Új hozzászólás Aktív témák

  • aleister

    veterán

    válasz Hannibhál #79134 üzenetére

    Ez butaság. :)

    Egyrészt a lag tipikusan más tüneteket okoz. A képnek nem szabad akadnia, mert azt helyben számolja a pc, ellenben más játékos megjelenített karakterei beakadhatnak, ugrálhatnak. A másik legnagyobb probléma a nem detektált találatok. Ha másképp van, akkor szarul van megírva az adott játék.

    A másik, hogy ez tipikusan a net latency miatt van. Ehhez semmi köze a vga-nak. Hogy mást ne mondjak egy 200ms-es ping már okozhat lagot. Vegyünk egy arany középutas, vsync-es 60 fps-es sebességet. Ez 16ms-enként frissíti a képet. Tehát 13x gyorsabban még így is, mint a net miatt késleltetés.
    És ez még nem is durva latency. Előfordulhatnak 200-500 ms-es pingek is.

    Józan paraszti ésszel felfogható, hogy ha játszol 63 bottal, vagy multiban 63 ember ellen, akkor single playerben nagyobb terhelést kap a pc-d, tekintve, hogy a botok reakcióját az AI számítja, míg multi esetében megkap minden adatot készen. Igaz ez a cpu oldalán jelentkezik leginkább. A grafikai megjelenítést tekintve teljesen mindegy a vga-nak, hogy az adott objektum helyben lett kiszámolva, vagy távolról kapta meg a pozícióját, tehát teljesen ugyanaz a terhelés a 2 játékmódban.

    Összességében ez a "multihoz jobb vga kell" nagyon nem igaz.

    Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

Új hozzászólás Aktív témák