Új hozzászólás Aktív témák

  • sztyui2

    őstag

    Sziasztok!
    Kezdek nagyon belehülyülni a témába, emiatt mostmár szeretném ha tiszta vizet öntenénk a pohárba mert nagyon szeretném ha megoldódna már a fejhallgató kérdés és foglalkozhatnék mással végre :D

    Gyors megválaszolom a kérdéseket:
    1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
    Otthoni használat desktopon asztalnál és ágyban laptopról.
    2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
    Zenehallgatás, filmek, sorozatok, podcastek
    Trendi Pop számokat hallgatok általában, ha ez jelent valamit
    3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
    100ezer ft erősítővel együtt kb.
    4.) Új vagy használt?
    Lehetőleg új, de nagyon jó használt ajánlattól sem feltétlen zárkózom el.
    5.) Circumaural vagy supraaural?
    Circumaural
    6.) Zárt vagy nyitott?
    Nyitott
    7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
    Neutrális, nem fárasztó hangzást várok. Egész nap hallgatok róla mindenfélét, szóval ne fárasszon le. Nincs szükségem baszó mélyekre, de túlságosan erősen csilingelő magasakra sem.
    8.) Honnan vásárolnál?
    Lehetőleg itthonról vásárolnék, de talán ebay is szóba jöhet.
    9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
    Asztalon Apple iMac-ről hallgatnám, ágyban fekve pedig Apple MacBook Pro-ról.

    Leírom jelenleg hol tartok a folyamatban:
    15 éve használok egy Sennheiser HD485-öt amit imádok, de már lélekben kezdek felkészülni rá, hogy mit kéne venni ha meghal. Elkezdtem nézelődni a témában és megkívántam dolgokat, és az upgrade-et még a halála előtt.
    Elég szomorú lettem, mert alig van olyan fejhallgató ami hozza azt, amit a HD485, szóval a szempontrendszerem:
    - Kényelmes
    - Jó hangzás
    - Egy darab egyenes kábel megy bele
    - Cserélhető 3,5mm-es jack kábel
    - Nyitott
    - Kis ellenállás
    - De mégis upgrade a hangja a HD485 után.
    - Elérhető ár

    - Főként Spotify-ról hallgatnám a zenét, de a teszt kedvéért Flac-eket hallgattam mostanában.

    Néztem a Sennheiser-eket, tök elég lett volna az 500-as széria teteje, de a kis bütyök a fülkagylóban birizgálja a fülem sajnos. Megörültem amikor megjelent az 560S, de sajnos abban is ott a bütyök.
    A HD600-650-et meg se próbálnám meghajtani, akármekkora legendák, tudom, hogy nem akarok annyit szánni erősítőre.
    Megjelent a HD660S, fhú mondom tök király, oké, hogy 150K, de legalább csak 150ohm, meg tudom hajtani, meg ugye felújított hangzás, stb. Media Marktban felpróbáltam, sajnos túl nagy volt a szorítóereje, egyszerűen kényelmetlen, nem tudnám, nem akarom ezt ennyiért megszokni egész napos 8-10 órás használatra.
    Oké szóval Sennheiser kiesett, nézzük mik vannak még...

    Így jött szembe a Beyerdynamic. Elolvastam nagyon sokmindent a fórumban, megnéztem minden videót, és megrendeltem vakon egy fejhallgatót a netes vélemények alapján, és itt jöttek az ellentmondások :(
    Szóval megvásároltam és jelenleg a kezemben van a Beyerdynamic DT 990 Black Special Edition.
    Gyors megvettem mert láttam hogy limitált a példányszám, jobban tetszik a fekete verzió, plusz tök jó hogy kemény tokot adnak hozzá és a Beyerdynamic oldala azt írja hogy prémiumabb a fejpántja mint az ezüsté. Például nincs rajta az a penge amit sokan utálnak az ezüstön és megvágott pár embert.
    Szóval gondoltam hogy ez fasza lesz, kényelmesnek mondja mindenki, és a 250ohm-ra azt mondják hogy egész jól meghajtható adott esetben erősítő nélkül is, bár lélekben fel voltam készülve, hogy valamit azért kell vennem hozzá.
    Megérkezett a cucc, 4 napja használom, a hangja még bejáratós, de amúgy egész jó.
    Kicsit sokallom a mélyeket, és túlságosan csilingelnek a magasak igazából, kevésbé érzem kiegyensúlyozottnak a hangját a HD485-höz képest. Sokkal fárasztóbb szerintem hallgatni a DT990-et, és hát még szoknom kell a hangját :( Kicsit tisztább persze meg egy hangyányit nagyobb a dinamika de alig érzem a különbséget. Viszont sajnos mindkét gépemen max hangerőn kell hallgatni hogy normális hangereje legyen a Beyernek, szóval valami erősítő kéne, de erről később... :F

    Szóval a legnagyobb bajom, hogy a tonnányi pozitív kényelmes vélemény ellenére sajnos egy ponton felül középen nyomja a fejem a DT990Black Edition. Ennyit a prémium fejpántról, sajnos elég kényelmetlen, kifejezetten fáj tőle a fejem már pár perc használat után is. Most próbálom a két oldalát kitömködni valahogy, valami anyagot köréhúzni vagy valami, hogy kiegyenlítse két oldalra a nyomást a fejpánt.
    Szóval még van 11 napom, hogy visszaküldjem-e a fejhallgatót, ezen dilemmázok most, hogy megtartsam és próbáljam meg házilag kényelmesebbé tenni a fejpántját, vagy esetleg vegyek-e egy AKG ATH-AD500X-ATH-AD700X-ATH-AD900X-et??
    Előrelépés lenne-e az AKG a Beyer után? (semmit nem ér a jó hang ha kényelmetlen a cucc :O )Sokan ajánljátok itt a fórumban, ahogy olvasgattam, kényelemre szintén elég megosztó a cucc. Sokan azt írják a neten hogy kurva kényemes, sokan meg írják, hogy gyakorlatilag csak a fülük tartja a fejhallgatót mert a két középső rúgós cucc semmire se jó :N
    Ki lehet ezeket próbálni valahol egyáltalán? Esetleg van itt olyan fórumtárs akinél kipróbálhatnám néhány percre egy sörért/csokiért/valamiért cserébe?

    Tudom jönni fognak a kommentek hogy ne az alaplapról hajtsam a cuccot, kérdeztem jópár kommentel ezelőtt itt is és az erősítős topikban is hogy mit ajánlotok, senki nem reagált semmire.
    Szétolvastam már mindent, jelenleg erősítőben ott tartok, hogy Fiio E10K-ról a társaság fele azt írja hogy fasza, másik fele meg azt írja hogy alig ad előrelépést és egyébként is 250ohm-hoz kevés.
    Fiio K3-at is sokan mondják hogy fasza, másrészt meg sokan mondják hogy az E10K jobb, mert legalább több hangerőt ad ki a 3,5-ös jack-en. Szóval hogy a K3 még annyira se hajtaná meg a 250ohm-ot.
    Creative sound blaster G5-öt néztem még, de nagyon gaming-re kihegyezett cuccnak mondják, fogalmam sincs hogy jó lenne-e zenehallgatásra, meg a mérete picit nagy már arra, hogy a laptoppal az ágyban ezzel szarozzak. A Fiio mérete még talán-talán elfogadható lehetne, de nem láttam még élőben.
    A G6-ot már drágállom.
    A Creative X-Fi HD meg nem tűnik olyan cuccnak amit kihúzgálok minden este és beviszek az ágyba filmnézéshez a laptop mellé.

    Kezdek kifogyni az opciókból :(
    Akg k701-et is néztem de sok helyen mondják hoy a kis gumija elszakad az AKG-nek ami tartja az egész fejpántot ezért nem jó hosszú távra.
    Shure SRH-1440-et is néztem, még ki is fizetném az árát ha tényleg jó lenne, de nem tetszik, hogy két oldalt megy bele a kábel, plusz állítólag akkora a clamp force-a mint a HD600-nak szóval kiesik :( Pedig a Shure SE215-öm hangját például imádom szóval a Shure mint márka még szimpi is lehetne.

    Nagyon más opcióm már nincs, DT1990-et nem akarok, már túl drága lenne, Sennheiser HD700 talán kényelmes lehetne de sokan mondjátok hogy szar a hangja meg nehéz is beszerezni, Hifiman Sundara szintén már áron felül van és nagyon meg kéne hajtani azt is :U

    Szóval egy szó mint száz, tök általános használatra egy olyan fejhallgatót keresek ami szépen szól, és egész nap a fejemen lehet úgy, hogy sem a hangja nem fáraszt, sem fizikailag a kialakítása. A 3,5mm-es jack dugós cserélhető kábelről már lemondtam... :O Beszarás, hogy itt tartunk, hogy a 15 éves HD485 helyére alig találni értelmes alternatívát.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák