Új hozzászólás Aktív témák

  • DarkByte

    addikt

    válasz Doky586 #19183 üzenetére

    Én amúgy azt tippelem, hogy amíg a legeslegutolsó C/D/E telephely nem kerül átállításra DVB-T2-re, addig nem lesz HEVC-esítés. Valaki PC-s eszközökkel biztosan meg tudja nézni, de nekem az a tippem, hogy változatlan bitsebeséggel küldik DVB-T2-n az eddigi DVB-T csatornákat, vagyis egyetlen új DVB-T2 mux sem használja ki jelenleg a maximális sávszélesség kapacitását.

    És logikusan belegondolva ennek az az oka, hogy jelenleg egy helyen fésülik össze az egy mux-ra menő bitfolyamot (MPEG-TS), így a legkisebb kapacitás, vagyis a DVB-T mux kapacitás és az AVC kodek alapján kénytelenek kódolni mindent, hogy a még régi telephelyekkel is kompatibilis legyen és ne kelljen duplán terjeszteni. Gondolom a DVB-T2 visszafelé kompatibilis transport stream szinten a DVB-T-vel (vagy legalább is ezt on-the-fly tudják konvertálni a telephelyen az eszközök).

    (a terjesztés amúgy nem tudom hogy pontosan miképp történik, bérelt vonalon, vagy esetleg dedikált mikrohullámú linken, valaki ezt is biztos tudja itt, én csak kikövetkeztetni próbálom).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák