Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Gondwana
addikt
válasz *Ropi* #18008 üzenetére
Miért, te mit kezdesz egy olyan kártyával, amire a kíndóz egyből benyögi, hogy formatálná? Win alatt van recovery program, amelyik így is kiolvassa? Márpedig az Oly és Samu fényképzelőgépek akkulemerüléskor előszeretettel nullázzák ki a kártya elejét, akár egéssz a FAT-tábla végéig is. Ilyeneket havonta legalább egyet hoznak nekem.
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
copass
veterán
válasz *Ropi* #18008 üzenetére
mindegy mivel, direktbe, külsővel, beépített, különböző gépeken.
volt olyan hogy megborult az egész fat tábla, csak attól hogy kivettem a telóból a microsd-t és beraktam egy olvasóba. ilyen instabil cuccot én még nem láttam, nem semmiért ilyen olcsó.
a képek mondjuk annyira nem érzékenyek az adatintegritáshibára, mint a cad fájlok."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
copass
veterán
válasz *Ropi* #18011 üzenetére
tökmindegy, hidd el nekem.leválasztom: kingston hiba, sandisk nincs hiba. leválasztás nélkül dettó.
ez minőségbeli különbség. nem semmiért ajánlják a dslr-hez a sandisk-et.
ez olyan mint anno a polimer vs tdk kazik. szólt mind a kettő csak az nem volt mindegy hogy meddig bírta.[ Szerkesztve ]
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
Monya78
veterán
-
_seth_
veterán
válasz *Ropi* #18016 üzenetére
Samsung 32gb cl10 és 16gb cl10 és egy darab sandisk extreme 8 gigás, eddig egyikkel sem volt gond, telefonomban is samsung 16 gigás van és eddig ez sem produkálta a kingstonos hibákat, olyan volt nekem is de többet tuti nem veszek, az valóban mindig hibásan másolt valamit hiába távolítottam el.
Yongnuo YN-560 (II vagy III) vakut a 600D képes lenne vezeték nélkül kezelni?
[ Szerkesztve ]
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
Gondwana
addikt
válasz *Ropi* #18147 üzenetére
A 7D százalékosan jelzi ki a fennmaradó akkutöltöttséget (meg mellette írja akkunként az utolsó töltés óta lőtt expók számát, szintén akkunkénti bontásban, tehát ha ez egyik akkuról többet követőAF-elsz, vagy képeket lapozgatsz, abban kevesebb expó alatt esik vissza ugyanannyi %-ra), alatta van egy három négyzetből álló valamilyen akkuállapotjező bigyó. Na, ez az, ami mindkét akkumnál piros, pár hete még két zöld volt, az új akku meg három zöld volt. (1ébként 7D + 17-50IS + 70-200 f/4-gyel, amikor hokisokat fotóztam, a két akkuba jég mellett = hidegben belement közel 5000 expó összesen, és még mindkettő 20% felett volt)
Szóval ezeket a színkódos négyzeteket nem tudom mire vélni, nem a lemerülést.... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Gondwana
addikt
válasz *Ropi* #18149 üzenetére
Épp ennek a haldoklásnak az értelmezése a gondom (főleg az akkukból kihajtható expószámok tükrében), bár egy cukorbeteg vagy egy szívbeteg is lefuthat egy maratont, Canon mégse adna neki három négyzetnyi állapotjelzést...
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
-
k1csi
senior tag
válasz *Ropi* #18190 üzenetére
Milyen SW? JPG motor? Az csak a legújabb vázakban lett jobb (még mindig nem éri el az Olympus szintjét, a Nikonnál már valamivel jobb).
Érdemes pl. ISO12800-on összevetni az EM1-et az APS-C vázakkal.RAW-ban magas ISO-n még kicsit el is marad az 50D a 18MP-es APS-C szenzorokhoz képest pixel szinten...
Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/
-
ballington
addikt
válasz *Ropi* #18187 üzenetére
Pixinfon olvastam a tesztet róla, ott írják, hogy az 50D a 60D és a 7D közé pozícionálható. Ebből következtettem, hogy visszalépés, bár tény, milyen szinten.
Bár visszagondolva nem értem ezt a mondatot tőlük, mert az összehasonlító táblázatban a 60D majdnem mindenhol jobb, mint az 50D.
Igazából a HD videót nagyon ritkán használom az 550D-n is, de jó lenne, ha ott lenne a lehetőség.A lényeg, megérné-e váltani 50d vagy 60d-re a magasabb iso-n készített fényképek jobb minősége miatt.
Aki a tökfőzeléket kapor nélkül eszi, az más aljas dolgokra is képes.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz *Ropi* #18219 üzenetére
Ezzel csupán annyi a bajom, ha veszünk APS-C szenzoros géphez üvegeket, azok teljesen más képet fognak adni FF szenzoros gépnél.
Vagy azért annyira nem vészes a különbség? (crop, nagyítás)Más kérdés: 5D3-at nem szokták használni nyaralás alatt fotózásra?
Vagy túl kényelmetlen ilyen nagy és drága géppel hadonászni.[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
duni84
aktív tag
válasz *Ropi* #18219 üzenetére
ugyanezt tudom javasolni én is. nem lehet annyit bukni egy aps-c vázon, mint egy ff-en ha "mégsem" ez a munka lesz a nagy szerelem. és szintén csak meg tudom erősíteni, amit *Ropi* később is írt: előre gondolkodva kell vásárolgatni az objektíveket gondolva arra, hogy ff lesz a vége.
#18220: nyaralásokon nálunk is ez szokott kéznél lenni, mert év közben az ember megszokja a súlyát és fel sem tűnik rajta egy fix vagy egy általános zoom meg még nem is túl nagy ahhoz, hogy kényelmesen elférjen egy tetszőleges női válltáskában
#metszéspontok
-
Gondwana
addikt
válasz *Ropi* #18231 üzenetére
... viszont a 11-16-ban nincs AF-pozìcò-enkòder, ami miatt sokkal lassùbb, mint a 10-22 f/3.5-4.5 és 7D-n sok az AF-tévesztés vele (nem picivel mellé, hanem sokkal), ja, és sok fényben LiveView alatt több, mint 30sec minden fòkuszàlàs, vagyis összességében a 10-22 SOKKAL hasznàlhatòbb (arròl vàltottam, onnan az összehasonlìtàs)
-
Gondwana
addikt
válasz *Ropi* #18240 üzenetére
Nekem is csak a 10-22-höz képest van vele bajom (és az is csak ergonómiai, mert ha betalál, akkor semmi panaszom a képminőségre)...
Ha ez számít, 90%-ban Spot-AF-et használok (a maradék az 5mezősre kiterjesztett)[ Szerkesztve ]
-
szp1
addikt
válasz *Ropi* #18271 üzenetére
Köszi az ajánlatot, de az a helyzet, hogy nekem pont elég az 1100D - még a 600D is felesleges arra a szintre, ahol én tartok. Még ennek a funkcióit sem tudom kihasználni valószínűleg....először superzoomokat nézegettem, de rájöttem, hogy felesleges és amiben van manuális állítási lehetőség az majdnem ennyibe kerül.
Kompaktot nem akarok, arra ott a mobiltelefon.
Videozás nem érdekel.
Ergo marad a belépő tükrös. ( Hangsúlyozom, annak idején ilyen szintű géppel kattintgattam - filmre persze.)Viszont a te véleményedre is kíváncsi vagyok a DC ll vs IS kitobi tekintetében. Utánakeresve azt olvastam, hogy optikailag gyakorlatilag ua., az egy különbség a stabilizátor. Illetve emiatt van némi tömeg és hosszbeli eltérés. Csak mert most a sima kitobival 85-ért meg tudnám venni a szettet...Vagy mindenképpen válasszam az IS-est?
Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
szp1
addikt
válasz *Ropi* #18290 üzenetére
Tudom, hogy nem használja a DC megjelölést, ezt csak az egyszerűség kedvéért írtam...egyébként a doboz és a váz infója szerint : EF-S 18-55 lll az obi.
Ennyiért én ÁFA-s számlával nem kaptam volna IS-es kit-et és az sem mindegy, hogy 3 percre lakom a bolt-tól. Meg aztán egyelőre ennyi a keret.
Biztos sokat jelent a stabilizátor és majd fog hiányozni, majd meglátjuk, persze a filmes gépemen sem volt, dehát ez gondolom más tészta.Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
szp1
addikt
válasz *Ropi* #18301 üzenetére
Igazság szerint az 1100 tulajokra gondoltam....de azért kösz, bár nem szívesen terhelnélek olyasmivel, amit én is el tudok olvasni a manualban ( tudod : R.T.F.M ).
Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
fattyu
veterán
válasz *Ropi* #18297 üzenetére
Nemtom mér kell ez.
Nem dolgozni fog vele.
volt 5dmkII-m. Megtanultam azzal amit megtanultam a fptózásról.
Eladtam és 350dvel kattogtam tovább. És készültek képek vele. Készültek jó képek is vele. sokáig 1000dt akartam venni mert használtható rajta az 1600 ami a 350dn már azért nem igazán. Majd végül milces lettem mert a hordozhatóság többet ér mint a kereső most nekem.
Nemk a váz lesz a limitáló tényező neki. És nem is attól fog vagy nemfog megtanulni fotózni hogy milyen vázat használ.
te is amit ma tudsz... Őszintén mennyire limitálna VALÓJÁBAN egy gyenge váz hogy elkészítsd amit el akarsz? Túl van ez ragozva. Elhiszem öröm megfogni jó az ergonómia érzed hogy sokkal minőségibb. jobb a két tárcsa meg a nagyobb kereső.
De van élet alatta is. És 1dXel meg 70-200 is2.8IIvel is lehet kibaszott tré fotókat lőni, meg 1000d plusz 3 ezer forintos manuállal is jó képet.Kicsit izé ez az elitista hozzáállás. Semmi baj nincs a szenzorával a belépőbb vázaknak sem. Képet meg az csinál meg az obi.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
daninet
veterán
válasz *Ropi* #18297 üzenetére
De ha olyan kevés a fény, hogy ISO 3200-ra kényszerül az ember, akkor F5.6-nál még ahhoz is kell a stabi sokszor...
Ma így jártam pont. Félhomályba mentem kb. fotózni haveromék fociját. Fény se volt, mozogtak is. Katasztrófa. Gyárthattam a zajos fotókat 6400as ISOn vagy nézhettem a szerencsétlen focijukat, egyik sem volt nagy élvezet
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
fattyu
veterán
válasz *Ropi* #18319 üzenetére
Ebben is van igasság természetesen.
( az mpe65 már nincs meg Igazi fotóztam a 350dvel nem csak célszerszám ma már. ) Nyilván több kompromisszumot kell kötni minél lejjebb vagy. Azt is tegyük hozzá hogy nálad ugye az események jelentős része este történik tehát nyilván nálad kardinális a magas iso.
Neki nem az. Az amikor pedig kénytelen zajtengert gyártani neki FFBen még értékelhető lesz.
Én azért mondom amit mondok amugy mert volt nálam kölcsibe 1000d két hétig és én azzal is tudtam volna élni.
Pedig sokat fotózok beltérben meglevő fénnyel ráadásul fekete kutyákat amik nyelik a fényt.
Na ehhez képest lett egy nex5nem. Ami szenzorban maga a boldogság. viszont ha vázként nézed akkor azért egy belép tükröst sem hoz felhasználhatóságban. És azért én elég boldogan el vagyok vele.
Eszerint én teljesen értem amit mondasz de teljesen mások a preferenciák userről userre. Nekem is elég lenne egy 1000d és nem makrózásra hanem úgy amugy. Pedig én voltam a túloldalon is
Azt is nézzük meg azért hogy sokan kezdenek bele a fotózsásba. És sokan hagyják is abba mielőtt kiteljesednének benne. Miért költsön rettentő sokat valamire ami ki tudja tartós hobbi lesz-e. Inkább alacsonyabb befektetéssel kirándul, és ha úgy alakul lép feljebb.
Szóval csak annyit akartam hogy legyünk megértőbbek és elfogadóbbak ha valaki ( informáltan döntést hozva ) hajlandó több kompromisszumot vállallni mert nem akar annyit költeni. Ha pedig valaki képelni és tanulni akar akkor azt mindennel lehet. analóggal is. kompakttal is belép vázzal is.
Szerintem. Hippiskedés befejezve
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
PRO-peller
senior tag
válasz *Ropi* #18323 üzenetére
Azt a példát szoktam magam elé képzelni, hogy vki elém tesz egy csomó fgépet csak válasszak hazavihetem és a fgépek között semmilyen más különbség nincsen csakis a szenzorméret. Eleve a nagyobb szenzorost választanám zsigerből. De! Ha ettől elvonatkoztatok és a valóság mezején keresgélek és még nem is kenyérkereset a cél, akkor gyorsan belátom, hogy jó az ami van.
-
szp1
addikt
válasz *Ropi* #18324 üzenetére
Köszi, figyelek rá ( a puding és az evés - rá kell próbálni ) de ez még a jövő zenéje, egyelőre meg kell tanulnom a vázat kezelni. Tegnap már próbálgattam, hát biztosan eltelik jó sok idő mire alaposabban kiismerem..
-
szp1
addikt
válasz *Ropi* #18327 üzenetére
Igen, nekem is vonzó lett volna a két tárcsa meg ilyesmi, de tudod, hogy van ez : hiába vágysz bélszínre, ha csak krumplira telik - meg aztán azt is el lehet jól készíteni, csak babrásabb.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest