Új hozzászólás Aktív témák

  • Dave™

    nagyúr

    válasz ludsimon #12506 üzenetére

    A Pentium4 régi architektúra és nagyon sokat fogyaszt. Az intel-féle TDP nem nagyon jó semmire, a Core2-nél köze nincs a valósághoz (illetve lehet, de mivel sokkal kisebb feszültségen is elmennek, mint a gyári intervallum, így tényleg nem sokat ér).

    Az atom nagyon gyenge, igen. A kétmagos már használhatóbb, de otthonra drágább egy olyan, mint az előbb említett Core2-es példa. A C2 pedig sokkal gyorsabb.

    Azt mondtad otthonra kell, nem? Legalábbis a 24/7 meg a szerverből erre gondoltam. Akkor minek netbook? Nincs C2-es netbook, csak notebook. A feszt ott sem nagyon fogod tudni állítani, ezt csak asztali gépeknél lehet manuálisan. Egy mobil C2-es sem fogyaszt sokat viszont. Inkább vegyél valami használt C2-es gépet/notebookot szerintem, ha a méret nem számít. A netbook kevesebbet fogyaszt, de jóval gyengébb is. Mellesleg az SSD mellé sem a legjobb ötlet az Atom (sok párhuzamos művelet).

    szerk: én azt mondom, ha otthonra kell, akkor vegyél egy marha olcsó giga g31-es lapot (775), bele a legolcsóbb 1 v. 2 magos C2 alapú celeront (E3300 pl., de R0-ás steppinggel kellene), ez 6-osra fixált szorzóval 1200 MHz-en fog menni, nem akarom besaccolni, de szerintem 0,8V alatt lesz a fesz igénye, kb. vissza fogja tölteni az áramot a konnektorba :DDD Árban egy 20-asból ki is jön a lap+proci+ram, a táp viszont nem teljesen mindegy, hogy milyen, jó lenne valami 250-es FSP jó hatásfokkal.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák