Új hozzászólás Aktív témák

  • donpe

    aktív tag

    válasz bigmasterg #5840 üzenetére

    Köszönöm! :) Nagy a boldogság már egy ideje (mióta nálam van). Az Audeze nagyon passzol az általam hallgatott stílushoz.

    A lánc biztos tagja a Laconic Night Blues erősítő volt, ami végre be lett járatva (Thx EAR :R ;) ) 5-7 órás állapotban ott volt a nyíregyhéázi fejestalni. Már akkor sem volt rossz hangja, de most már gyönyörűen muzsikál. A NBlues nem hibrid, hanem full cső, de nincs igazán csöves hangja. Pont arra találták ki, hogy alacsony impedanciával is barátságban legyen és jól szóljon. Csöveshez képest száraz, részletező hangja van, de a pici "dögöt" belerakja a muzsikába. Nem mondanám túl lágynak a hangját. Az Audezevel nagyon kellemes párost alkot bluesra, gitáros muzsikákra, vokális cuccokra. Simán egy liga az Audeze és Mytek szintjével, sőt, talán ő ki is emelkedik picit (nekem ő kedvencem). Erősítőben biztosan nem fogok sem feljebb sem oldalra lépegetni egy darabig. Szerintem ő már örök darab lesz ebben a láncban (most szerzek be tartalék csöveket hozzá, hogy majd a fiam/lányom is hallgathassa majd :D ).

    DAC - sokáig kerestem a megfelelő dac-ot, és remélem a Mytekkel rátaláltam. Fülre csak a fejestalálkozós tapasztalataim voltak vele kapcsolatban, meglátjuk, hogy hogyan muzsikál a NB-Audez'e kombóval. Ha nem válik be, akkor nézegetek tovább. Nekem az Audiolab M-DAC nagyon megtetszett.
    Mindenesetre az Asus Xonar Essence One-tól megválok, annak ellenére, hogy a saját ligájában kiváló darab, de kevésnek érzem felbontásban és térben mind a NB-hoz, mind az Audezehez.
    A Mytek egyébként használt, ebayos vásárlás.

    Audez'e - Nagyon nagy hálával és köszönettel tartozom contaxg-nek :R , aki az elmúlt hónapokban/években rengeteg dolgot adott oda hallgatásra. Ezáltal, szinte az egész beyer vonal, az AT vonal egy része, dacok, erősítők, kábelek és sok egyéb megfordult nálam. Magam által AKG-ket, Sennheisereket próbálgattam, birtokoltam, cserélgettem. Összeséégében a beyer vonal csúcsa a T70, T1 fogott meg a brutális felbontásával, illetve az Audeze volt a nagy állkoppanás, hogy "Nézd már egy fejes nem fejes hanggal!". :D
    Az Audezenél nem az fogott meg, hogy mennyire részletes, mennyire jó a felbontás, mennyire egyenletes lenne. Mert nem is tökéletes ilyen szempontból. Viszont borzasztóan zenei darab, nem szól, hanem muzsikál. Nagyon élvezetes vele a fejhallgatózás órákon át, nem tudom megunni, nem tudom letenni. Az általam hallgatott blues/rockhoz nagyon-nagyon jó hangja van. Nagyon jók a mélyek, a közepei kimagaslóak és nagyon kellemes tere van. Egy olyan fejes amin a NB-al Hendrix vagy SRV gitárja úgy szólal meg, hogy majd könnybe lábad a szemed a gyönyörtől. Imádom! :D :DD
    Az Audez'e újként került a családba.

    Kábelek - Köszönet EAR-nak és contaxg-nek a kölcsönkapott kábelekért. :C Ezen a területen még próbálgatok, cserélgetek, tesztelgetek. Meglátjuk mi sül kia a dologból. A ZU Mission összekötőkkel nagyon tetszik rendszer (jelenleg ASUS-NB között van). Annyira, hogy nem is volt kedvem nagyon másra cserélgetni, de még próbálgatok. A szintén ZU Mission tápppal az Asus-nak érezhetően jobb lett a tere, jobb a dinamikája.Mindenesetre, itt érzem, hogy még van mit fejleszteni a rendszeren.

    Mindenkinek köszönöm a fórumon is, a hasznos hozzászólásokat, tanácsokat, javaslatokat, kölcsönkaptott dolgokat. :R
    Boldog vagyok, hogy lassan kedzem elérni azt, amiért belekezdtem a fejesezésbe. Azokat a zenéket, amik gyerekkoromban (már anyukámhasában is :B ) a nappaliban szóltak (Deep Purple, Led Zeppelin, Rolling Stones, Rainbow, Pink Floyd, David Gilmour, Hobo, stb.) olyan előadásmódban élvezhetem, ahogy mindig is szerettem volna. Azt hiszem, olyan ez a lánc mint egy jó 65-ös Fender Twin Reverb :D

    Itt az ideje egy prögős technokrata rendszerbe is belevágni?! :D :D

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák