Új hozzászólás Aktív témák

  • RetepNyaraB

    veterán

    válasz .DLL #14947 üzenetére

    csak a saját véleményedre kell figyelni, ha meghallgatsz egy fejest :K :B

    A dumám nem szakzsargon, hanem ilyennek hallottam a dolgokat. Ha felraksz több golyót a fejedre, Neked is lesz hangzásélmény különbséged és valahogy meg kell fogalmazni.
    pl csörgős magas az olyan, hogy konkrétan úgy érzem kanalakat csörgetnek egy fémvödörben. Kellemetlenül fáraszthat hosszú távon, de főleg intenzív dobolásnál, vagy egyéb zizgős-csörgős dolognál jön elő, tehát ausztikus, neaggyisten klasszikus (ehm mondjuk főleg vonós) zenében tán nem annyira zavar. A sziszegős az magát adja: sziszeg a teteje, mint egy beszorult kobra. Az rögvest kellemetlen és ki se lehet szűrni. Ha együtt jár a hangtér beszűkülésével is, az nagyon rossz érzés.
    A basszus pontosságát nehéz elmagyarázni, de meghallani rögvest lehet. Töméntelen rossz, terjengős, lassú és mosott basszusú fejes van egész drágán is; ezekhez képest sztem pl. az Amperior nagyon pontos és gyors. Magorul ott és akkor szólal meg a mélyhang, ahová felvették és nem is fedi el a felette levő tartományokat.

    Mielőtt rámugrik a nagyérdemű, ezek szubjektív megállapítások, ahogy hirtelen magyaráznám a bizonyítványom; semmi más :N

    "I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

Új hozzászólás Aktív témák