Új hozzászólás Aktív témák

  • Oliverda

    félisten

    válasz Hisztogram #11545 üzenetére

    Az első Phenom 9600 280-290 dolláron nyitott. A Phenom II X4 940 pedig 270-nel. Ergo eleinte egyáltalán nem voltak annyira olcsóak.

    A marketing büdzsével nem versenyezhet, így egyelőre csak a jóval versenyképesebb termékek maradtak lehetőségként. Amit pedig leírsz, az ugyan első olvasatra logikusan hangzik, de szerintem korántsem ilyen egyszerű a helyzet, ergo a fejlesztések, valamint a normális működéshez szükséges egységek finanszírozása nincs komoly veszélyben.

    Nem tudom, hogy hosszútáv alatt mire gondolsz, de a következő 1-2 évben befutó fejlesztések termékeit szemlélve, szerintem inkább épp a rövidtávval van a probléma. A három nagy konzolt bezsebelték, amivel együtt jó eséllyel a PC-s játékpiacot is megszerezhetik, melyek viszonylag jól hozhatnak a konyhára. A Brazos utódja itt lesz jövő év elején, miközben az Atom továbbra sincs jóformán sehol. (Tavaly Brazosból kb. 24,3 millió darabot értékesítettek.) A legproblémásabb pont a szerver ágazat, amin szerintem már csak a Steamroller alapú, teljesen új platform lendíthet, de az megint csak legkorábban jövő év legvégén, vagy 2014 elején futhat be.

    Az elbocsátások fel vannak kissé fújva. Read már tavaly elmondta, hogy egy kompaktabb, és ezzel együtt hatékonyabban működő céget szeretne. Ugyan konkrét számokról érthető okokból akkor még nem beszélt, de várható volt, hogy egy ütemben nem fognak elküldeni 3000+ embert. Azt sem zárnám ki, hogy jövőre lesz még egy harmadik fázisa is ennek az átszervezésnek. Majd kiderül.

    A különféle elemzők véleményét régóta szkeptikusan kezelem, sokszor úgy érzem mintha épp az esti híradó időjárás jelentését hallgatnám. Ha sok időm lenne összevetném az elmúlt 4-5 témához kapcsolódó eseményeit az azokat megelőző elemzésekkel. Szerintem lenne jó néhány nagyobb pont ami nem igazán stimmelne.

    [ Szerkesztve ]

    "Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

Új hozzászólás Aktív témák