Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dontibee

    tag

    Sziasztok!

    A segítségeteket kérném!
    Van egy 70D gépem és hozzá egy 18-135 STM obim. Szeretnék egy fényerős obit hozzá. Elsődleges felhasználása beltérben lenne. (E hónap végén, jövőhónap elején kisbabánk fog születni, és így a vaku ugye kilőve, de szeretnék minél több jó képet készíteni róla.)
    Az 1,6-os szorzó miatt a fix 50mm-es már biztos, hogy túl szűk lenne bent (a fórumon olvasott tanács alapján egy napot használtam 50mm-en rögzítve a kitobit, tényleg mindig hátrálnom kellet), ezért 40mm-ben, vagy inkább az alatt gondolkoztam.
    Főként fix objektíveket néztem, minél fényerősebbeket. De ebben is számitok a tanácsotokra, hogy mekkora az a fényérték, ami még a gép tudását tekintve jól kihasználható.
    Nem tudom például, hogy a 40-es és 24-es STM-ek f/2.8 értéke nem kevés-e kicsit?
    Ezek mellet néztem még a következő fixeket:
    Canon EF 28mm f/1.8 USM
    Canon EF 35mm f/2 IS USM
    Sigma 30mm f/1.4 DC HSM Art
    És a fórumokat bújva egy zoom is közé került: Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM Art. Kicsit el is gondolkoztam, hogy tényleg lehet jobb lenne egy fényerős zoom obi, ami mégiscsak rugalmasabb használatot tesz lehetővé.
    Az ár. Tudom, hogy az áruk köszönő viszonyban sincs egymással. 200 alatt szeretnék költeni rá, tudom a Sigma 18-35-ös fölötte van egy kicsit, de az meg csak zoom obi (onnan indult, hogy megveszem a Canon 50/1.8 STM-et 45-ért). Nekem most az a legfontosabb, hogy kevés fényben minél jobban használható üveget vegyek. Mert azt láttam a fórumon, hogy a 40mm-es palacsintával sokan meg vannak elégedve, de ott elbizonytalanít az f/2.8, és lehet, hogy még a 40mm is kicsit szűk beltérre. Inkább talán szerencsésebb lehet a 35, 30, 28mm környéke.
    Szóval ebben a döntésben kérném a segítségeteket, tapasztalatotokat.
    Esetleg, ha bármi mást ajánlanátok a kívánt felhasználásra, azt is megfontolom.
    Előre is köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák