Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
simonzé
addikt
''Lényegében tökmindegy, melyiket veszed, minőségben mind elég jó.''
Szint az összes ma kapható TV-tunernek azonos a vezérlőchipje, ami a dekódolásért felel. BT (Brooktree) 848/878 típusú. Különbséget csak a rászerelt TV tuner típusa, és a szoftver tudása tesz közöttük. Digitalizálásra mindegyik csak 352*288-ban alkalmas folyamatosan.
A képe szinte mindegyiknek jó, ha jó minőségű antenna-, vagy átlagos kábeles jelet kapnak. Ha rám hallgatsz, nem a legolcsóbbat veszed. Br. 15-17e-ért már kimondottan jó kártyát kapsz. Nekem a Stereo vétel a TV-nél nem szempont, de az Avermedi TVPhone98-am ezt is tudja. Két éve vettem 17e-ért (akciósan). Az árszint ma is itt tart.I don't fit in. I fit out.
-
Jano
senior tag
Én azt hittem tudnak 768 x 576-ba vagy legalább 720 x 540-be rögzíteni, vagy csak nem mindeggyik?
A tudás érték!!!
-
Ploszi
senior tag
ASUS-t ne vegyél borzalmas a hozzáadott driver és megjelenítő progi, már 1 hete szívok vele
ha hirtelen egy sötét alagútban találod magad, ne menj a fény felé!!!
-
Jano
senior tag
Nekem olyan kéne ami minél nagyobb felbontásba tud rögzíteni, szóval tud valaki olyat ajánlani ami 720 x 540 vagy annál nagyobb felbontásba tud rögzíteni legalább szoftveresen?
A tudás érték!!!
-
Flashcash
Közösségépítő
Szerintem nem mindegy teljesen milyet veszel.
Pl. egy Pinnacle PCTV-nek megvan az az előnye hogy univerzális a távirányítója.
Bármilyen programot, a gépet,rendszerhangerőt, egérkurzort is vezérelhetsz vele, szabadon programozható.
Az újabb linux-ok aut. felismerik nem kell semmit állítgatni.
Felvenni pedig a WinDVR2-vel szoktam 640*480 Mpeg2-be akár 2-3 órás filmet is gond nélkül lehet így rögzíteni. -
sirály12
őstag
válasz Flashcash #105 üzenetére
Jó neked. Nekem nem ismeri fel a tunerem egy jó felvevő progi sem. Egyébként egy Kworld kw-tv878-asom van. Már annyit szívtam vele mint az állat. A dtv kezeli rendesen, de ez nem tud felvenni. A dscaler néha kezeli, néha nem. Egyébként szép a kép rajta. 640*480-as felbontást is tud. Csak nem tudok felvenni vele.
Én szárnyalnék, de nem hagyják.
-
VigyorEX
tag
Kworld tv tunert karit ajánlok!
Olcsó (kb. 9e Ft), jó,van hozzá távkütyü is!
Egyébként szinte minden tv-tuner kártyán megegyezik a
chipkészlet.
Üdv -
sirály12
őstag
Valaki nem szokott felvenni dscaler-rel? Mert most ezen a topikon felbuzdulva beizzítottam a dscalert, csak nem tudom beállítani, hogy szépen vegyen fel. Szal a kérdés az hogy mien beállításokkal tudok felvenni a legszebben.
Én szárnyalnék, de nem hagyják.
-
Jano
senior tag
válasz Flashcash #105 üzenetére
Valószínű ezt a Pinnacle PCTV Pro-t választom, állítólag nagyon tuti a képe, ha 640 x 480-ba tudsz vele rögzíteni akkor gondolom 720 x 560-ba is lehet. Ugye sztereoban rögzíti mind a TV adás mind a Rádió adás hangját, és szoftveresen lehet vele DivX-be is felvenni?
A tudás érték!!!
-
Bear
aktív tag
Figyelmedbe ajánlom még a Leadtek WinFast TV2000 XP Expert kártyát. Sztereo, van távirányítója, tud txt-t és bármilyen kodekkel tudsz felvenni vele 768x576-ba max. Ja és rádiós is. Az ára sem vészes. Nettó 14-15 mani.
Ja. Tapasztalatból írom. Nekem ilyen van.
Egy kis info a kártyáról:
http://www.leadtek.com.tw/multimedia/winfast_tv2000xp_expert_1.shtml -
Flashcash
Közösségépítő
Az 5.50-es driver-el már sztereóban vesz fel a WinDVR2 is.
A gyári rádiós program elég lassú de szteróban tud felvenni ez is.
Viszont a PCTVPro-ról érdemes megjegyezni hogy a gyári támogatása nagyon rossz. A Win9X driver nagyon jól van megírva, de WinXP alatt nem gyári programot használok a távirányítóhoz,a rádióhoz, TV nézésre, és felvételre sem.
A Leadtek-ek képét nagyon dícsérik, ha van rá módod próbáld ki mindkét kártyát hogy melyik a jobb neked. -
Bear
aktív tag
válasz Flashcash #112 üzenetére
Persze. Biztos. Ha a linken megnézed, akkor van egy táblázat, ami a Deluxe és az Expert verziót hasonlítja össze. CX2388X chip és Nicam/A2 Stereo az expert. De meghallgattam természetesen.
UI.: A szövegben is megtaláltam.
Watch high-quality TV with stereo in full screen or a scalable window -
apu30
csendes tag
Pinnacle PCTV Pro, barton2500+ (enyhén húzott 2125Mhz-re), Abit NF7-S, 256MB 333Mhz
tester CPUcool winme-on:
- 720x576 mpeg2 real time capture mpeg128-ba tömörített stereo hang kb 80%-os processzorterhelés /kis képminőség romlás - zajos kép/
- 720x576 divx505 (gép által felülbírált kb. 3000 bitrate!) mpeg128 stereo hang kb. 90-95% proci terhelésnél /jelentős minőségromlás - erős hullámszerű csíkozódás/
A Pro jelölés a pinnacle-nél +rádiót jelenti.
A Rave jelölés a szívást jelenti, mikor downgrade-elted a géped egy vacak, de magasabb sorozatszámú szoftverrel, cserébe korlátozott felhasználó lettél. (visiondll cserével egy Pro-ból orvosolható)
A Dscalerről több helyről olvastam, hogy kihozza a maxot ebből a kariból. dscaler310-em van. Indul, aztán egy csatornát se bír befogni, habár kapcsiból hozza (csúnyán) a Vision-on utóljára nézett adást. Bírják ezek együtt egy ilyen kis helyen?? (pinnacle vision vs dscaler310) Le tudná írni vki milyen beállításokat használ ehhez a kártyához a dscaler alatt?
apu30@freemail.hu -
Jano
senior tag
Szóval a Pinnacle PCTV Pro-nál minőség romlás van ha nagy felbontással akarok DivX-be felvenni? Amúgy leginkább ezt a Leadtek WinFast TV 2000 XP Expertet venném csak ezt nem lehet kapni sulinetbe, vagy valahol igen? És egyébként bármilyen kártyát is választok az gond nélkül együtt fog működni a gépemmel (hardver: Triplex 9600 Pro, Asus P4C800 Deluxe, 2.4 Ghz 800 FSB P4, 2x 256 MB Samsung DDR 400-as memó, Creative 128 PCI hangkari, ezt később egy Audigy 2-re cserélem szoftver: WIN XP prof. esetleg Linux)?
A tudás érték!!!
-
Jano
senior tag
Legyen egy UP!
A tudás érték!!!
-
Sipi
addikt
-
Flashcash
Közösségépítő
Dscalerből a legújabbat érdemes használni nem pedig a 3.10-et ami ősrégi verzió.
http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=7420&release_id=188192
A beállítás itt már talán nem olyan bonyolult, autodetect tuner-t hagyd a beállításoknál, csatorna keresésnél pedig több országgal érdemes próbálkozni ha nem talál semmit. (nálam a germany-val talál meg minden csatornát) -
Sipi
addikt
Ha az ajánlott kártyákat választod, valószínűleg menni fog.
A Pinnacle régebbi darabjaihoz nehéz drivert keresni (nincs a webjükön), de netes kereséssel megoldható.
Linux alatt a BT8x8-as vezérlőjű kártyák (szinte) automatikusan mennek. Az ilyenek távirányítója is. Ezzel az egész gépet vezérelheted, ha jól beállítotd. (Bár utána kell olvasni, hogyan kell beállítani.)
Ja, és BT8x8-as szinte az összes kapható tuner-kártya...
SipiMont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!
-
Flashcash
Közösségépítő
Windows alatt értem.
A megfelelő programmal itt már rengeteg dolgot lehet vezérelni.
Nekem a windows-os beállítás sokkal egyszerűbben ment mint a Linux-os WinLirc amivel 1-2 napot szenvedtem mire be tudtam állítani.
A jobb távirányító programot itt tudod letölteni:
http://free.x3.hu/tamas13/remote.zip
-Winamp, WinDVR, DScaler,BSplayer vezérlés.
-rendszerhagerő állítás WinXP/2K alatt
-egérkurzor vezérlés
-ALT-TAB funkció, ablakkezelés, Gép kikapcsolása
Most kb. ennyit tud, de szabadon továbbprogramozható. -
Sipi
addikt
válasz Flashcash #120 üzenetére
Köszi, letöltöttem. Bár nem biztos, hogy kipróbálom - annyit szívtam már Win alatt, hogy elegem lett belőle.
Most találtam egy TV-néző programot, amit eddig semmi nem űberelt. Az jó nekem, infrával megy, gyönyörű, és nem 30 csiricsáré ablak között kell tökölnöm, hanem olyan, mint egy igazi TV, OSD-vel.
-
Sipi
addikt
válasz Flashcash #123 üzenetére
Otthon van, itt nem tudom elküldeni. Csak hétfőn leszek újra, ha nem felejtem el, hozom! (Bár nem egy nagy szám).
A program neve tvtime, http://tvtime.sourceforge.net/ a cím. Gyönyörű... Felvenni (még) nem tud, csak nézésre van. Többféle deinterlace-módot ismer, attól fűggően, milyen forrást nézel.
-
Jano
senior tag
válasz Flashcash #121 üzenetére
Valaki írta hogy 720 x 576-ban akart Pinnavle PCTV Proval rögzíteni mpeg-II-be és úgy se volt valami jó a kép minőség, ez igaz? Amúgy azért szeretnék DivX-be felvenni, mert az MPEG-II sok helyet foglal. 120 perces film kb mennyi helyet foglal, nagy felbontásban jó minőségben MPEG-II-ben?
A tudás érték!!!
-
Flashcash
Közösségépítő
TV adást 7xx felbontásban felvenni már felesleges, nincs ennyi információ tartalma a TV képnek. 640*480 megfelel már. Mpeg2-be felvenni 4-7Mbit/sec-al szoktam, ezzel egy 2 órás film max. 6GB-ot jelent, ez a 80-120GB-os vinyók korában nem sok.
A kép minősége a vett jel minőségétől függ leginkább. Nálam nagyon roszz minőségű UPC soros kábelTV van, ismerősöm viszont tetőantennáról is nagyon jó minőségben tud felvenni, de AM-Mikro-ról már nem túl jó a TV képe. -
Jano
senior tag
válasz Flashcash #130 üzenetére
És Video-8-as kameráról sem érdemes 7xx felbontásban felvenni? Csak az a baj hogy ha először mpeg2-ben veszek fel majd áttömörítem DivX-be akkor nem olyan jó lesz a minősége mintha egyből DivX-be tömöríteném, mivel minden tömörítésnél romlik a minőség.
A tudás érték!!!
-
Flashcash
Közösségépítő
Azért az egyből DivX-be készített videó sem feltétlenül jó minőségű, főleg nagyobb felbontások és gyengébb gép esetén. DivX felvételt quality based beállítás mellett érdemes csinálni, így már valamivel nagyobb lesz a fájl méret mint egy utólag tömörített videó esetén.
Kamerákhoz nem nagyon értek, mivel csatlakoztatod a kamerát a TV tunerhez? S-Video/RCA?
Kb. fél óra múlva felteszek egy próba videót Mpeg2 640*480-ba TV-ből (tetőantennával nagyon jó vételnél) készített felvétel áttömörítve DivX-be. -
Flashcash
Közösségépítő
RCA-nál szerintem szintén nem kell full felbontást használnod.
A TVtunerek külső bemenetről nem mindig tudnak megfelelő minőségben digitalizálni. (gyenge szinkronjel stb.) Én a helyedben kérnék kölcsön egy kártyát kipróbálásra, vagy használtan/?boltban? szintén kipróbálással venném a Tunert.
Itt a próba felvétel, de ez TV-ről nem külső bemenetről készült és nagyon jó minőségű volt a vett jel:
http://free.x3.hu/connect/proba2.avi -
Jano
senior tag
Köszi a segítséget amúgy legszívesebben azt a Leadtek WinFast TV 2000 XP Expertet venném csak az nincs sulinetben, viszont ez Pinnacle PCTV pro van sulinetben, csak hát azt mondtátok hogy nem tud egyből DivX-be felvveni csak jelentős minőség romlásssal, az meg elég maceráns lenne nekem hogy először felveszem Mpeg-be majd áttömörítem. Na mindegy lehet az lesz a legjobb ha várok még.
A tudás érték!!!
-
Flashcash
Közösségépítő
-
Jano
senior tag
Meg van az új Pinnacle PCTV Pro ákrtyám még nincs berakva a gépbe, az lenne a kérdésem hogy milyen drivert és szoftvert rakjak majd fel hozzá (ami a CD-n esetleg netről újabb)?
A tudás érték!!!
-
Jano
senior tag
Ja WinXp-m van. Flashcash te mit használsz (gyári szoftverek, vagy valami más milyen verziójú stb.)? És előbb tegyem fel a szofvereket, drivereket és utánna a kártyát, vagy fordítva?
A tudás érték!!!
-
Sipi
addikt
válasz Flashcash #138 üzenetére
Gratula!
Ajánlom hozzá kipróbálni az xmltv-t. Ez adott nyelvek (országok) szerint letölti a tv-műsort a netről. A magyarhoz a tv_grab_hu parancsot kell kiadni. Ha letöltötted, a tvtime-nak meg lehet mondani, hogy honnan vegye az xmltv-állományt, így amikor infót kérsz a csatornákról, nem csak azt írja ki, hogy UHF12, hanem az éppen futó műsor címét és rövid tartalmát is.
Ehhez nem árt egy kis doksit olvasni.
(Nekem mondjuk valami miatt nem megy rendesen, mert mindig azt írja ki, hogy pl. az MTV1-en blabla műsor megy 8.45-től 22.15-ig. Valószínűleg a letöltöltt file-ban elromlott az időbeállítás. Meg csak modemem van otthon, úgyhogy elég ritkán töltöm le a műsort.)
-
Jano
senior tag
Na be raktam a gépbe a kártyát, és felraktam hozzá a progikat a CD-ről.
Most szoba antennával nyomulok elég szar minőség majd kibróbálom a tető antennát is.A tudás érték!!!
-
Jano
senior tag
Hogyan kell belőni a Dscalert?
A tudás érték!!!
-
Jano
senior tag
Honnan lehet letölteni a WinDVR2-t, Flashcash te mit használsz a rádióhoz?
A tudás érték!!!
-
Jano
senior tag
A rádióhoz milyen antenna kell?
A tudás érték!!!
-
Jano
senior tag
Up!
A tudás érték!!!
-
Jano
senior tag
Még egy up!
A tudás érték!!!
-
Jano
senior tag
Up Plííz help me!
A tudás érték!!!
-
Jano
senior tag
Újabb up legalább a rádió atennáról mondjatok vmit, hogy milyet vegyek?
A tudás érték!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest