Új hozzászólás Aktív témák

  • HookR

    addikt

    válasz #16939776 #32022 üzenetére

    ITX-Box v11 - 3D - [link]

    Egyelőre ez csak amolyan tessék-lássék átméretezése a főbb komponenseknek.
    - A szélesség másfél, a hosszúság két centit nőtt, így 270 x 170 x 250 mm (H x Sz x M) a befoglalóméret. Házkonstrukciós sajátosságból (Jobb hátsó lekerekített túlnyúlásnak is kell hagyni egy minimum szélességet. Célszerű a 2,5"-es meghajtóhelyek vastagságigényével számolni.) és a dVGA tápcsatlakozójából kifolyólag kb. ez a legkisebb reális szélesség teljes magas bővítőkártya esetén.
    - CPU-hűtő maximális magassága 129,5mm lehet. Az elrendezéshez egy nagyobbacska top-flow hűtő illik (Pl. Be Quiet! Shadow Rock TopFlow SR1 100mm + a venti), de ebbe a magasságba már befér az Alpenföhn Atlas is a maga 125mm-ével.
    - Képen látható R9 Fury X dVGA tápcsatija és a baloldal perforált lemeze között 22mm van.
    - A hátlapi kivezetések (hátsó U-alakú betüremkedés) belső oldala és az alaplapi tálca eleje között 225mm áll rendelkezésre (míg a függőleges L-profilokig 200mm), ennél max. 1-2 mm-t lóghat előrébb a dVGA, amennyit az előlapi ív még megenged.
    - Az alaplap nyákja és az alaplapi tálca eleje között 52mm van. Alaplaptól nem árt 1cm-t szabadon hagyni, így ez most ~4cm vastag táp elhelyezését teszi lehetővé. Vastagabbhoz vagy a ház mélységét kell növelni, vagy ha muszáj, a hátsó U-alakú lemez betüremkedését le lehet csökkenteni a hátsó lekerekítésnek megfelelő 30mm-ről 20mm-re. Ez esetben a hátlapi kivezetések lemezének belső síkja nem a ház sík tetejének végétől kezdődne, hanem csak 10mm-rel azután, hogy elkezdődött a lekerekítés hátra lefele.
    - Alaplapi tálca síkja és a bal első függőleges L-profil között 136mm a távolság, ez határolja be a tápegység szélességét.
    - A képen látható dVGA burkolata és az aljlemez között 26mm áll rendelkezésre, így a TY-147 nem fér el alatta, pláne nem a leendő (és a modellre még be nem rajzolt) adapterlemezének kihagyott 2mm-rel együtt.
    - Az alsó TY-147-es venti mögött még van 80mm a hátlapi kivezetések lemezéig, azt akár 2,5"-es meghajtóhelyek kialakítására is fel lehet használni.
    - Ezek a méretek már lehetőséget adnak a képen láthatónál nagyobb IO portra is, amit lehet például nagyobb nyomógombok és/vagy audio csatlakozók elhelyezésére 'költeni'.
    - Az alaplapi tálca még nincs a 2,5"-es meghajtók rögzítési pontjaihoz igazítva. Elvileg akár 3db is elfér egymás mellett, állítva.

    Dillemmák:
    - A ház magasságát a v10-esnél egyrészt a hátoldali 30mm-es ívek, másrészt a DA-2 Molex Mini-Fit Jr csatlakozója és a billenőkapcsoló megléte határolta be. Utóbbiak kiiktatásával lehetőség van a magasság csökkentésére akár 30mm-rel, de gyakorlatban a bővítőkártyák hátlapi kivezetésének 20mm-ével érdemes számolni. Növelni tetszőlegesen lehet. Így lényegében azon múlik, kell-e 3 bővítőnyílás, illetve pontosan milyen hűtési megoldásban gondolkodik az ember, ami a dVGA-t illeti. Az ideális az lenne, ha lenne egy nagy hőcsöves passzív borda, amit az alulra helyezett TY-147 szellőztetne át úgy, hogy egyúttal a tápra is jusson a fuvallatból. Tehát a dVGA ne nyúljon túlságosan előre.
    - Ha a dVGA nagyon előre nyúlik, akkor a tápot max a CPU-ventilátor által keltett örvénylés öblögetné át valamelyest. Kérdés, hogy az elegendő lenne-e?
    - Ha a dVGA nagyon előre nyúlik, akkor a tápcsatijába dugandó tápkábelnek útban lehet a bal első függőleges tartó, mert csak 8mm van közötte és a tápcsati között.

    [ Szerkesztve ]

    ▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐

Új hozzászólás Aktív témák