Új hozzászólás Aktív témák

  • Zsiráfnyál

    aktív tag

    válasz contaxg #33635 üzenetére

    Megkérdezhetem, mihez mi számít jó forrásnak ?

    Konkrétan, egy Asus Xonar U7 mondjuk jó forrásnak számít egy Audio Technica ATH-M40X (és úgy általában az általa nagyjából behatárolt kategória / súlycsoport) alá ? Elhangzott itt olyan is, hogy egy M40X-et "könnyebb meghajtani", mint egy SRH440-et, holott a kettő között gyári specifikáció szerint kb 9 ohm impedancia különbség van, ami a 150-es tartományban elég elhanyagolhatónak tűnik.

    Vagy úgy általánosságban, ha egy erősítő a gyári leírása szerint 150 ohm impedanciájú fejhallgatókig elegendő, egy fejhallgatóra pedig 35 ohm impedanciát írnak, akkor az ember elvégzi a '35 < 150' matekot, és ennyi, vagy ez nem ilyen egyszerű ? Egyáltalán mennyire hihetőek ezek a számok ? Általában a legtöbb tesztet azzal kezdik, hogy ezek semmit nem jelentenek, mert minden gyártó hazudik.

    Szóval hogy van ez ? Kaphatok egy kis fejtágítást ? :) A Xonar driverében kézzel ki is tudom választani (három intervallum közül), mekkora impedanciájú fejhallgatót dugtam rá. Ha itt kisebbet, vagy nagyobbat választok, annak konkrétan milyen gyakorlati következménye van ?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák