Új hozzászólás Aktív témák

  • vendingo

    veterán

    Gondolkodok egy fejhallgató vételén, aminek a vásárlásában tanácsra lenne szükségem.
    Korábban vettem már egyet, de annyira kényelmetlen, hogy 20 perc után már fáj a fülem, illetve ha leveszem, akkor még 5 percig sajog. (amúgy olcsó volt és szarul is szól)

    Otthoni használatra keresek többnyire játékokhoz, filmekhez, nagy ritkán zenéhez. A lényeg, hogy a játék dominál, virtuális 7.1-ben szeretném majd használni. (nem kell mikrofon, azért vagyok ebben a topicban)
    A rászánt összeg ~25-30k, már ha lehet kapni ennyiért élvezhető, használható fejhallgatót. Szeretem a jó minőségű hangokat. Most egy x2000 erősítőt használok+ hozzá 5.0 hangfalak, csak sajna esténként problémába ütközik a film/játék, mert szólnak, hogy hangos. Sajna már a sub-ot is eladtam ebből az okból, mert gyakorlatilag alig ment, vagy nagyon visszavett teljesítményen üzemelt.
    Mindenképp Circumaural-ban gondolkodok, mert a supra nagyon kényelmetlen.
    Zárt vagy nyitott? Ezt nem tudom, de szeretnék minél nagyobb teret a játékok miatt, és ha jól tudom a nyitottak ilyen téren jobbak.
    Hangzásképben különösebben nagy elvárások nincsenek, egy átlag hangszínt szeretnék picivel több méllyel. Többnyire mély orientált zenéket hallgatok, de nem szeretnék átesni a ló túloldalára, hogy elnyom mindent a basszus.
    Honnan venném? Ahol olcsóbb.
    Csak új termék jöhet szóba.

    Források: többnyire Denon X2000 és asus xonar hangkártya, tablet.

    Nagyon érzékeny vagyok a jó hangzásra, nincs bot fülem. Filmeknél már bánt, ha gyengébb hangsávval rendelkezik, ezért szinte csak eredeti nyelven filmezek lehetőleg HD hanggal. Zenénél, ha tehetem nem MP3-al vacakolok, játékoknál beérem azzal amit tud nyújtani a készítő, de ha lehet nem butítanám tovább a hangzást egy silány fejhallgatóval.

    Remélem reális elképzeléseim vannak 25-30 ezerért, ha nem, akkor szóljatok, és meglátom meddig tudom bővíteni a keretet. Egy 50-60 ezres fejhallgató tud annyival többet nyújtani hangzásilag, mint amennyivel többe kerül?

    Összefoglalva:
    -Játszani, néha filmezni
    -Circum
    -Nagyon jó tér, mély orientált hangzás.
    -Jó minőség, jó hangzással.
    -25-30k, igény esetén több, de csak ha valóban érdemes rááldozni az extra összeget.

    Köszi, hogy elolvastad, még inkább köszi, ha ajánlasz is.

    Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

Új hozzászólás Aktív témák