Új hozzászólás Aktív témák

  • RetepNyaraB

    veterán

    Megkaptam @fericske Quad Eráját kőcsibe és tegnap éjjel, meg ma délelőtt nyaggattam is.
    Szeretném mindenképp nála is megfülelni majd, kiviszem a láncom, hogy én vagyok teljesen süket, vagy sem. Nála a Mundorf kondis kigyúrt TMP Ant szett biztos többet tud, meg mást.
    Szerintem a Quad nagyon rosszban van a bkercso microfluent stackkel, főleg az erősítő részre gondolok. Az is biztos, hogy már rég megszoktam a beyer rém közvetlen hangadását, de sehogy nem bírom "jóra hallgatni" az angolt. Végtelenül nyugodt hangkép, de valahol "messze" van az egész, a felső közepe ÉS a teteje egyszerűen sehol nincs, pedig már ráraktam a másik gyári párnát, ami elvileg kihozza a közepét és van valami custom fonott zsinór is hozzá, ugyanilyen célból. Ezzel szemben az öreg német az arcodba tolja a bugit, de nagyon dulván. Ez a hátránya is egyben.
    Aztán ma délelőtt míg aludt a kisebb felnyomtam őket telefonra, hogy mi van. Stopify. Nyilván tökciki és elnézést kérek, meg a teló kevés a 600Ohm alá, de nem annyira, mert a beyer könnyen hajtható fajta. Na ott már érdekesebb a helyzet, mert bár az alap hangkarakter véleményem nem változott, feljött az angol. Ilyen pattogós popzenéken akár jobban is tetszik, puhább a mélye, de pontos marad. Távoli tere van, de kifejezetten pihentető. Úszik a teteje, de nem bánt. Viszont jazzen, akusztikuson marad ványadt, hiányzik belőle a feszkó. Dave Brubeck feje leesik a zongorára öt negyedben. A beyer szaxofonja viszont ide bazsevál bele a fülembe a színpad széléről. Nyállal.
    Igazából tehát itt sem cserélném el, de teljesen más hangkarakter a két fejes és már inkább ízlés kérdése. Szerintem hatalmas pirospont a régi beyernek, hogy lépést tart (sőt) egy modern, 700 eurós planárral.
    Ja, ezenkívül nehéz és szorít, pedig amúgy igazán kényelmes volna. Szemüveges vagyok és zavar. Nagynak nem nagy, teljesen becsukva pont jó, a másik párnával még egy kattintást ki is engedtem a pánton.

    Hát, így.
    Ma se vettem fejhallgatót :U

    "I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

Új hozzászólás Aktív témák