Új hozzászólás Aktív témák

  • jippa

    aktív tag

    válasz Tim82 #54870 üzenetére

    Vintage ügyben én is könnyen lelkesedő típus vagyok :)

    A head-fin a HD530-at tényleg nagyon magasztalják, szerintem nem alaptalanul. Valóban izgalmas hangú fejhallgató, viszont nagyon élénk nekem, az ortho őrületemben egy kicsit sokallom a nagy íveit, amiket rajzol. Ez persze nagyon szubjektív, más meg pont a nagy dinamikát szereti. Remek ergonómiája van, könnyű és tapad a fejre. A HD540 továbbfejlesztett változatának mondják, időben is az 540 után érkezett. Van valahol egy teszt, ahol a HD600-el vetik össze és a szerző jobban szereti az 530-at. Olyat is olvastam, hogy a HD560 drivere van benne. Nekem van 560 is, mindkét változatban, de nem hasonlít a hangjuk az 530-ra. Az earcup eltérő kialakítása miatt ezen nem lehet csodálkozni.

    A DT220 viszont nem túl kényelmes, az eredeti párnája elég kicsi, itt-ott nyomja a fület. Nem tudom, hogy kizárólag a zárt kialakítás miatt van-e, de a hangját sem különösebben kedvelem. Angolul "dull"-nak mondják az ilyet. Egy hozzá illő óvatosabb erősítő talán segítene a dolgon, de én nem töltök sok időt ezzel a fejessel, mert az első benyomásom nem volt jó. Az enyémet valami 25 fontért vettem bontatlan eredeti dobozában, Angliából. Ennyit megért.

    Ha gyöngyszemek után kutatsz, vegyél egy vintage DT440-et is! Nem túl kényelmes, de egy ortho veszett el abban a fejesben ;)

    Üdv

Új hozzászólás Aktív témák