- Fejlesztői videón a Destiny 2: The Final Shape
- Free Play Days 2024 - 21. hét: Warhammer játékokat próbálgathatunk a hétvégén
- Ingyenes az Epic Store-ban a Farming Simulator 22
- Akciófigyelő: Humble Games Bundle - Nightdive FPS Remasters
- Call of Duty: Modern Warfare III - Új szezon, újabb ingyenes hétvége jön
Új hozzászólás Aktív témák
-
Agostino
addikt
Üdv.
Nagyon szerény kis tudásom van sajnos csak a témáról, az igazi gombász az édesapám és a nagyapám a családban, de mostanság ők sem igen járnak el, nem is nagyon találni már gombákat arrafelé, amerre régen kalaposkodtak. Azt tudom, hogy a pöfeteg alapvetően finom, persze, ha beszárad akkor hagyni kell a fenébe - ámbár kisgyerekek jókat mókázhatnak azzal, hogy rátrappolnak, mire a száraz pöfeteg füstgránátosat játszik - de amikor még fiatal, fincsi. Egyszer találtunk egy irtózatosan nagyot, volt vagy egy kiló, sajnos az íze nem tudom milyen lehetett, a szomszéd bácsi elkérte. Máig él az öreg, szóval rossz nem lehetett. Szoktuk még szedni a csiperkét, illetve a mezei szegfűgombát. Ennek van valami más neve is, de nem akar sehogy se beugrani. Picike gombák ezek, de pl. ha beleraksz egy borsólevesbe pár fejecskét, rendesen feldobja a hangulatot. Akkor a legjobb, ha marad délről, és estére összeérik kicsit a leves. Általánosságban gombaszedés kapcsán én fel szoktam idézni, amit a biológia tanárom mondott: le kell szedni a gombát, is finoman hozzáérteni a nyelvünkhöz, ha csíp akkor nem éri meg. Régről hallottam még azt is, hogy meg kell kaparni a kalapját, és ha besárgul akkor nem ehető. Nekem ezzel a nézettel voltak/vannak fenntartásaim, mert a meghámozott alma is elbarnul ha nem rakjuk vízbe.
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest