Új hozzászólás Aktív témák

  • t72killer

    titán

    LOGOUT blog

    válasz XOTK #55947 üzenetére

    Nem üldözzük mi a boszorkányokat, ne aggódj :) Azért a VGA-népirtás, ami nálad történik, nekem elég gyanús. Lehet, hogy a táppal/áramforrással esetleg alaplappal lesz ott a gond, végigmennék multiméterrel a konnektoron és a táp kimenetein, mielőtt az nvidia karit is kinyiffantaná a rendszer...

    A karik minőségéért leginkább a konkrét gyártó (Sapphire, Giga, MSI, ASUS) felel - leszámítva a refkarikat. Legtöbbjük fej-fej mellett gyártja az AMD és Nvidia karikat, sokszor egyedi tervezésű, megerősített NYÁK-kal.

    Én egy ideje már a zöld táborból gyűjtöm a VGA-kat, egy rövid 290x-es intermezzo után, amit tapasztaltam:

    AMD pozitív: előrehaladott - általában korát megelőző - architektúra, nyitott szabványkezelés (ld freesync, 3DHD) - negatív: gyenge support, amivel az egészet lábon lövi: a rövidebb support időszak miatt a forradalmi architektúrát már nem tudja kihasználni az ember, illetve 3D téren is messze le van maradva a Vision-höz képest.

    Nvidia pozitív: jó support, mostanában alacsony fogyasztású halk karik - negatív: zárt rendszer. Ha a spéci előnyöket (G-sync, 3D vision) ki akarod használni, kb még a WC-ülőkén is a megfelelő zöld matrica kell h legyen. Illetve a technológiával szeretnek spórolni, ld VRAM-sávszél, illetve a DirectX 12 teljes támogatása is kérdéses, bár talán a Maxwellel ezt is megoldják.

    30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

Új hozzászólás Aktív témák