Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
titya
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék tőletek.A következő tv tunert tudnám 8e-ért megvenni:
Haupage WinTV Theater.Szerintetek megéri?Az üzletben azt mondták,azért van ennyire leértékelve,mert nem dobozos.Driver minden meg van hozzá.Ismeri valaki?
Mik a tapasztalatai?Előre is köszi.Üdv.:Kovács Tibor
-
x_o_n
veterán
na ja nem mondják és nem irják le
a pinnacle eccerü, felrakod a drivereket,aztán ha xp sp2 van akkor kell rá egy patch a pinnacle oldalról,azt felrakod és utána installálod a tuner programot.
ha az fent van akkor vagy elötte regisztráld de ezt már a peccs letöltés elött tedd meg!és akkor ugyanevvel a reggel a tuner programban aktiválhatod ingyenesen az mpg2-t.
ennyi, amuzgy nagyon szépen vesz fel , éppen most irtam ki dvd re egy tv felvételt és ami a monitoron gázos volt a tvn hihetetlenül éles ezt csak azért irom mert sokan pánikba esnek.. -
qfm
őstag
na, akkor valoszinü hogy a Pinnacle PCTV 50i TV Tuner lesz, csak elöbb még konrétan erre a tipusra keresek véleményeket, mert még senki nem irt erröl:/
ezeket találtam most gyors jellemzésbe rola egy oldalon:
analog TV Stereo, FM rádió, Internet rádió,TXT,MPEG2,Analog Video Be In, Távírányitó
ezt meg egy másikon:
Internal solution for watching and recording analogue antenna and stereo or cable TV or FM stereo radio on your PC
Includes remote control
Use timeshifting to pause, rewind, fast-forward TV and FM radio while recording.
FM radio and Internet radio stations* integrated together in one interface
One button or scheduled recording
Unique! Teletext** is database driven providing instant access to all pages and sub-pages
Access programme information from included web-based Electronic Programme Guide (EPG)***
Record TV shows directly in DivX format
[Szerkesztve] -
---Lasali---
Közösségépítő
válasz wassermann #1396 üzenetére
Kösz. Megyek. -))
-
Thommer
csendes tag
Köszi az infókat, még egy-két kérdésem lenne:
- [link]: ezen a képen úgy látni, h nem ''hagyományos'' (mint pl. neki: [link]) koax csatija van a kártyának, hanem menetes. Adnak a karihoz átalakítót, v majd nekem kell vennem hozzá?
- milyen kábeleket adnak a kártyához? pl. s-video-rca, belső audio, stb.?
- olvastam, h az újabb változatok mér HW-esen is tudnak tömöríteni. Ugye ővé ez a doboz: [link], és a még sw-é ez: [link]?
[Szerkesztve]''Szia Szivem! Most Windows alatt próbálok írni, ha megszakadna a szöveg, akkor lefa...''
-
bzoley
veterán
válasz Thommer #1405 üzenetére
Nekem a felső tunernek egy régebbi változata van, amin sima csatlakozó van, bár ez a menetes jobban tetszik. Szóval azt nem tudom, adnak-e hozzá ellendarabot, nem valószínű. Viszont adnak belső audiót, és a bemenetre mindenféle csatlakozót(4-5féle).
Elméletileg igen. Ott van a dobozon a The Ultimate Personal Video Recorder alatt, hogy Biult in Hardware MPEG-II Encoder... -
titya
csendes tag
Tudna valaki a #1399-re válaszolni?
Üdv.:Kovács Tibor
-
titya
csendes tag
-
Thommer
csendes tag
Hello!
Illetve kell, mert a ''sima'' végű koax kábel már ott van a gépnél. Így ahogy mondtad, vagy a kábel végére teszek menetest, vagy a karira simát. Akkor meglátogatom majd az elektronikai boltot, vmelyik változat csak lesz.''Szia Szivem! Most Windows alatt próbálok írni, ha megszakadna a szöveg, akkor lefa...''
-
horvathkri
csendes tag
Szerintem koaxossat vegyetek
-
róland
veterán
válasz Thommer #1405 üzenetére
Bemész bármelyik villanyszerelési anyagokat, vagy híradástechnikai termékeket forgalmazó boltba és ''F'' csatlakozót kérsz koax-hoz (ez a menetes, sokkal jobb a csatlakozás minősége, könnyebb szerelni). Ha nem ismernék F-csatlakozóként, akkor szatelit csatlakozót keress.
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
Thommer
csendes tag
válasz Thommer #1412 üzenetére
Sorry, vmiért átszaladtam a #1404-esen, így már megvan minden válszom. Most h jobban megnéztem az első doboz képét, és már tudom, h milyen feliratnak kell ott lenni, már szinte el is tudtam olvasni.
Thx for everyone''Szia Szivem! Most Windows alatt próbálok írni, ha megszakadna a szöveg, akkor lefa...''
-
róland
veterán
válasz horvathkri #1413 üzenetére
Mindkét képen koax antennabemenet és kimenet volt, de a csavarmenetes már az újabb, jobb kivitelű F-csatlakozót ábrázolja. Az F csatlakozót 2 db-ból kell összerakni: 1. a belső csavarmenetes anya rész, 2. az antennacsatlakozás külső csavarmenetes anya vagy apa csatlakozója.
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
kutyuska
aktív tag
Hali.
Tud valaki a WinFast DTV2000 H-n kívül olyan belső tunert, amelyik képes egyszerre kezelni az analóg és DVB-T bemenetet?
A Leadtek-nek általában milyen a minősége pl. a PCTV Pro-hoz képest?" Babra munka, de megéri! "
-
-
kutyuska
aktív tag
válasz wassermann #1420 üzenetére
Megnéztem a honlapján.
Nem derül ki, hogy egyszerre képes-e kezelni az analóg és digitális bemenetet?" Babra munka, de megéri! "
-
Balinov
titán
Sziasztok,lenne egy keresztkérdésem tunerrel kapcsolatban.
héten veszek egy ''ismeretlen'' márkájú BT878A chipes tunerkártyát,amire az everest is csak conexant fusion 878A-t ír ki állítólag. Milyen drivert érdemes hozzá beszerezni,valami generic BT878A WDM driverre gondoltam,vagy valami régről beugrós tweaked wdm driverre.
csak a tunert kapom,így pvr alkalmazás sincs hozzá. mit ajánlotok,mi jó mostanság? ChrisTV? Dscaler?winDVR?ShowShifter? ami tud scheduled capturingot,olyan kellene.
Köszi az infót
Balinov6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
kutyuska
aktív tag
-
Balinov
titán
válasz kutyuska #1425 üzenetére
nagyon fas*ányos,köszi a tippeket
egyébként fcc id-ből meg lehet vhol tudni a gyártót/típust,az csak van azon a kártyán.6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
titya
csendes tag
Sziasztok!
Nagy segítségre lenne szükségem.Megvettem a Hauppauge wintv theater tunerkarit de telepítés után,mikor elindítom a wintv32 progit/ue.a wintv2000-nél is/kiírja hogy akarom-e futtatni a chanelsearch-t de igenre klikknél vagy nem klikknél is lefagy.A rádiója szuper.Az elsőre indult,beállította magának a csatornákat.Van ötletetek,hogy ez mitől lehet?Üdv.:Kovács Tibor
-
Balinov
titán
meg,hálistennek, 3k-ért egy conexant BT878A-s tuner,igaz,semmi nincs hozzá,csak maga a tuner,meg még a márkáját sem bírtam kideríteni,de működőképes.ha mákom van,akkor olyan a távirányító szenzorának a csatlakozása ,mint a leadtek xp deluxe-nak így tudom majd használni vele.
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Balinov
titán
válasz Balinov #1429 üzenetére
[link]
[link]
[link]
Valaki felismeri ez alapján a tunert? főleg az érdekel,hogy milyen az audio loopkábel csatlakozása (nem kis méretű,nem 3,5-ös jack) ill. hogy a távirányító csatija milyen lehet?6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
qfm
őstag
sziasztok, nem rég jártam itt, tv tunerek után érdeklödtem, a napokba kb 3an mondták hogy a pinnacle pctv 50i nem jo semmire, mert teli van hibákkal. valakinek van még tapaxtalata rola?
-
qfm
őstag
na erröl a karirol le is mondtam mert megint rossz véleményt kaptam rola. van egy uj jelöltem, aki tud rola valamit irja le, thx
Leadtek 2000 XP Expert TV Tuner -
Norbi1983
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni,pár dologban.
Nekem van egy Terratec Cinergy 1200 DVB-S tuner kártyám,Philips SAA 7146 chipset van rajta.
A gyári szoftverekkel,csak pár adót tudok befogni és szeretnék többet!
Ha bármilyen más programmal probálkozom,pl:dscaler nem sikreül behozni semmit!
A másik hiba hogy ha telepittem a chrisstv-t akkor nem tudom használni mert nem találja a videocapture-t!
Pedig már probáltam mindent!!!
Geforce 5200-as videokártyám van,regeben sikerült,DE most már nem tudom felrakni hozzá a WDM dolgokat!! szerintem ez lehet a bibi!
81,85-ös nvidia driver van fent.
Már raktam sokszor újra rendszert,de nem sikerült megoldanom a problémát!!!
Amugy a kártya,a maga chipset-jével alkalmas az olyan programok,futtatására amely kikódolja a tvcsatornákat???
Válaszotokat elöre is köszönöm!!! -
Balinov
titán
válasz kutyuska #1425 üzenetére
na,tegnap elhoztam a kártyát,tényleg semmi márkajelzés nincs rajta.
LG tuner és a Conexant 878A chip található,svideo+rca bemenet,távirányító csati kompatibilis a leadtek szenzorának csatijával,3,5-ös jack az audio loopkábel.
ChristTV pro 4.80-al próbáltam,meg is találja a kábeltv mind a 4x adóját,idáig rendben.
Drivernek próbáltam avermedia 878as tunert,nem sok eredménnyel.Próbáltam az iuvcr oldalán letölthető tweaked bt8x8 wdm driverrel,de ez csak 2 db eszközt (audió capture és video capture-t ) telepít fel, wdm crossbar és wdm tuner-t nem.vittem haza egy másik driverpackot,azzal műxik,viszont az eszközkezelőben kworld phillips 878 tunert ír ki,viszont ugye LG a tuner márkája.
Kép az nagyjából rendben van,viszont a hang az abszolúte nem okés. Pl. ha NEM fut semmilyen pvr alkalmazás,akkor is hallható,igaz nagyon halkan az utoljára nézett adó hangja!!! Amúgy a hang globálisan atomhalk.
Aláírásomban szereplő lap int. alc850-es hangkártyájának line-injére kötöttem az audio loopkábelt, Gigabyte ac97-es segédprogramjának auto jack sensigjével autodetektáltam,itt stereo line-int ír,felvételi hangerőszabályzón próbáltam úgy,hogy a line-in van kiválasztva,teljes hangerővel,(de egyik lehetőséggel sem),de alig van hangja,normál hangerőszabályzónál is felhúztam a line-in + master hangerőt,de semmi,továbbra is ugyanúgy qrva halkan szól.Mic-re téve sincs változás. Felvettem próbaképp fele divx-be 3mbit/s bitrátával 352x288-as felbontásban 1,5 percet,framedrop nélkül,viszont ott sincs hang. ser mediaplayerrel,sem christv integrált lejátszójával,sem vlc-vel. Pl. vlc ''Stream and Media info''-nál nem ír ki semmit az audiosáv információnál.
Mégvalami: Eszközkezelőben rendben látszik mind a 4 eszköz,ami a tunerrel kapcsolatos.Viszont az audio capture device-nál azt írja,hogy nincs illesztőprogram telepítve,viszont a hw engedélyezve van és használatban. Tippelem,hogy akár ez lehet a gond,viszont a rendelkezésemre álló 4fajta wdm driver egyikével sincs hang + még a leadtek xp deluxe driverével is próbáltam,de eredménytelenül.
Várom tippjeiteket soxeretettel
Bali6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
-
Balinov
titán
válasz Balinov #1435 üzenetére
elméletileg ez a manualja pdf-ben,7.05ös acrobat pont a specifikációknál fexik le,az többi rész látható
[link]
Olyan Kworld-ös fílingje van a pvr-nek.6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
DarkChild
senior tag
MSI TV@nywhere PlusTV Tuner karinak milyen a bizonyítványa?
Érdemes lenne beruházni egy ilyenre? (A ratyi Pinnacle 50i-t cserélném le... ) -
Petike1
csendes tag
Sziasztok!
Gondolkozom, hogy kéne venni egy tv-tunert.
Nem igazán tom, hogy milyet lenne érdemes venni.
Kéne valami jó ötlet ami.Valami ami nem túl drága, de mégis használható minőségű.
Előőre is köcci! -
titya
csendes tag
válasz Petike1 #1439 üzenetére
Szia!
Ha gondolod nekem van egy fél éves Leadtek Winfast 2000XP Remote tv karim.5e-ért eladom.Ha érdekel megbeszélhetjük a részleteket.Én teljes mértékben meg voltam vele elégedve,csak egy spécibre cseréltem.Driver,progi stb...arra azért felhívnám a figyelmed,hogy ezzel monóban tudod venni a tv adásokat.De külső audiójelforrásból/videómagnó,kamera stb/csúcs hangzás érhető el vele.Én ezzel szerkesztettem a családi videóimat.Dvd minőség-ben.Üdv.:Kovács Tibor
-
Gregorius
őstag
Üdv!
Noh, meglett az eszköz, egy Hauppauge WinTV PVR USB2, úgyhogy beszámolok. ''Remek minőségű'' a szoftverkörítés, csak RTFM módra sikerült installálni (szó szerint követve a lépéseket, amikre a telepítő nem is hívta fel a figyelmem). Telepítés közben összeakadt a kernelem ( amikor egy rakoncátlan driver még a rendszer leállítását is megfogja, úgyhogy marad a reset gomb ), de második próbálkozásra minden felment.
A szoftver elég fapados, de a célnak megfelel. Valami progresszbár meg backgroundworker például jól jött volna a csennelszörcsnél (mint azt előbb említette valaki). Kicsit tényleg alulhangolja a csatornákat, úgyhogy az első eredmény szemcsés, de meg kell emelni pár MHz-cel és máris jó lesz. A tuner az váó kategória: hozzám toldásokon, elosztókon keresztül jön a kép, ami a TV-n ennek megfelelően kellemesen hangyás, a tuner viszont legfeljebb alig észrevehetően csíkoz a problémásabb csatornáknál.
Halkan megjegyzem, mert nem volt elsődleges vásárlási szempont, de a rádiótuner is tisztán veszi (ráadásul külső antenna nélkül) még az olyan egérfinggyenge adókat is, mint a KlubRádió (igaz, a hivatalosnál 1MHz-cel lejjebb).
Nade most jön a probléma. Felbuzdulva a sikeren, gondoltam kipróbálok egy VHS-ről digizést, viszont távolságbeli problémák miatt ez csak laptopról sikerült volna, úgyhogy az install procedúrát végigjártam a laptoppal is. Minden felment, kivéve az MPEG SW Decoder nevű csoda (gondolom az meg minek, úgyis hegyben áll a kodek), ami 80040707-es hibakóddal elszáll. Utólag viszont ennek a számlájára írtam, hogy se kép, se hang nincs (a rádión se), pedig a szörcs ugyanúgy megtalálja a csatornákat.
Úgyhogy jelenleg intenzíven vakargatom a fejemet.
Szerk:
Elvileg a cucc teljes nevén InterVideo FilterSDK for Hauppauge, és két darab ax-et regisztrál. Ha kibányászom belőle ezen ax-eket és kézzel beregisztrálom (regsvr32), akkor sem megy.
[Szerkesztve] -
tom69
tag
Help
Hello
Keresek olyan külső TV Tunert ami:
1. Gép nélkül is megy.
2. Tud 1280x1024 -et.
3. Távirányítós (de nem fóliabillentyűs gagyiság).
4. RCA Video + Audio bemenet is legyen rajta.
Analóg elég, bár ha valaki tud olyan tipust ami hibrid, az is jó lenne. Na meg szép legyen
Természetesen tudjon PAL -t, mert amit kinéztem az CSAK NTSC Itthon nem is forgalmazza senki.T0m69 - http://web.t-online.hu/tomika69/machines.html
-
-
tom69
tag
Avermédiát meg ADS-t megtaláltam régen, ezenkívül találtam viewsonicot meg még egyet, de azért kérdeztem itt, hátha van valaki akinek tapasztalata is van ezekkel...
Ilyen bambuszkunyhós gyártóktól mint pixelview meg avermédia félek. OK hogy csináltak már jópár tévétunert, de hát....
ADS az már inkább név videózás terén.T0m69 - http://web.t-online.hu/tomika69/machines.html
-
War
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy digitális tv kártyát. PCI vagy USB, mindegy. Asztali gépbe lesz úgyis. Nem akarok vele külső eszközökröl digitalizálni meg semmi extrát, csak a freeview tv csatikat nézni, szteró hanggal, felvenni tv műsorokat és ha van benne rádió az se baj. Meg szeretném ha hardveres tömörítés lenne benne felvételhez. Lényeg hogy megbízható legyen, pénz igazából nem számít. Gigabyte 915 alaplap, PIV 2.8 proci, 1 Giga ram, N6600GT VGA van a gépembe ha ez érdekes lehet.
A tanácsokat előre is köszi,
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest