Új hozzászólás Aktív témák

  • Steve1207

    veterán

    Sziasztok!
    Rég jártam erre, véleményekre, ötletekre lennék kíváncsi.
    Adott egy CM Elite 110 ház, a házban a gyári ventijével, valamint egy Arctic freezer 11 lp.
    Amit még érdemes tudni, hogy egy i5-8400-at hűtünk és van 2db 3,5"-os hdd is a tetőszerkezeten, oldalt egy GTX 1060.

    Nos a problémám, gyári ősrégi hűtőpasztát használtam eddig a gyári házventi mellett. Nagyon jól beálltak a hőmérsékletek, most a bitang melegben is 50 fok körül mozgott a proci alapjáraton és a hdd-k is 42-43 fokon max.

    Mivel hangos a venti és tényleg nagy a meleg, mondom jó, cseréljük le a pasztát NT-H1-re (előtte még kőkorszaki Titan TTG-S104 volt fent). A házventit is lecseréltem egy Arctic F12-re, halkabb és elméletileg jobb is.

    Miután minden csere megtörtént, az új pasztával és a kánikula utáni -5 fokos környezeti lehűlés után, a hőmérséklet értékeim nem az igaziak. A proci alapjáraton 45 fok körül mocorog (a baromi melegben a régi paszta is itt tartotta), de gyorsabban felmegy magasabb hőfokra, mint korábban. Ellenben, mintha ott már tartaná a hőfokot, csak a köztes részben gyors az ugrás ahogy nézem.
    A hdd-k az eddigi hőfokról simán felmennek 45-re, pedig baromi meleg volt múlt héten.

    Újrapasztáztam már 3x, nem is vittem fel sok pasztát, gépházban kábelek lekötegelve (régebben fele ennyire se volt elrendezve). Először a pasztára gyanakodtam, de azt elvetem, mégis minőségibb az NTH1.

    Viszont ami még esélyes lehet, az a venti. A régi ventilapátok kicsit vissza vannak hajtva, így talán nagyobb területre fújnák szét a levegőt, míg az F12 sűrűbb, viszont jobban középre "tekeri". Ez akár ennyit számítana? Hátha belefutott már valaki hasonlóba.

    Köszi! :R

    .

Új hozzászólás Aktív témák