg sajnos olyan nyomorultul néz ki a base (szubjektív, mielőtt valaki nekem esne), hogy ott meg az tart távol a vételtől. Nem egyszerű kérdés ez.

    [ Szerkesztve ]

    A tudomány a valóság költészete!

Új hozzászólás Aktív témák