Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mszl
aktív tag
Sziasztok!
Szükségem lenne egy mp3 lejátszóra.
A főbb kritériumom:
1. hogy tudjak lejátszási listákat létrehozni
2. könyvtár lejátszás, ismétlés legyen
3. SD bővíthetőség vagy min 8 GB memória
(4. 3,5mm jack kimenet )
Más semmi extra. Összállítok egy lejátszási listát és azt játsza le (és-vagy) ismételje azt.Ki mit ajánl??
Üdv. Laci
A hálózat építést csak elkezdeni lehet, befejezni nem.... Eredetije a HUP-on!! Onnan kölcsönöztem!!
-
PHM
addikt
válasz detroitrw #18154 üzenetére
A gyári firmware-ben GoList néven szerepel,
gondolom ez valamiféle lejátszási lista lehet.
A mappa nézettel nem vagyok elégedett, mert az utolsó szám után
nem lép át a következő mappába, hanem leáll a lejátszás.
Mondjuk annyira nem zavar, már megszoktam.Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
törölt tag
sziasztok!
még régebben vettem egy Meizu M6-ot, amit imádok, bár telefon mellett egyre kevesebbet használtam már, viszont sokkal szebb hangja van, mint akármelyik telefonnak eddig, csak már kicsit gyengélkedik (akksi keveset bír, az érintőgombok nehezen reagálnak). gondolkozom, hogy esetleg keresek neki egy utódot.
létezik még manapság olyan lejátszó, ami értelmes módon lehetőleg nagy tárhelyet foglal magában? mondjuk olyasmire gondolok, ami ilyen 80-100-160GB-os méretben is kapható, de nem ilyen táblagép méretű nagy kijelzős, hanem kompakt kialakítású. csak zenére kellene, viszont akkor már megpróbálnám az egész gyűjteményem rátenni.
ha ez nem megy, akkor a másik, amin gondolkodtam, hogy esetleg valami nagyobb tárhellyel rendelkező (mondjuk 32GB-os?) és bővíthető lejátszót lenne érdemes, így mondjuk el lehet érni olyan 64GB környékkére, ami már nem rossz, bár gondolom ez nem/sem lenne pénztárcakímélő.amit szeretnék, hogy lehetőleg microUSB legyen a csatlakozó, hogy tudjak egy kábelt használni a telefonnal, hogy legyenek rajta fizikai hangvezrlő gombok, viszonlag kompakt méretű legyen és bírja sokáig az akksi. és persze legyen jó hangja, mert az egésznek ez a lényege
létezik ilyen lejátszó, vagy ez már súl sok kritérium?
-
schulc99
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni abban, hogy lehetne egy Philips SA4RGA04KF/12 lejátszót felhangosítani?
Sajnos a gyári fülessel nagyon halk és más fülesekkel sem jobb a helyzet.
Nincs valami lehetőség a hangerő növelésére?Előre is köszönöm a segítséget.
Sokaknak fáj az intelligencia. Akinek ilyen fájdalma van az kerüljön, ha kérhetem. (A 99 NE tévesszen meg, nem a születési évem!)
-
schulc99
aktív tag
Köszi, de ezt már megcsináltam. Ennek ellenére halk a gyári fülessel a lejátszó.
Más megoldás esetleg nincs, hogy növelni tudjam a hangerőt?[ Szerkesztve ]
Sokaknak fáj az intelligencia. Akinek ilyen fájdalma van az kerüljön, ha kérhetem. (A 99 NE tévesszen meg, nem a születési évem!)
-
PHM
addikt
válasz schulc99 #18159 üzenetére
A gyári fülhallgató ebben a kategóriában szerintem felejthető.
Ebből a generációból nekem egy Muse van, ott 21-ig állítható a hangerő.
Ha utána pár másodpercig nyomva tartom a hangerő növelő gombot,
csak akkor hajlandó tovább hangosodni.
Nálad meddig engedi növelni a hangerőt?
Mert lehet, hogy ott is valami efféle huncutság vagyon.Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
akela91
addikt
Sansa clip+ ot szeretnék venni, találtam egy egész jó ajánlatot újonnan: [link], kb 7000 FT lenne, ez lehetséges? Ez visszatartó erő picit: Manufacturer refurbished
An item that has been professionally restored to working order by a manufacturer-approved vendor. This means the product has been inspected, cleaned and repaired to meet manufacturer specifications and is in excellent condition. This item may or may not be in its original packaging.Ti bevállalnátok?
-
schulc99
aktív tag
Nálam 31 a max hangerő, de így is nagyon halk. Ha nyomva tartom a hangerő gombot, akkor sem lesz hangosabb sajnos. Már bánom, hogy megvettem.
Az utcán, buszon nem igazán használható.Sokaknak fáj az intelligencia. Akinek ilyen fájdalma van az kerüljön, ha kérhetem. (A 99 NE tévesszen meg, nem a születési évem!)
-
SzGee
aktív tag
válasz schulc99 #18167 üzenetére
próbáld meg a nyelvet/régiót európairól amerikaira vagy ázsiaira állítani
sok lejátszót az európai standardek miatt nem lehet egy adott szint felé hangosítani, ezért kell a régiót megváltoztatni
más ötletem nincs, ha így sem megy, akkor ez sajnos csak ennyit tud
esetleg próbáld meg egy jobb fülesselIf you leave me, can I come, too?
-
PofaJenö
senior tag
Akit érdekel van egy eladó ilyen [link] + 16GB kártya CL10-es.
Lumia 820 --> Huawei P9 lite --> Samsung Galaxy S 9 --> Sony Xperia 5II --> Samsung Galaxy S 10e. --> Samsung Galaxy S 22.
-
schulc99
aktív tag
Megpróbáltam a nyelv megváltoztatásával, de semmi váltózás.
Régióváltoztatásra sajnos ennél a tipusnál nincs mód.
Úgy látszik ettől ennyi hangerő telik.
Azért köszönöm a tanácsot.
Üdv.Sokaknak fáj az intelligencia. Akinek ilyen fájdalma van az kerüljön, ha kérhetem. (A 99 NE tévesszen meg, nem a születési évem!)
-
PHM
addikt
Egy rövid kis szösszenet először a Philips Gogear Muse-ról: (SA4MUS16KF/12)
- A zenelejátszás funkció elindítása idegesítően lassan megy,
ráadásul mindig először az előadók szerint akarja rendezni a számokat.
A hab a tortán, hogy ha arra vetemednék, hogy a lejátszó opció
menüje segítségével letörlök egy zeneszámot, a Muse a törlés után
újraindul, s attól kezdve elfelejti az összes előadót. Ez a jelenség minden,
hiba miatti újraindulásnál fennáll.Márpedig abból van bőven...
- APE-FLAC ugye nincs, a WAV még csak-csak, de például az Angel
elején újraindul a lejátszó. Kipróbáltam, WMA-ba konvertálva is újraindul.
- A görgetés nehézkes, több száz zenénél teljesen használhatatlan.
- A "hangszínszabályzó", legalábbis amit az EQ helyett csináltak, egy értelmetlen,
semmire sem jó vacak. Szerintem. Is...
- Az érintő képernyő kicsi a normális használathoz.
- A videó lejátszás viszonylag normálisan működik, csak nincs TV kimenet.
Ennyiért sokkal használhatóbb tabletet lehet venni videózáshoz.
Egy szó, mint száz, ez a lejátszó a jelenlegi formájában
minőségi zenehallgatásra gyakorlatilag teljesen alkalmatlan.
Ezért aztán nem is foglalkoztam vele sokáig érdemben, nincs értelme
a többi lejátszóval összehasonlítani. Mivel jelenleg a legfrissebb firmware
van rajta, s az hemzseg a hibáktól, senkinek sem tudom ajánlani ezt a kütyüt.
Az ár/érték aránya pillanatnyilag jóval a béka feneke alatt leledzik.
Ha netán a következő frissítésnél gyökeresen megváltozna a helyzet,
azt itt jelezni fogom.A többi, versenyben maradt lejátszóról már csak holnap írok,
de előre bocsájtom, ne várjatok részletekbe menő tesztet részemről.
Ehhez sem a hallásom, sem a fülhallgatóm nem elég jó.Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
Csapi007
veterán
Sziasztok
Talán nem ez a megfelelő hely, de jobbat nem találtam.
Szerintetek hol lehetne egy GoGear Vibe-on USB csatlakozót cseréltetni? Szerviz kft-nél voltam már, ők nem vállalták."Csak úgy mondom"
-
PHM
addikt
Kezdjük akkor:
Először is leszögezném, hogy a Sansa Clip+ szinte minden igényem
kielégíti a mindennapokban.
Utazás közben hallgatom a tömegközlekedési eszközökön.
Ebből fakadóan nem a legjobb minőségben tárolom rajta a zenéket,
s a legjobb fülhallgatómat is inkább csak otthon veszem elő néha.
Ezért aztán nem is mondhatom el magamról, hogy képzett hallásom volna.
A következő zenéket használtam az összehasonlításhoz:
Massive attack: Angel, Diana Krall: Departure bay, Suidakra: Dowth 2059,
Patrick Cowley: Menergy
Mindegyik FLAC formátumban van, illetve WAV-ba is átkonvertáltam őket.
A lejátszókon minden hangzásjavító effektus, valamint az EQ ki lett kapcsolva.
Az első áldozat a Clip+ vs Gogear Ariaz (2) volt.
Itt arra a megállapításra jutottam, hogy az Ariaz hangja kicsit,
de tényleg csak kicsit, mintha élőbb, teljesebb lenne.
Ez elsősorban az Angel hallgatásánál érződött.
Ha úgy tetszik, a Clip+ hangját kicsit szárazabbnak éreztem.
Számomra egyébként alig észrevehető volt ez a különbség.
Az Ariaz ellen szól viszont, hogy FLAC lejátszás közben néha egy pillanatra
megakad a lejátszás. Nem tudom, mi lehet az oka, s fura mód ezt csak az
Angel-nál tapasztaltam. Igaz, ez a Clip+-nak is megfeküdhette a gyomrát,
mert a szám végén egyszer újraindult.
Ezután megpróbáltam a 2 Ariazt összehasonlítani. (2) vs (3).
A zárójelben lévő számok a generációt jelentik.
Hangzásban nem sikerült különbséget felfedeznem,
mégis az újabb Ariaz lett a befutó, mert minden zenét röccenés nélkül játszott le.
A következő összehasonlítás tárgya az Ariaz (3) vs Sansa Fuze lesz.
De erről már csak holnap értekezek, mert egyrészt ez még folyamatban van,
másrészt pedig néha pihenni is kell...[ Szerkesztve ]
Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
PHM
addikt
El kell, hogy keserítselek, ugyanis ígéretemmel ellentétben nem tudok
beszámolni még a Fuze vs Ariaz (3) párharc eredményéről.
Egyszerűen nem tudok dönteni.
Talán holnapra kikristályosodik a dolog, addig viszont kérek egy kis türelmet.
Azt közben azért leszögezném, hogy ezen lejátszók mindegyike
(a Muse kivételével) hozza a kötelezőt, azaz:
- Nincs alapzaj, cicergés, stb.
- Mind másképp, de kis tanulás után könnyen kezelhető.
- Megvan bennük minden fontos és kevésbé fontos szolgáltatás.
- Megfelelően testre szabhatók.
- Elfogadható a rendelkezésre állási idejük.
Mivel számos márkátlan lejátszóm is volt/van, ezekre sok ellenpéldát láttam
és hallottam, úgyhogy szerintem becsülendő tulajdonságok.
Igaz, ezek el is várhatók ebben a kategóriában.Más:
Pénteken kaptam egy márkátlan MP4 lejátszót.
Promóciós ajándék volt, úgyhogy gondolhatod, nem egy iPod.
Az APE-FLAC ugyan nem begyere neki, viszont kíváncsiságból kipróbáltam
vele a tesztzenéket WAV-ban. Zokszó nélkül, meglepően jó minőségben
játszotta le őket. Sőt, a magas bitrátájú WMA-tól sem jött zavarba.
Szégyellheti magát mellette a Muse...Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
PHM
addikt
Eljött az este, és én még mindig nem tudok dönteni.
Nekem egyformán jónak tűnik mind a Fuze, mind az Ariaz hangja.
Úgy látszik, ilyen apró különbségek felismerése/behatárolása
(Mert gondolom vannak.) már meghaladja a képességeimet.
Hiába, nem vagyok mai gyerek, a hallásom már biztosan nincs olyan,
mint 30 évvel ezelőtt.
Mindazonáltal, ha valaki úgy érzi, elég jó hallással rendelkezik,
és kedve van összehasonlítani a rendelkezésemre álló lejátszók közül
egyiket-másikat, hát én benne vagyok.Szubjektív véleményem szerint, aki egy Fuze beszerzésén gondolkodik,
és mondjuk a Fuze+ felé kacsintgat, bátran választhatja helyette a
Gogear Ariaz 3. generációs tagját. Szerintem jobban jár vele.Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
Crystalheart
őstag
Hali, használt itt már valaki ilyet? Trevi MP 1504
Az igazság az, hogy kellene valami fejhallgató is, meg egy hanglejátszó is, a kettő együtt így olcsóbb volna. Persze nem várok semmi csodát, pláne hangminőség terén, de a recsegős, felére megsüketült, kontaktos, hatszor szigszalagozott Nokiás fülhallgatónál csak jobb lehet. Na meg a lejátszó elsősorban munka közbeni hangoskönyv-hallgatáshoz kellene, ahol jobb, ha nincsenek kábelek. Ezért kérdem, nem próbálta valaki?
-
Chuck Norris
senior tag
Az MPIO ML-100 -am már kezd igencsak halódni, főleg mechanikailag ezért gondolkodok egy uj játékoson.
Kb egy hasonló készüléket szeretnék mint ami van, pontmátrix kijelzővel meg AA(A) elemmel. Googlizok már egy jó ideje de úgy tűnik, hogy csak ez van [link] Valakinek van talasztalata vele? vagy valami hasonlót tudtok ajánlani?Előre is köszönöm
-
dethroner
veterán
Tegnap a tesco-ban megláttam hogy ez 1989 Ft. Olvastam már hogy nem valami híresen jó termék, de gondoltam hogy a konyhában egy pici hanszórópárral jó lesz, plusz ennyiért a bolondnak is megéri. Leírom a tapasztalataim. Nagyon kemény, rideg anyag az egész, a gombok nagyon keményen járnak, hangosan kopognak. Nincs billentyűzár, és a 4 GB memória az nem beépített, hanem egy micro sd kártya van benne. Az egyetlen jó pont a kijelző. Felbontásához képest meglepően jó, olvasható, rengeteg információt megjelenít. De ez volt az egyetlen ami pozitív. Minden induláskor a legelső számtól kezd, és szerencsére valami gyártási hibás termék volt, a menü nem működött. Főmenüből bármilyen almenüben belépve a másodperc tizedrésze alatt dobott vissza a főmenübe, így se nyelv, óra, kijelző, és semmi más beállítás nem működött. Hangerő szabályozás meg kész vicc, nincs direkt gomb, egy kurzort lefelé nyomni, majd utána az előre-hátra gombbal változtatni. És minden kurzorlenyomáskor megállította a zenét. Gondolom ezek főleg gyártási hibák, a többség mentes ezektől a hibáktól, de a hiányosságai akkor is elriasztottak attól hogy cserét kérjek. Levásároltam és örültem hogy szart fogtam ki
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
válasz Ati1979 #18183 üzenetére
Igen, valóban elriasztott attól hogy cserét kérjek, bár a 2000 Ft-os ár nagyon baráti, annyiért talán a memóriakártya is megéri, és ha nem hibás a cucc és tudja amit gyárilag kell, akkor meg ráadásként van egy ajándék lejátszó De van pár tulajdonság ami fontos lett volna, de ez úgy vettem észre hogy alapból nincsenek benne a készülékben. Van még ez a csoda is 3800-ért, de ezek után már nem kockáztattam
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
-
-
dethroner
veterán
válasz Ati1979 #18187 üzenetére
És az utolsó clip+ volt amit megvettem, nem tudtak az edigital-nál adni másikat helyette. Kéne valami lejátszó, de olyan ritkán van rá szükségem hogy sajnálok érte sok pénzt kiadni.
-
Ati1979
veterán
válasz dethroner #18188 üzenetére
Az a baj, hogy 10-15k-nál olcsóbban nem hiszem, hogy van olyan amiért pénzt érdemes adni.
Nemcsak, hogy nem szólnak jól, de még tele vannak idegesítő hibákkal is.Ha ennyért vennék akkor vagy az ajánlottak, vagy egy ilyet.
Mondjuk nem tudok róla konkrétan véleményt alkotni, mert nem hallottam.
Vagy nézz szét az aprón v apród.hu-n ott szoktak lenni néha jó vételek.
-
akela91
addikt
Sansa Clip+ ra Rockbox-ot szeretnék tenni, van valahol erről egy szép leírás?
(#18195) Zoli133 : Ez nem fog, csak én bootloaderes megoldást találtam, de ez sima akkor.
[ Szerkesztve ]
-
dethroner
veterán
válasz Ati1979 #18191 üzenetére
A clip+ amit visszavittem 3 napos gariba is 12K volt, és hiába szólt tényleg jól, ha évente csupán max 15 napot használom, akkor felesleges luxus ennyiért.
A felújított vagy ebay-s dolgokat meg ilyen termék esetnén nem preferálom, mert a fenti példából is látszik hogy a legjobb termék is lehet gyári hibás.A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
PHM
addikt
válasz dethroner #18196 üzenetére
Ha mindenáron újat akarsz és olcsón, vegyél egy Myaudio MA C50-est.
Nem AAA elemmel működik, de azokat nem is igazán javaslom.
A legtöbbjük cicereg egy kicsit a háttérben, amelyik meg nem,
annak meg is kérik az árát.
A "refurbished" lejátszók közt vannak olyanok, amik kiállított darabok voltak,
vannak olyanok, amiket pár nap után hoztak vissza a vásárlók,
illetve olyanok is, amiket a gyártó, vagy a szerviz megjavított.
Ezeket kevesebb garanciával, cserébe jóval olcsóbban lehet megvenni.
Tapasztalataim szerint semmivel sem kevésbé megbízhatók,
mint vadonatúj társaik. Sőt...Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
Ati1979
veterán
válasz dethroner #18196 üzenetére
Szerintem, nézegesd az aprót. Néha vannak 5-6 ezer forint körül elég jó darbok is. Annak megvan az az előnye, hogy vétel előtt kipróbálhatod. Max. ha nem tetszik akkor nem veszed meg.
Igen, de ilyen alapon a teljesen új is lehet gyári hibás. Ahogy veled is előfordult. A refurbished-re meg ha jól tudom, ugyanúgy vonatkozik a garancia.
-
dethroner
veterán
Ez a Myaudio MA C50 egy vicc Komolytalan, nincs kijelző, nagyon gyenge akku idő, és én az életben még egy myaudio-t nem veszek, még akkor sem ha kipróbálhatom előtte.
Ati1979 Használtat meg azért nem akarok, mert mint írtam évente mindössze 3 alkalommal van rá szükségem, szóval ha kapok is mondjuk pár nap próbagaranciát, én itthon nem fogom órákig nyúzni, vonatút meg legközelebb augusztusban lesz.
A kipróbálás is necces, mert amit vettem clip+, annak is volt a baja hogy a billentyűzár aktiválása után kb fél perccel kikapcsolta magát, és alig lehetett újraéleszteni. Szerintem ez egy olyan hiba, amit észre sem veszel kipróbálás során, ott max a külsejét nézed meg, a menüt nyomkodod, és a hangját figyeled. A billentyűzárat tartósan akkor kapcsolod be, ha már a tiéd és zsebre akarod vágni.
Meg hát ki tudja hogy egy használt készüléknek az aksija milyen állapotban van. Nekem minimum 10 órát kell menni vonattal, ezekben meg elemet cserélni nem lehet.
Nagyon bánom hogy az mp3-as discman-em meghülyült. Ha azt valahogy helyre tudnám hozni, nem is kéne helyette másik lejátszó.A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
Ati1979
veterán
válasz dethroner #18199 üzenetére
Hát igen. Ezekre a rejtett hibákra nem nagyon lehet felkészülni. Esetleg ha nagyon becsületes az eladó elmondja.
Ebben az esetetben valóban nem érdemes használtan venned. Az aksija biztosan nem bír tíz órát egy használt készüléknek. (legalábbis ebben az árkategóriában)
Igazából az a probléma hogy pár ezer forintért nem hiszem, hogy lehet jót kapni. Főleg nem újan.
Új hozzászólás Aktív témák
- 27GR95QE-B OLED Törött Monitor eladó Minden gyári tartozékával gyári dobozában
- OLED55A16LA Törött alkatrésznek eladó
- Filament tároló doboz páratartalom-mérővel
- IPhone SE 2022 256GB gyári független hibátlan 2026.01.23 gyártói jótállás
- Macbook Pro M1 2020 megkímélt magyar billentyűzet 12 hónap szavatosság számlával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest