Új hozzászólás Aktív témák

  • #19103744

    törölt tag

    válasz JulianSinulf #36488 üzenetére

    Általában 180 alatt nem megy az extruder semelyik vezérlővel sem.

    Ezért jó ha van egy tartalék hotended akkor rádugod arra közben emezen csinálod a kalibrálást. A kifolyt filamentet hiába méred azzal nem tudod kalibrálni az extrudert mert pontatlan értékeket kapsz mert már meg lett melegítve, 100%, h. megnyúlt. Ami kijön az extruderből közvetlenül, azt kell lemérni azzal kell számolni. (esetleg szétszeded a hőblokkig, csak a heatbreakig hagyod egyben.) De egyébként a bemeneti oldalon is mérheted, olyan rettentő sokat nem deformál az extruder. (nem nyújtja meg túlságosan, 100mm-en szerintem kb. mérhetetlen)

    Alapvetően az én gépeimen sincs baj a nullpontokkal. Az SR firmware ami eszement ezzel a pause-vel. Pedig nem ez az első deltájuk hanem sorrendben a 3. Mostanra már mindent is tudni kellene erről. És ugye fordítva van, Z-ben a home nem a 0 hanem a max. és nem valamelyik sarkában van X-Y ban sem hanem középen.

    inkább a végállást tolnám el.

    Nálad ha találkozik az asztallal, (persze nem 10-20mm-el) kb. semmi nem lesz mert nem fix asztal. A rugók elnyelik az ütközést. Ez inkább a fix asztalnál jelent problémát, csigatengelynél esélyes a deformálódás fogasszíjnál átugrás a következmény.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák