Új hozzászólás Aktív témák

  • AtHoS

    nagyúr

    Valaki véletlenül nem jártas szünetmentes tápegységekben?

    Van egy ilyen készülékem: APC Smart 600 UPS

    Tegnap reggel mikor bekapcsoltam a számítógépet érdekes hangok jöttek belőle. Olyasmi volt, mikor egy kocsi akkuját "szikráztatják", de hamar abbahagyta (2-3 sec). Viszont volt benne egy elég nagy csattanás is. Meg is lepődtem.

    Ma pedig gépüzem közben volt egy áramingadozás, amikor is előbb elkezdett ugyanolyan hangokat kiadni, majd le is kapcsolt mindent és sípolt erősen a speaker benne.

    Szétkaptam a készüléket és picit "amperszag" csapta meg az orrom. Tesztelésképpen bekapcsoltam és terhelés nélkül elvettem tőle az áramot. Ekkor a hátsó részéből ugyanaz az érdekes hang jött. Mintha egy relé kapcsolgatna elég nagy gyorsasággal és ettől elkezd rezegni a burkolat.

    Következő lépésben rákapcsoltam egy forrasztópákát kb. 60...70 W magasságát vesz fel. menet közben megint elvettem az áramot a szünetmentestől, ekkor át is kapcsolt akku funkcióra, de kb. 2 másodperc múlva megint elkezdett sípolni és most már azt is észrevettem, hogy az előlapján folyamatosan világít közben a Replace Battery led-je.

    Egyszerű akkucsere lenne csak a megoldás vagy valami elhalálozott a készülékben? Kicsit érdekes számomra az a "reléhang". Eddig még nem hallottam belőle ilyen hangot, pedig 2-3 naponta találkoztam az automatikus öntesztjével.

    Mondjuk vagy 3 hete volt egy majd órás áramszünet, akkor kb 30..40W terhelést kellett ez idő alatt vinnie. Lehet az tett be az aksiknak? A fenti linken olvasható, hogy augusztus magasságában már 1 évesek voltak.

    Milyen akkut kellene bele szerezni és honnan is lenne érdemes?

    [ Szerkesztve ]

    read-only mode on the forum

Új hozzászólás Aktív témák