Hirdetés
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
- Látványos előzetesen a Secret Level sorozat
- PlayStation 5
- Warhammer 40.000
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- EAFC 25
- Xbox Series X|S
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Saccha
csendes tag
válasz BandiHUN #4292 üzenetére
Kicsit utánanéztem a dolognak közben.. 9 fehér ledet és 3 négylábú RGB ledet akarok összetolni 5Vra, egészpontosan USB-re. Az RGB LEDeket előre kinéztem a bolt árukészletében, pontos adatokis vannak róla: piros 2.2V, zöld, kék: 3.6V körüli, 30-30mA!..mivel ezeket a színenként sorbakötöm már más ellenállás értékkel számoltam: 3db piros lábra 33Ohm-ot, a zöld,kékre pedig 18Ohm jött ki.
Úgy tudtam hogy a fehér és kék ledek nyitófeszültsége 3-4V körüli ezért így számoltam a 9 fehér leddel is, így 9 fehér kb. 3.6 nyitófeszültséggel, 20mA mellett 8.2Ohm-os ellenállás jött ki.Ebben az egészben nem vagyok teljesen biztos, ezért jólenne ha megerősítenéd a dolgot..vagy ha valamit rosszul csináltam mondd légyszi!
Köszi!
-
Saccha
csendes tag
válasz BandiHUN #4294 üzenetére
Az a baj hogy az árlistában csak néhány lednél tüntetik fel hogy mennyi fesz esik rajta.. pl a négylábúnak van egy adatlapja, ott szépen rajtavan hogy pl a pirosnak 2-2.4V kell..
A fehérről és a kékről semmitsem tudok csakhogy 12-16000 nCd a fényerejük, éshogy 20mA áramerősség kell nekik.
a sorbakötést RGBnél úgygondoltam hogy 3 ilyen ledet kötök össze, mivel egyforma ledeket veszek, ezért az azonos színhez tartozó lábakat sorbaköthetem, így színenként egy ellenállás kell hozzá.
De remélem a boltban ha elárulják a ledek nyitófeszültségét akkor hipphopp kiszámolhatom hogy hány Ohm kell nekik..
vagy szánokrá egy ezrest és 30-200 Ohm-ig mindegyikböl veszek egyet -
Saccha
csendes tag
-
Saccha
csendes tag
válasz BandiHUN #4299 üzenetére
Jaj, olyan bonyolult ez.. Na így gondoltam..demár teljese elbizonytalanodtam hogy ez mijen kapcsolás..
-
őstag
válasz BandiHUN #4357 üzenetére
Thnx!
ma szédszedtem, és mivel ez compaq táp voltak még egyéb dolgok is az aljzatra forrasztva, így azt nem bántom, hanem az tápba belemenő részt csinálom meg 90 fokosra, hogy a lehető leglaposabb legyen, és úgy jó lesz (remélem érthető volt)
A hosszabító kábel az csak úgy maradt
"amúgy vágtam én már el kaszával bedugott fűnyíró hosszabbítót".............IHB-MBM............. Let's Go MAVS!
-
haralambusz
tag
-
.:Kristian:.
addikt
válasz BandiHUN #4398 üzenetére
Ismerem a srácot akitől vettem, szinte mindig nála vásárlok.
Blokkot sem adott vele, webáruházból lett rendelve. [link]
Amennyiért az oldaon fel volt tüntetve annyiért odaadta a házat, tehát semmi hasznot nem tett rá, lehet ezért nincs se blokk se számla.a pákásat megpróbálom, hátha segít.
[ Szerkesztve ]
-
TomiLi
addikt
válasz BandiHUN #8248 üzenetére
Nagyon köszönöm a segítséget! Már tisztán látok!!!
Sajnos a ventin nem látszik teljes egészében a panel, de valószínű neked lesz igazad és rá lesz integrálva már az ellenállás. Ha csak a helye van kialakítva, akkor bajban vagyok, mert nem lehet szétszedni a ventit....
Kipróbálom, egy ledet rákötve, hogy mit reagál...Bogyorisz
-
speed471
aktív tag
válasz BandiHUN #11033 üzenetére
Hűha gyorsak vagytok ezt nagyon szépen köszönöm!
Nekem evvel az egészel egy gondom van akkor a vezérlőm miért nem érzékeli?
hiába kötöm be a két szálat sajna nem reagál..
Szóval elméletben miért nem érzékeli ez a kütyü? mint írtam több féle képpen volt rákötve nem szívesen válok meg a ventiktől...
Még egyszer köszönöm mindenkinek!!
Két lépés közt születik a megoldás. "Okos az, aki csak a felét hiszi el annak, amit hall. Zseni az, aki tudja is, hogy melyik felét."
-
moha21
veterán
-
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs