Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ha notebook-ot keresel, kattint ide, ha netbook-ot, akkor mielőtt kérdésedet felteszed, kérlek fusd át a következő pár sort, konkrét típussal kapcsolatban használd a jobb oldalon található keresőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Benőke
őstag
10.04 -et használtam sokáig. Nekem a KDE túl csicsa. 12.04 -ben az Unity hát nem tetszik. Gyorsnak gyors működik ahogy kell, de ha kell valami program baromira nehéz benne megtalálni bármit amit nem naponta használok. Mindenki megszokta az egeret és hogy pár kattintással eléri a dolgait, most gépelni kell, hogy gyorsan megtaláld, ala Windows. Ott eddig megmaradt W7 -ben legalábbis hogy ki tudod kattintgatni. Na de Unity -ben azért odaömlesztik az arcomba kapok 150 ikont aztán válogassam ki. Gnome3 -ban ez a W8 hoz hasonló látás sérült mód. Öklömnyi ikonokkal, hát biztos van akinek tetszik, de az sem egy élmény. A W8 -as felület is csak rá lesz erőltetve az emberekre. Úgyhogy végig próbáltam az Ubuntu -s dolgokat de egyik sem tetszik. Vagy 12.04 + Mate felület ami egy Gnome 2 Fork vagy a Linux Mint Mate. Én még elhasználgatnám a Unity -t meg a Gnome3 -at is de Faternak kerestem egy Gnome2 féle ablak kezelőt, mert túl nagy váltás lenne a Gnome3/Unity. Van ugyan Gnome2 -re hajazó mód de az is csak ímmel ámmal nevezhető annak. Ránézésre az de egyébként meg vannak különbségek, és működésben sem az igazi.
[ Szerkesztve ]
-
haris
őstag
Szia
Nekem nincs bajom a sebességgel Unity alatt, hozzátéve, hogy ikonméretet csökkentettem, és amiket sűrűn használok, azt rögzítem a tálcán, így egy kattintásra van amikor kell.
Én is próbáltam a Kubuntut, (illetve több KDE-s linuxot pl Chakra-t is ) de nekem úgy tűnt, hogy a KDE jobban megterheli a gépet, itt-ott találkoztam megakadásokkal, illetve a proci is pörgött néha 50% körül KDE-vel.
Amiket próbáltam:
-OpenSUSE 11.4
-Linux Mint 9, 13 (cinamon-nal)
-Fedora 16, 17
-comice OS
-bodhi 2.0
-Zorin OS 5, 6
-Ubuntu 11.04, 12.04
-Kubuntu 11.10, 12.04
-Peppermint
-Puppy számos verzióját.
Az összes amit próbáltam tetszett a maga módján, a legtöbb driver problémám a puppy- val volt, illetve a 2011-es verziókkal voltak kisebb nagyobb driver gondok (pl pöcökegérhez illetve a Bluetoothhoz kellett túrni kicsit a netet), de az új verziók mindent tökéletesen kezelnek, nincs semmi probléma egyik hardverrel sem.
A kezdeti időkben 32bites verziókat használtam, mert 64biten nem tudtam flash-t használni, de az újakból mind 64bitest tettem fel, és flash is van alapból.Hogy miért maradt a Unity-s Ubuntu? Mivel előtte sohasem használtam semmilyen linuxot, nagy segítség volt a szoftverközpont, tetszik a Unity ( ) , szerintem kezdőknek könnyen kezelhető. Illetve direkt olyan felületet akartam, ami nagyon eltér az előzőleg használt XP-től.
(Bocs mindenkitől a pongyola megfogalmazásokért, de még most is csak kezdő linuxosnak tartom magam. Nem vagyok toppon a témában, csak használom, mert jó. Ennyi)
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Szólánc.
- Java programozás
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Fotók, videók mobillal
- Videó stream letöltése
- További aktív témák...
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Asus VivoBook Max X541UVK , i5-7200U, 8GB DDR4, 120 GB SSD, Intel + NVIDIA GeForce GPU
- HP 15s-fq2000 laptop 15.6", i5-1165G7/16GB/512GB SSD, WIN11 Pro
- Makulátlan, garanciális Macbook Pro 16 ! M2 Pro chip! Konzolt és apple terméket beszámítok
- MacBook Air M1 / 3 hónapos / 100% akksi
- HP Elitebook 840 G5, FHD,14", i5-8250U, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN11
- Lenovo ThinkPad T450 Ultrabook Fekete (14" / Intel i5-5300U / 8GB / 128GB SSD)
- Lenovo ThinkPad T440p- i5 4300M/8GB/500GB Sata
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest