Új hozzászólás Aktív témák

  • D55

    aktív tag

    Sziasztok!
    Röviden:
    Az _esetleges_ váltás oka: fix vevőm van a jelenlegi VGA-mra, amit eredetileg alacsonyabb felbontásra szántam magamnak.
    A cél: 1440p @ 90-165fps, 2-3 évig ne fogyjon el RT mellett sem. Viszont a számításban DLSS (sőt, a quality presetet kifejezetten szépnek tartom AA-ként), de akár FG is játszik. Mindezek miatt értelemszerűen csak nVidia jöhet szóba.
    CPU: i5-13600K
    A keret: Amit bevesz úgy a gyomrom, hogy egyébként manapság ha nem hat reggelente elég jól pár pohár kávé az alacsony vérnyomásomra, akkor videokártyaárakat szoktam nézegetni, miközben biztonsági okokból ilyenkor a bicskámat egy satuba szorítom.
    Esedékes: szívem szerint karácsonyra meglepném vele magam, de legfeljebb fél éven belül (lásd lentebb)

    Hosszabban:
    Most egy 3060 Ti van, ami eredetileg 1080p-hez lett volna, csak közben monitort kényszerültem váltani és akkor már ugye alapelv, hogy mindig lépünk feljebb egy kategóriát, úgyhogy így most 1440p a natív felbontásom. Került mellé közben egy i5-13600K is, szóval CPU oldalról is van kellő erősítés és papírforma szerint ez a nyers ereje miatt nem is fog olyan botrányos gyorsasággal elfogyni, mint előtte a Zen 2-es Ryzen 5-öm. A jelenlegi lehetőségek közül a leginkább egy 4070 Ti tetszene tudásra, de a 12GB VRAM-hoz aránytalanul magas árazásuk alapján úgy látom, hogy nagyon jó porfogók a raktárakban és a kereskedők ezért nagyon nem szívesen válnának meg tőlük. Ellenben úgy látom sima 4070-t talán már szeretnének eladni. Viszont közben bezavar a képbe, hogy készlethiány állhatott be a csuklásgátló gyógyszerek körében és az nVidia részvényesei ezért az édesanyáik érdekeit szem előtt tartva hozzájárulhattak végre a 40-es SUPER kártyák piacra dobásához. Addig magamtól is eljutottam ezután, hogy 12GB mellé talán majd egy 4070 SUPER lenne még értelmes választás, illetve esetleg a már 16GB-os 4070 Ti SUPER, feltéve ha... És itt jönnének az érdekesebb kérdések, amik kapcsán ha van esetleg nagyobb rálátásotok a piaci háttérre, akkor megköszönném ha megosztanátok velem a válaszokat:
    - A magyar forgalmazók / importőrök mindig a napi árfolyamot nézik az árképzésnél, vagy a szállítmányok mérete miatt a nemzetközi szereplőkhöz hasonlóan negyedéves várható árfolyammal áraznak? Konkrétan itt az érdekelne, hogy a 340-350 körüli jövő év eleji EURO árfolyam hatásait láthatjuk akár már a SUPER kártyák megjelenésekor, vagy lehet, hogy csak tavaszra áll ez be a videokártyák áraiban is?
    - Milyenek most a sima 4070-ek, illetve a 4070 Ti-k készletei? Várható, hogy még most karácsonykor ki lesznek szórva jó áron esetleg, vagy majd meglátják hogy fogynak és esetleg csak január - február körül fognak tőlük pánikszerűen szabadulni? Ha igen, akkor szerintetek mik lesznek a legjobb árak, ameddig lemennek? Főleg a 4070 Ti az érdekes itt ugye, amiket a 4070 SUPER miatt jól gondolom, hogy akár bruttó 215-230 köré is le kell majd engedniük, hogy eladható legyen ha most gyorsan nem tudják őket kiszórni?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák