Új hozzászólás Aktív témák

  • mezis

    nagyúr

    válasz zetecR #57405 üzenetére

    Nekem ezt szokták sütni:

    "Kürtős kalács

    1 kg liszt
    ½ csomag élesztő (2g)
    1 vagy 2 tojás sárgája
    5 dl tej
    3 evőkanál cukor
    10dkg vaj
    2 kávéskanál só

    + darált dió cukor 1:1 arányban kb 1 befőttes üvegnyi

    Az élesztőt 2 dl tejben és 1 evőkanál cukorral felfuttatjuk.
    A liszthez hozzákeverjük a sót és a cukrot. Aztán mélyedést csinálunk a közepén
    és abba keverjük bele a tojássárgáját és az élesztőt, aztán annyi tejet,
    amennyit felvesz de még sűrű marad. Majd hozzá keverjük az olvasztott vajat.
    Aztán nagyon sokáig dagasztjuk, amíg el nem válik az edény falától és hólyagos nem lesz
    (a kezünk). Kb 30 percet kell keleszteni.

    A kürtős fát az első sütés előtt be kell olajozni és fel kell forrósítani.
    (Minden sütés előtt be kell olajozni és a tésztát is !)"

    mezis

Új hozzászólás Aktív témák