Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ha notebook-ot keresel, kattint ide, ha netbook-ot, akkor mielőtt kérdésedet felteszed, kérlek fusd át a következő pár sort, konkrét típussal kapcsolatban használd a jobb oldalon található keresőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dave™
nagyúr
Bizonyos helyeken/esetekben meglepően gyors, néha viszont érezni az erőlködést (viszonylag nagyobb felbontású képek zoomolásakor pl.) Amire kitalálták, arra tökéletes, én is nagyon kedvelem, csak még gördülékenyebbé tenné a használatát egy kétmagos atom, a 6 cella el is bírná. Utána se lenne semmi többre alkalmas, mint most, csak minden olajozottabb lenne, némi plusz fogyasztásért. De így is bőven használható, a Win7 is rendesen megy rajta, szóval no para.
-
Dave™
nagyúr
válasz neilszab #8445 üzenetére
A 1201N pedig akkor is "kategórián kívüli" hibrid, egyrészt a kétmagos atom szinte unikum, másrészt a 12" is sub kategória lenne. Van értelme a kategóriáknak, hiszen többnyire ez alapján szegmentálnak, áraznak stb. Ez viszont nehezen tehető akárhova is. Azért jó, hogy van ilyen is, növeli a választási lehetőségeket.
-
Dave™
nagyúr
válasz Benjoe39 #8450 üzenetére
Ennyiért ez sok szerintem, a 3G modem az jó dolog, de itt véget is érnek a pozitívumok. Ha nem kell bele a 3G modem, akkor 5101-ből olcsóbban is van jobb, vagy új, ugyanennyiért.
#8453: gondolom ott, ahol nincs eltérés csak az egyik magot használja, nincs több szálas optimalizálás, vagy nincs bekapcsolva.
#8455: köszi, megpróbálom.
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
válasz Picilány #8488 üzenetére
félreérted, előttem azt mondták szinte mind tudja, erre reagáltam, hogy azért nem egy olyan 720-as mkv van, ami akad (Atom N280, GMA950). Az 500-as nem tudom mennyivel jobb (főleg, hogy sok esetben 1,33-as Z-s atomot raknak mellé), az ION chipsetes a tuti, szerintem azok közül válassz, ha biztosra szeretnél menni (és tényleg ennyire fontos, hogy a netbook le tudja játszani a 720-as mkv-kat).
Színesek pl. a Dell-ek, ott tuti van rózsaszín.
-
Dave™
nagyúr
válasz Zeratul #8490 üzenetére
Ez mind oké, csak te mindkétszer mountcook-ot mondtál, kerestem erre is, meg mount-ra is, és nem talált semmit, hát ezért
szerk: nekem alapból nincs ott az a sor, gondolom akkor írjam bele. Kérdés, hogy akkor most moutcookot írjak, ahogy a képen van, vagy n-el, ahogy korábban mondtad.
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
válasz Picilány #8496 üzenetére
Jól van, calma, várj türelemmel, majd biztosan mond valaki valami okosat, ez egy fórum, többnyire nem azonnal születik meg a válasz. Én csak arra reagáltam, hogy nem minden netbbok viszi az összes 720p-t akadásmentesen, továbbá megjegyeztem, hogy a GMA500 mellé sok esetben az 1,33-as Z Atom kerül, ami még az N270/280-nál is gyengébb.
szerk: azért a stíluson finomíts picit, szívesen segít mindenki, aki tud, de azért nem lehet kötelező jelleggel elvárni. A GMA500 pedig egyáltalán nem új, van az már egy jó ideje.
MÁS. Sikerült elindítani az OC tunert, a megoldás: cpu-z-vel meg kell nézni az alaplap modellt, ez a HP 5101 esetében pl. 3632, ezt kell beírni moutcook helyett oda, amit Zeratul is linkelt. A szépséghiba már csak annyi, hogy fsb állításnál totál kifagy, csak az akksi kivétel segít (szorzót viszont tud állítani).
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
válasz Zeratul #8498 üzenetére
Ilyen .ini-m nincs, csak sima A230. Vagy írjam be attól függetlenül, hogy 3632=A230GC.ini (esetleg .ini nélkül)?
A 3632 moutcook helyett van, nekem azzal nem megy, mert nem az az alaplap modell leírása, a sajátjával már megy, monitorozni is tud (kivéve a hőmérsékleteket, azokat hibásan jeleníti meg). Csak az a fránya FSB.
Köszi a fáradozást
-
Dave™
nagyúr
válasz Zeratul #8500 üzenetére
Nem megy, illetve csak annyira, ahogy fentebb is írtam, ha lenne ehhez való .ini, akkor valószínűleg menne. Rákerestem, de mindenhol csak az ION-os gépeket tudták húzni vele, gondolom ahhoz megfelel az adott .ini, viszont erre nincs. Sebaj, megpróbáltam
Köszi még egyszer a tippeket.
-
Dave™
nagyúr
válasz ArrayOfLilly #8512 üzenetére
Ez jó ötlet, próbálkozom, az Acer 3810 drivere egyelőre nem talált, megy minden alap funkció ugyan úgy, csak a multi nem, de még megnézek egyet-kettőt.
Kösz a tippet!
-
Dave™
nagyúr
válasz ArrayOfLilly #8516 üzenetére
Synapticcal is sikerült már nem multiból multit csinálnod? Mert én leszedtem a régit, újra is indítottam, de egyelőre még nem sikerült.
-
Dave™
nagyúr
válasz Magnum_ #8518 üzenetére
Köszi, ezzel megy, bár érdekesen: ami a driverben van, az csak a 3 ujjas katt és pöccintés, egyebet nem ír, viszont néha sikerül a nagyítás/kicsinyítés is, de teljesen random módon.
helyesbítek: a kétujjas görgetés is megy, az is ott van a driverben. Ez legalább hasznos is
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
Mivel már rég volt Hp 5101 fejlemény: Broadcom HD chip mod
-
Dave™
nagyúr
Azt írják, hogy: kmplayerrel is használható simán, viszi gond nélkül az 1080p-s mkv-kat (valaki 1GHz-re underclockolta az Atomot, és úgy is csak 40% volt a terhelés), illetve a legújabb Flash is támogatja a Broadcom chipet, tehát elvileg a youtube videóknál is működni fog.
Az ára ebayen állítólag 20 dodó körül van (én 33-ért találtam hirtelenjében legolcsóbban).
Cserébe picit jobban fog melegedni a jobb csuklótámasz, de állítólag nem vészes.
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
Én a Win7-re szavazok, Home Premiummal használom, teljesen szuper. Pendriveról egyszerűen lehet telepíteni, van hozzá egy jó kis tutorial, már linkeltem is itt. Csak emiatt nem érdemes optikai meghajtót venni, ha egyébként is kell, akkor nem szóltam. XP szerintem mára már iszonyat elavult lett, minden szempontból.
-
Dave™
nagyúr
Igen, angol volt. Tulajdonképpen le vannak írva a parancsok, túl sok angol tudás nem kell hozzá, ami meg nem megy, translate.google.com
Más. Erősen gondolkodom egy WWAN (3G) modulon az 5101-embe. Szerintem tudnék jó áron szerezni modult, berakni is elvileg a szabad mini pcie slotba kell, csak kérdés, hogy ennek is kell-e valami külön antenna, és vajon benne van-e a nem 3G-s modellben is. A sim foglalat ott van, csak le van takarva egy szivaccsal, de az antenna a lényeg (van-e, kell-e), szóval várok kicsit, hátha valaki szétszedi a broadcom chip miatt
-
Dave™
nagyúr
válasz fene_vad #8539 üzenetére
Nem tudom még, van egy elég jó szervizes kapcsolatom, reményeim szerint beszerzési árat tud mondani rá, meglátjuk mi lesz. A billentyűzetet kiszedem majd, aztán meglesem van-e antennája. Szerintem kell lennie. A WWAN module könnyen meghatározható már csak a driver alapján is
A HD chipnek én igazán értelmét max a HD flash (elsősorban youtube) videók esetén látom, mkv-kat tuti nem ezen néznék, a youtube is annyira alkalomszerű, hogy inkább a WWAN, az sokkal hasznosabb.
-
Dave™
nagyúr
-Pl. WWAN modult (3G modem). Én is ezt szeretnék
-Akksi lötyögésre már írtam, vékony szivacs csík a megoldás.
-A sima flash videók nem nagyon szaggathatnak, lehet valami takarékos energiagazdálkodási profil van beállítva és le van véve a processzor órajele.
-Az ATOM N450 szinte semmivel sem gyorsabb, de elvileg kevesebbet fogyaszt.
-HD Sentinelben simán írja, hogy mennyit üzemelt, nem a SMART-nál kell nézni, hanem az üzemidőnél.
Ömlesztett válaszok
-
-
Dave™
nagyúr
Az akkus dologra válaszoltak többen is, én bent hagyom, viszont néha célszerű tényleg lemeríteni, majd 100%-ra feltölteni. Ha csak hálózatról használod, azért érdemes kivenni, és mondjuk havonta lemeríteni, majd ismét feltölteni. Csak a fedlap szálcsiszolt alumínium, a gép többi része is fém, csak valami magnézium-akármi ötvözet. Nekem van garanciapapírom, ezt a matricás dolgot nem tudom, hogy így van-e. Az biztos, hogy a matricán lévő sorozatszám alapján be tudják azonosítani, de hogy ez elegendő-e, azt passzolom.
-
Dave™
nagyúr
válasz SocketA #8593 üzenetére
De Zeratul azt mondta, hogy utólag célszerű cserélni benne, nem Én is látok benne fantáziát, az Intel SSD-i egész normális áron vannak, aki nem nagyon akar tárolni rajta dolgokat, annak tényleg jó lehet a sebesség miatt. Én maradok a 250-es winyónál, de csak azért, mert sok zene van rajta, meg nyárra majd filmek is kelleni fognak.
Viszont: Milyen lenne - konkrétan a HP 5101-re vonatkoztatva - a winyó mellé a mini pci-e-be beletenni egy ilyen foglalatú SSD-t? Tárhely is lenne, meg sebesség is. Kérdés mennyire szeretné pl. a BIOS a két meghajtót, meg lehetne-e közülük választani, hogy melyik a boot.
Amúgy most nézem: egy 64 G-s Kingston 40e Forint, és 200/110 a sebessége. Nem rossz.[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
Nem értem miért kell ezen vitatkozni, akinek megéri a 30-40 ezer forintot, az miért ne ruházhatna be egy SSD-re netbookba is? Én is gondolkodom rajta. Nekem a processzor teljesítménye elég, a gyors betöltések viszont valóban fokozzák a felhasználói élményt. És ezt az értelmes/nem értelmesezést tényleg függesszétek fel, mert eltérő preferenciák vannak, nincs univerzálisan jó megoldás.
-
Dave™
nagyúr
válasz SocketA #8678 üzenetére
Még mindig nem értem, téged ez miért zavar. Nyilván nem fog tudni bele SSD-t venni, ha 80 a keret. Javaslat szinten viszont meg lehet említeni, mert később cserélheti. Nekem is a netbook felét tenné ki (80 ezre HP 5101 renew), viszont erősen elgondolkodtató a gördülékeny használat, az alacsony fogyasztás és a mozgó alkatrészek hiánya miatt. Maradjunk annyiban, hogy te nem látod értelmét, de ahogyan látom, többen látunk benne fantáziát.
-
Dave™
nagyúr
Én szerkesztek vele prezentációt, egyszerűbb képkivágásokat csinálok paint.net-el, írok dokumentumokat, hallgatok zenét, estenként filmet is nézek, múltkor hálóban nosztalgiázva játszottunk egy partit az Age of Empires 2-vel, ezen túl használom a céges alkalmazásokat és még sorolhatnám. Szerintem sokkal több mindenre jó, mint ahogyan azt sokan beállítják.
#8686: +1, gyakorlatilag szerintem is ki tud váltani teljesen egy notebookot, akinek nincs nagy teljesítményigénye.
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
válasz tomzero #8806 üzenetére
Az akciós renew HP 5101 entere nem kicsi, mert nem angol, hanem nemzetközi kiosztású. Tehát SocketA szokásához híven találgat, lehetőleg olyanra hallgass, akinek tapasztalata is van vele (pl. Zoli G is, meg én is). A 3G-s változat amikor volt a notebookstore-ban 20-al volt drágább, de vigyázni kell, mert abban pl. a winyó 5400-as volt 7200 helyett, ill. ha jól rémlik az akku is csak 4400mah-s volt. A legjobban akkor jársz, ha utólag veszel bele mini pci-e modemet, van benne egy üres csatlakozó (a másikban a wifi), oda be tudod rakni viszonylag egyszerűen, bár a szétszedés ilyen mértékben garanciavesztéssel járhat.
#8815: szerintem biztosan lehet kapni fluoreszkáló matricát, azzal meg lehet oldani bizonyos mértékig
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
válasz tomzero #8822 üzenetére
A SIM helye tutira benne van, van is ott egy kis szivacs darab, hogy el legyen takarva, de látszik. Az antenna érdekesebb kérdés, ha nem lenne sem jelentene komoly gondot szerintem, nem lehet túl nagy költség. Néztem a Qualcomm Gobi 1000 modemet (gyárilag ez van bennük), de nem találtam sehol.
-
Dave™
nagyúr
válasz SocketA #8825 üzenetére
Azt kérdezte, hogy az akciós 5101 renew gépen az angol kiosztásnál milyen az enter. Nem azt mondta, hogy nemzetközi, valóban, de tök mindegy, mert a kérdés arra vonatkozott, hogy amiből sokan vettek itt a fórumon, annak milyen a kiosztása. S láss csodát, mindegyikhez INT volt írva, és eddig mindegyik INT is volt, így az enter is két soros. De ezt azoktól kérdezte, akiknek VAN, mert ők nem a hasukra ütve találgatnak, hanem A) emlékeznek rá, B) felnyitják a fedlapot és megnézik. Mivel Te egyiket sem tudtad prezentálni, így találgatsz, s ismét rossz hatásfokkal. Eleinte még vicces voltál, de már inkább fárasztó. Több válaszra nem is pazarlom az időm, inkább érdemi kérdéseket boncolunk azokkal, akikkel érdemi kommunikációt lehet folytatni.
-
Dave™
nagyúr
válasz upszilon #8839 üzenetére
Az igazság elég relatív tud lenni annak tudatában, hogy te vagy az egyik oldal képviselője, és MINDENKI más másként látja. Ilyenkor általában célszerű némi önkritikát gyakorolni, nem gondolod? Valamiért kitiltottak x-szer, és mivel ezt nem szokták indok és ok nélkül tenni, valamivel baj volt, minden alkalommal. Szerintem gondold végig, hol hibázhattál.
-
Dave™
nagyúr
válasz tibor64 #8826 üzenetére
● 10.1-inch, high-definition, AntiGlare display assembly with webcam (includes WWAN) 580616-001
● 10.1-inch, high-definition, AntiGlare display assembly with webcam 577969-001
● 10.1-inch, standard-definition, AntiGlare display assembly with webcam (includes
WWAN)
580615-001
● 10.1-inch, standard-definition, AntiGlare display assembly with webcam 577968-00116. oldal a hivatkozott PDF-ben.
Ebből arra következtetek, hogy a nem WWAN modellekben alapból nincs benne az antenna, ugyanis külön part number alatt fut az antennás verzió.
-
Dave™
nagyúr
válasz pallacko #8855 üzenetére
Passzolom, én írtam, de csak mert láttam, hogy van, próbálni még nem volt szerencsém, de elgondolkodtató. Itt van pár darab. Az alap festés nagyon ellenálló, a matrica valószínűleg jóval kevésbé lesz az, csak nem tudom, hogyan jön fel, ha már egyszer valamikor cserélni kell.
Új hozzászólás Aktív témák
- Victus 16-e0900ng 16" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050 16GB 512GB magyarított vbill gar
- Dell Latitude 5289 2in1, 12,5"FHD Érintőkijelző, I5-7300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10, Számla,
- ROG Zephyrus G14 GA401QM 14" QHD IPS Ryzen 9 5900HS RTX 3060 16GB 512GB magyar vbill gar
- Eladó Lenovo IdeaPad 3 15ALC6 82KU005MHV laptop garival és számlával( 5 hónapos vásárlás)
- Laptop Wifi és WWAN (3G 4G) kártyák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest