Új hozzászólás Aktív témák

  • #16820480

    törölt tag

    válasz assemble #24902 üzenetére

    Inkább OFF-ba teszem, mert csak egyfajta elmélkedés lesz, amit írok, és nem is személyesen neked célzom kizárólag.

    Ahogy látom a tendenciákat, úgy néz ki, hogy sikerül egy olyan hájpot elindítaniuk ezzel a lejátszóval, mint annó az ipod volt. Cikkeznek róla, részt vesznek az egyszerű emberek számára tartott kiállításokon, stb. Ezzel most egy csomó embert elérnek, akik soha nem hallottak még 24/192-es felvételekről, soha nem hallottak balanced kimenetről, de még adott esetben DAC-ról sem. A jól összeállított marketing pedig úgy néz ki hat, és sokan isszák a nagy szavakat.
    Ez részben nem baj, mert nem árt, ha több figyelmet fordítanak végre a jó minőségű felvételekre, és jó zenékre de ezek a technikai dolgok csak egy részét képezik a történetnek. Lehet itt felsőbbrendű minőségről beszélni, de akik ebben hisznek, azokat érdemes leültetni egy rendes abx vaktesztre, hogy ugyan mondák már meg a különbséget a 24/192, a 16/44.1 és az mp3 közt. Eddig nem igazán ismerek olyat, aki hiteles eredményt ért volna el.
    Szóval jó a publicitás, de tényleg kíváncsi vagyok hova mennek vele. Remélem nem arra, amerre az Apple ment.

    Ez a pár sor egyébként nem a lejátszó képességeit hivatott lenézni, ahogy előttem mondták: lehet nagyon jó, átlagos, de akár átlag alatti is. Eddig még csak olyanok véleményét hallottuk, akik vagy el akarják adni, vagy nem nagyon hallottak mást. Várjuk izgatottan, hogy mit hoz az új lejátszó, és hogy teljesít a jelenlegi mezőnyben :K

    Köszönöm a figyelmet, kéremkapcsoljaki...

Új hozzászólás Aktív témák