Új hozzászólás Aktív témák

  • angclung

    csendes tag

    válasz generic #45 üzenetére

    Én más oldalról közelíteném meg a kérdést.

    A legtöbb probléma az előreutalásól adódik. Szerintem ez egy nagyon rossz gyakorlat, mert míg az előreutalót gyakorlatilag teljesen kiszolgáltatottá teszi, a másik oldalnak ténylegesen nulla a kockázata.

    Gondoljunk bele, hogy aki kéri az előreutalást, általában azon az alapon teszi, mert bizalmatlan, de ugyanígy a másik fél is kérhetné, hogy előre küldje el neki az árút, és majd aztán fizet. Szóval teljesen szimmetrikus a dolog, de valamiért az eladók többsége mégis elvárja az előreutalást, úgy gondolja, hogy ez alapból így szokás. (Szoktak arra is hivatkozni, hogy a pénz azért is kell előre, mert az illetőnek a kért termék nincs raktáron, de erre én azt mondom, hogy ez esetben olyantól vásároljunk, akinek van.) Az előreutalást pedig számtalan módon ki lehet váltani (pl. személyes átadás-átvétel, postai utánvét), melyeknek persze szintén van kockázata, de megfelelő körültekintés esetén lényegesen kevesebb, mint az előreutalásnak. (De ha valaki mégis az előreutalás mellett dönt, kérjen legalább valamilyen biztosítékot: lakcím, igazolvány fénymásolat, stb., melyek szintén nem teszik 100%-ossá a dolgot, de talán jelenthetnek valamit).

    A pozitív értékelés meg sajnos szintén nem biztosíték, mert többen önmagukat értékelik alternatív fiókjaikkal, másrészt sajnos az is szokás, hogy mézesmadzagként csinálnak egy-két korrekt üzletet...

    Szóval azt tanácsolom, hogy ne utaljon senki előre ismeretlennek, mert nagyon-nagyon sok a visszaélés, és a kifizetett pénzt adott esetben már szinte lehetetlen visszaszerezni!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák