Új hozzászólás Aktív témák

  • AAntii

    őstag

    válasz Attix82 #31881 üzenetére

    A fogyasztói jogok közül elsősorban a kijavítással és a kicseréléssel lehet élni (a kettő közül alapesetben szabadon választhat a fogyasztó), hogyha ezt megfelelő időn belül nem tudja teljesíteni a fogyasztóval szemben álló eladó, akkor pedig a fogyasztó árleszállítást kérhet, vagy elállhat a szerződéstől----> Vissza kapja az eredeti vételárat.

    Ha nem tud ugyanolyan csereterméket biztosítani (tehát a csere nem működik) és a javítás sem, akkor a pénzt minden esetben vissza kell fizetni, mivel ebben az esetben a fogyasztó nyilvánvalóan eláll a szerződéstől. Tehát egy 100k 5870 helyett vagy ad egy másik 5870-et, vagy visszafizeti a vételárat, ugyanannyi fps-t produkáló kártyát nem adhat helyette. Ja, és levásárlás sem létezik a magyar fogyasztói jogban, max. azért megy bele ilyesmibe az ember, mert így valamilyen szinten pénzénél van és kell a fenének egy pár hónapos-éves fogyasztóvédelmi cirkusz.

    Nekem 7850-nél kétszer csere lett a vége ugyanolyanra, a barátom 6950 helyett 7870-et kapott (nyilvánvalóan nem reklamált), 6870-ből nem volt olyan, mint amilyet vettem (his, de másmilyen lett volna), de még ennek ellenére sem az volt a megoldás, hogy adtak egy másikat, hanem visszakaptam a vásárláskori összeget. Mindezt másfél hónap alatt, de tulajdonképpen így is jól jártam vele.

    Felmerült a topikban, hogy az Asussal gondok vannak garancia ügyben. Én nem tapasztaltam, az én esetemben rugalmasan kezelték az ügyet és hamar kaptam cserekártyát. Mire az Asushoz eljutott az volt a sok idő.

    Jelenleg az eladó nem köteles cserekészüléket biztosítani, ha elromlik az, amit nála vettél, szóval ha munkára kell, akkor az adott fogyasztónak kell valamilyen megoldást találnia. Szóval nem árt, hogyha az ember rendelkezik némi likvid pénzmaggal, hogy a javítás-csere időtartamára tudjon magának venni egy pótkészüléket, amit majd miután megérkezett a motyó egy-két ezres mínusszal úgy is el fog tudni adni. Ennyit pedig a munkának meg kell érnie.

    "Az amatőrnek ihlet, a profinak előleg kell."

Új hozzászólás Aktív témák