Új hozzászólás Aktív témák

  • proci985

    MODERÁTOR

    LOGOUT blog

    válasz Tyrel #53556 üzenetére

    attól függ milyen fülesed van.

    a hangerő egy dolog. itthon egy Beyerdynamic DT990 edition használok (250ohmos). rá tudtam kötni anno a Nexus4emre és picit halk volt, de oké. rá tudtam kötni a céges laptopra, halk volt picit, de oké. rá tudtam kötni az akkor kéznél lévő 25 éves Sony stereo erősítőmre, ez már tudott neki elég hangerőt is adni. audiofil énekes lemezhez ez oké volt, de aztán amikor dinamikára is szükség lett volna, akkor érződött, hogy küszködik az erősítő. pár napig úgy használtam, aztán megjött az Asus Xonar Onem, onnantól volt hangerő, volt dinamika, pontosan és precízen szólt. a jelenlegi Yamaha RX-A840 érzésre már kb okén meg tudja már hajtani, de azt csak filmekkel próbáltam, losslessel nem. meg eleve az már nem belépő szintű házimozi erősítő.

    laptopnál néha érződik, hogy a Sony MB-XDR910nél is küszködik pl nagy dinamikatartományú daraboknál, pedig az tényleg egy könnyen hajtható füles (ami telefon headsetnek is volt eladva).

    egyébként családtag HyperX Cloud (I)jét teszteltük a Xonar Onera kötve, az alá már felesleges volt. de megint ott vagyunk, hogy általában egy bizonyos szint fölött már érdemes a fülest összenézni az erősítővel ha van rá lehetőség (bár én éppen a harmadik erősítőm veszem látatlanul a héten, de én szeretek veszélyesen élni). pl a saját DT990em próbáltam boltban (aztán hazahozhattam egy próbadarabot amíg megjött a sajátom), az ottani lánc magasai már csilingeltek.

    visszatérve: alaplapi hangkeltő jellemzően felveszi a zörejt, szóval ha érzékenyebb a füles (pl az AKG K518 ltdm is már annak számított), akkor hallani fog a lapról felvett zörej. ez egy jobb diszkrét hangkártyával (pl nekem is volt XFI fatal1ty prom) már nem jön elő. viszont a highend pcs hangkártyák (Xonar Essence STUtol felfele) már külsőek.

    egy Steelseries / akármilyen gamer fülesnek elég lesz az alaplapi. egy hifi fülesnek amit erősítős használatra terveztek, annak már kevésbé. ha Neked megfelel, akkor nem kell cserén gondolkodni, ez ilyen egyszerű. ettől függetlenül a topikba járók egy részének hallható lesz a jobb erősítés és sajnos a 6.3mas jack se feltétlenül csak státusszimbólumnak van rajta az eszközökön.

    de ez itt már tényleg nagyon off.

    (#53504) sheratan: MSR7 lett végül, féláron nehéz volt kihagyni :B. héten viszont érdekes lesz, elvileg egyszerre jön meg a Korg DS-DAC 100al, szóval valszeg áthívom pár hasonló érdeklődésű barátomat összevetni a Xonar One + DT990ed párossal. a legrosszabb ami történhet az lehet, hogy a melós lánc jobb lesz, mint az itthoni, bár ez a veszély azért szerintem nem áll fent.

    [ Szerkesztve ]

    Don't dream it, be it. // Lagom amount.

Új hozzászólás Aktív témák