Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
m3ss
veterán
válasz *Ropi* #27156 üzenetére
csak az jar a fejeben de viccesek a musoraik, tobbnyire. nekem bejon.
ebben meg egesz sok hasznos informacio volt...pl a multkori lytro kameras tesztrol ez annyira nem mondhato el...mondjuk nem is azert nezem, de pl a joystick mellett levo pocokre kivancsi lennekhttps://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
_seth_
veterán
válasz *Ropi* #27185 üzenetére
Az oké, hogy jobb, de nekem pl a 600D 80e forintért ment el, ezzel szemben egy jobbacska 7D is van 180e és annyival nem jobb a képe szerintem, vagy úgy is mondhatnám, hogy nem hoz annyi többletet.
100e forintot 1. félretennék drágább vázra, pl 70D, 2. obira költenémIntel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
matyi012345
őstag
válasz *Ropi* #27186 üzenetére
A link nem jó de ismerem a képét és azért nem rossz, de nem is olyan jó, annak ellenére hogy szokták dícsérni.
Stockfotónál jól kell zajt szűrni és nincs gond. Egy ideig volt nálam egy D70 váz is, 5 képet toltam fel vele Shutterstockra és 5/5-öt elfogadtak, és azóta töltögettek is a képekből elég szép számmal. 150-es Sigmának hallottam a hírét, de azért kíváncsi lennék rá hogy 10-ből 10 ugyanazt tudná-e. Plusz cropra szenvedés és akarva-akaratlanul esne bele a kezdő tárgyfotósok hibájába, hogy kinyírja vele a természetes perspektíváját a képnek.
[ Szerkesztve ]
-
_seth_
veterán
válasz *Ropi* #27192 üzenetére
Nem en akarok fejleszteni hanem bl4ze, csak neki valaszoltam en is
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
vlevi
nagyúr
-
k1csi
senior tag
válasz *Ropi* #27199 üzenetére
A 70D-ben pl. már Sony szenzor van.
Aligha, DxO kb. ugyanazt mérte mint az elődjeinél és amikor az EM-1-hez hasonlítottam ott is elég harmatos volt a nagyobb (igaz marginálisan) szenzor ellenére (meglepő módon magas ISO-n sem volt jobb, ISO100-200 környékén meg 1 teljes Fé-el marad el a 70D a nagyobb szenor ellenére)...
Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/
-
-
forceberg
veterán
-
csacsi77
senior tag
válasz *Ropi* #27463 üzenetére
Nem az infra fotózáson van a hangsúly. Az menne akkor is, ha csak más lenne a szűrőréteg a szenzor előtt vagy mondjuk speckó szenzort raknának bele. Akkor lehetne egy "a" végződésű, mint a 60D/60Da esetében.
De egy teljesen más építésű váz, felső státusz LCD-vel, láthatóan más formával, eltérő szerencsekerékkel....Öreg fater megoldja!!!!
-
*Ropi*
félisten
válasz *Ropi* #27104 üzenetére
Tegnap lezártam a Pixel Vertax-os történetet: miután október elején (a vásárlástól számított 3 napon belül) adtam be garanciális cserére az előzmény postban leírt hibákkal (kb. minden elromlott rajta ami elromolhatott) és azóta nem jelentkezett a konnektorban lévő naftáról elnevezett bolt, így elmentem és visszakértem az árát (állítólag azóta - 5 hónapja! - nem érkezett szállítmány belőle, így nem volt mire cserélniük). Közben megkérdeztem a garanciális ügyekkel foglalkozó hölgyet, hogy mit tudnak, másnak is volt-e vele baja: azt mondta nem tudnak róla, én voltam az egyedüli, aki visszavittem...Nos, ezt erősen kétlem annak fényében amit az előzmény postban írtam, hogy a hozzám kerülő 3 markolatból mind a 3 rossz volt. Mindenesetre pozitívum, hogy nem kellett erősködnöm a pénzvisszafizetésen: ugyan elsőként reflexből levásárlást ajánlott fel, de mivel semmire nem volt szükségem ezért gyorsan elintézték a papírmunkát és 10 percen belül meg is voltam.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
_seth_
veterán
válasz *Ropi* #27474 üzenetére
Bár off téma de ugyanez: Perion akkumulátor, visszavittük mert nem indított, kérdeztük, hogy volt-e másnak is baja a perionnal hiszen bevált márka (volt anno), a válasz persze az volt, hogy áh ilyet nem szoktak visszahozni.... majd letette a hibás akkut a többi közé... a többi kb 50-60! rossz közé
Boltokban mindig kérdezem, hogy szokott-e gond lenni az adott termékkel és természetesen a marketing működik: nem, ilyet még nem hoztak vissza!
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
MrChris
nagyúr
válasz *Ropi* #27483 üzenetére
Erről az jutott eszembe, hogy egy korszerű esküvői fotós miután megnyomta az expógombot a templomban a következő másodpercben már kivetítőn mutaja a feszület felett a fotót. Mert hát mégsem lehet várni az örökkévalóságig! Margit, ez nóórmáális?
Sportfotónál, gyorshíreknél még értem, hogy netre jó feldobni az élő beszámolóban a képeket. De emlékképeknél? Akkor oda az 5mp is bőven túl jó hogy max fhd-ban azonnal meg kelljen nézni, ez nem is esküvői fotózás, hanem szórakoztatás...
-
k1csi
senior tag
válasz *Ropi* #27483 üzenetére
Ezt senki sem gondolta komolyan, ezek a vázak studióba valók (lehet arra gondoltak), bármilyen eseményfotózásra feleslegesek.
Hány olyan obi van aminek annyira részletes a rajza közel nyitva (mert rekeszelésnél az ISO emelés miatt már a zaj viszi el a részleteket), hogy hozza ezt a felbontást? Ilyen felbontásnál borul a reciprokszabály, a kisebb záridó meg megint magasabb ISO-t kíván.A Canon feltett megint egy régi lemezt, ami lehet hozzá nem értőknél hu meg há, de kevesen lesznek akiknek tényleg szükségük van erre ill. meg is tudják/akarják ezt fizetni.
papaya
Canon crop rendszerbe már egy jó ideje nem éri meg beruházni (jó ideje nem is vettem semmi Canont, bár el se igazán adok). Ma igazi invenciók a m43 háza táján történnek. Az Olympusnak van egy tuti szenzorstabija és mostmár videóban is kezdik összeszedni magukat. A szenzor eddig simán jobb volt mint a Canon APS-C, lehet most miután megvették a technológiát a Sony-tól megint kicsit jobb lesz a Canon, de szenzorstabi attól még nem lesz stb.Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest