Új hozzászólás Aktív témák

  • lela

    aktív tag

    Azt szeretném kérdezni, hogy egy Asus ROG STRIX B360-I mini ITX alaplapba az M.2 ssd beépítése megfelelő?

    Az a helyzet, hogy adtak hozzá képen látható alsó csavart és 2242 es SSD hez való kis lemez konzolt (ennek a használatát le is írja a leírás), illetve a felső zacskóban lévő távtartó csavart és a hozzá tartozó rögzítő csavart (szó sem esik a leírásban róla.). Tehát a képen látható X 2.

    Az alaplapon két M.2 csati van az egyik felül amelyiken van egy pici borda aminek a hátoldalán hővezető gyurma. Ezen az oldalon be van forrasztva a két csavar az alaplapba. Ilyenkor nekem csak egy távtartó csavar kell és akkor a rövidebbik ponton lévő csavar ugyebár hozzá sem ér az SSD-hez. Ilyenkor a hővezető gyurma jól hozzányomódik jól hozzáér a chipekhez.
    Először azt hittem, hogy a két kis távtartócsavart kizárólag az alaplap hátoldalára történő rögzítés esetén kell alkalmazni, de ha felülre nem rakok belőle akkor a gyurma nem ér végig hozzá az ssd-hez és a közelebbi csavar feje hozzáérhet az SSD-hez.

    Vélemény?

    Illetve még egy kérdésem lenne? Ebben az alaplapban fog menni így gyári állapotában egy 9500 I5 kilencedik generációs processzor, vagy csak BIOS frissítés után? Mert ha nem akkor bajban vagyok... :F

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák