Új hozzászólás Aktív témák

  • Kront

    tag

    válasz gyulank #116198 üzenetére

    az attól függ, mit akarsz renderelni. itt senki nem fogja kitalálni neked, hogy egy program, amit jószerével senki nem használ (én még nagyon régen) és a te modelljeid (amit biztosan senki nem ismer) mennyi memóriát igényelnek. ráadásul nem real time a blender, azaz azt se fogja senki megmondani, hogy a 16 perces renderelés neked még elfogadható idő vagy már 8 percnél elfogy a türelmed.

    a blender alapvetően openGL alapú, ezért legjobban a professzionális sorozatokon: Radeon Pro, FirePro, a zöldek oldaláról meg a Quadro és a Tesla magos kártyákon muzsikál. áruk 4K és 2M között ingázik és ezek között van most is "Dual", ami egy kártyára integrált két GPU-t jelent.

    hacsak nem használod ki a 30 bites RGB-t, on-line (személyes) driver supportot, bővített LUT-ot, akkor nincs értelme ilyen drága kártyát venni, hobbira elegendőek a játékpiacra szánt grafikus lapok. nem is igazán lassabbak. ezek között viszont már nincs Dual. az a profi lapoknál van.

    általános használatra 980, 1060 bőven elég, ha meg nincs időd akkor 1070/1080/1080ti/Quadro P4000/P5000/WX 7100-tól a csillagos égig. és minél több ram, annál gyorsabb.

    itt van pár benchmark:
    [link]
    [link]
    [link]

    ha ez kevés, akkor: [link]

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák