Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pcMANiac
aktív tag
Nincs nagy választék EF-S üvegekből, és pénzem sincs FF gépre. Tehát marad a perverzió.
"levette az obit és kitett egy adag kenyérmorzsát" Jó, hogy nem hordta be az összeset a gépbe.
[ Szerkesztve ]
Az agy egy csodálatos szerv. Elkezd dolgozni amikor felkelünk, és meg sem áll addig, míg be nem érünk a munkahelyünkre.
-
.DLL
veterán
Ő jól írta, én erősködtem, hogy márpedig ez a tartomány bizony jó a célszemélynek.
Nem, nincs eladó 24-105-öm, däjó is lenne pedig. Csak objektíven akartam segíteni (és itt a szubjektív ellentétét kell érteni, mielőtt valaki kukacoskodna )#7248: És tényleg! Mindjárt rendelek is belőle, kettőt, hogyha véletlenül eltörném az egyiket.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
hp1950
tag
Nevet nem akarok itt mondani, elég rendesek amúgy az üzletben! Ezt a hibát leszámítva sokat segítenek.
A nyár végén vettem nyaraláshoz, ami elmaradt, emiatt ki sem próbáltam, csak most.
A, B verzió közül: A 7D + obik után nem hiszem, hogy rám akarta sózni, de lehet, hogy ezen valami brutál haszna volt -
ziggi_zug
aktív tag
Ez így azért nem teljesen frankó. Egy modernebb fotómasina felbontása messze meghaladja egy full HD tv felbontását (ami ugyebár csak 2 mp). Ebből eredően a tv lebutítja a képet hogy képes legyen megjeleníteni, tehát ront a minőségen, hasak nem 1:1-ben jeleníted meg (kvázi nagyítva).
Még fejlődöm... csak azt nem tudom, hogy előre vagy vissza
-
-
ziggi_zug
aktív tag
Azért ez nem teljesen így van... az 1/50 az nem a zársebesség, (mondjuk 50 fps-nél), hanem annak maximuma. Nyilván hosszabb nem lehet, mert nem férnél bele az egy másodpercbe. Ezért is van az, hogy adott fényviszonyoknál sötétebben nem tudsz filmezni (hacsak nem profi a kamera és az objektív - de az már filmforgatás.
Azonban (főleg fix blendenyílásnál!!!) bizony a gép a megadott határokon beül folyamatosan állít zársebességet. Különben ugyebár pl. világosabb téma esetén kiégne a felvételed. Az azonban igaz, hogy mindez nem mechanikusan, hanem elektronikusan történik.
Az is igaz, hogy az ISO-t is folyamatosan állítja a géped, így sötétebb felvételek csúnyán be tudnak mákosodni.
Az 5D MkII és az 550D-hez (teljes támogatás ezeken a gépeken), valamint 500D, 600D és 60D-hez létezik egy firmware add-on, ami fentiek manuális berhelését teszi lehetővé, akár felvétel közben is, különben a váz dönt helyetted. Végső soron ez fényképezőgép, nem videófelvevő. A 7D-vel nem kompatibilis a firmware upgrade.Még fejlődöm... csak azt nem tudom, hogy előre vagy vissza
-
Sza_Sa
senior tag
Természetesen 1920*1080 a felbontás, és még 1:1-ben nézve is jók a képek. A monitor méretét azért írtam mert itt már 132cm a látható méret, ekkorát meg nem hinném hogy valaha fogok nyomtatni. Azt lehet mondani hogy plakát méretben nézegethettem az elkészült képeket, persze nem egyszerre, csak egy bizonyos szeletét, és az eredmény engem meggyőzött.
"Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."
-
zolka78
senior tag
Nem is érdekel az ára, lévén nekem nincs rá szükségem. De ennek a cégnek a neve ugrott be a macska miatt, valahogy meg maradt. Ebayen lehet azért van olcsóbb is.
[ Szerkesztve ]
Meg ne idd a vizet! Az egy nagyon erős ital, fenn tartja azokat a nagy nehéz hajókat!
-
zolka78
senior tag
Nem is panaszkodom rá. Még a hangos és lassú AF sem érdekel. Képstabi hiányát meg letojom. Egyébként ha jól tudom akkor ennek a taminak eggyel több lamella van a blendéjében mint a kitobiban. Lehet, hogy csak a kiképzése más.
Meg ne idd a vizet! Az egy nagyon erős ital, fenn tartja azokat a nagy nehéz hajókat!
-
-
filózoli
senior tag
Én nem tudom, de itt a link: [link]
Részletkiemelés:
"5D Mark III24MP
Pro grade AF (not 7D like)
2 stops better ISO than 5D mk II
Digic V
6 fps
New video codec, not Raw. MPEG 4:2:2, new video functions such as tracking focus in video mode
Compact body with improved weather sealed
Same introduction price as the predecessor1Ds Mark IV
54MP (no low pass filter)
Decent 6400 ISO performance
Same AF as 1D Mark IV
14 stops DR
16 bit Raw file (mode to be confirmed)
Digic V
Limited new HD video function in comparison with the 5D IIINew GPS and wireless device accessories will be introduced around the same time."
-
-
Gondwana
addikt
Minél egyszerűbb egy váz, annál jobban rá van kényszerítve a fotós, hogy használja az eszét a képek elkészülténél. Azt sajnálom, hogy nem gyártanak olyan vázakat, amiken nincsen zöld kocka meg "P", stb. mód...
Ezért vettem nemrég egy MC Rokkor 135 f/2.8-at a Minolta X-300-amra - örömfotózni. (Mondjuk, az EOS 1v-n is a legzöldkovkább mód a P mód, és még tárcsa sincs a tekergetéséhez - jól!)
Én nem féltem az önjelölt autopilot fotósokat, amíg alapvetően komponálni se tudnak - a legtipikusab, hogy féltik a derekukat: portré állásban egészalakos kép, akkor tessék lehajolni, hogy a gép mellmagasságban vagy picit alatta legyen - ezt a nálunk előhivató lagzifotósok egy részébe nem tudom beleverni, mégis vannak felkéréseik.Van-e valami házibarkács ötlet frontlencse karcmentesítésre? Van itt egy EF 15mm f/2.8 halszem, tönkretett antireflex réteggel a frontlencsén - f/4 fölött már kezd bezavarni, erre keresek valami megoldást.
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
G Bedtime St
tag
eddig 1-2-3 peces expokat készitettem. a hütést azért nem értem mert többen is használnak eos szériát asztrofotora probléma nélkül persze több forumon is emlitik a hütés jelentöségét. terveim 10perces expok egymás után 20-30szor iso400 on F5-ös tubussal. nincs valami házi modszer a hütésre?
Gondwana: kiprobálom..
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest